Categories

TANAH RUNTUH TIADA PEMBELAAN

Posted :Friday, April 20, 2018 by NUR EIMAN RAMLEE Send Maill

Lot 4513, Kg Beranang Ulu, Bt 18, 71750 Lenggeng N. Sembilan. Sungai yang dikatakan parit kecil kini telah melalui tanah Lot 4513 dan telah menjadi besar, kikisan tanah menjadi amat kritikal serta tanah runtuh telah menjadi isu tiada pembelaan...

KAKITANGAN CUAI-BARANG PECAH

Posted :Thursday, April 19, 2018 by Norazlina bte Mohamad @ layah Send Maill

kakitangan cuai.. walaupun barang telah tertulis mudah pecah dan sdh pun di lekat sticker gelas pecah.. tapi barang yg smpai kpd penerima tetap pecah... jika barang tersebut sya hntr melalui pejabat pos swasta...tidak pula pecah. ini bermakna...

Dog keeps barking 24/7

Posted :Thursday, April 19, 2018 by Muhamad Suhayasir bin Ahmad Send Maill

Anjing jiran rumah depan selalu menyalak 24 jam. Dah cuba bercakap dengan tuannya tapi masih perkara sama berlaku. Harap tuan ambil tindakan amaran terhadap beliau.

POS LAJU LEMBAB

Posted :Thursday, April 19, 2018 by najjah Send Maill

kenapa eh pos laju bukit mertajam peram barang sy pos pada orang lama bukan main????? ni 2 kali dah saya kena. ape ke jadah Nye pos hari isnin 16/4/18 still tak sampai lagi walaupun hari ni dah 19/4. hari yg sama, waktu yg sama sy pos parcel juga...

JIRAN YANG SUKA BERGADUH DENGAN IBU SAYA YANG BERUSIA 70AN

Posted :Thursday, April 19, 2018 by JEYANTHI Send Maill

Ibu saya yang berusia 73 tinggal di alamat 18 Jalan 36C Mutuiara Selayang, Selayang 68100 Selangor. Belia tinggal bersama kakak saya (OKU) selalu digangu oleh jirannya. Mereka sekeluarga menunduh ibu saya mencuri grill tingkap, membuang sampah...

pengeluaran kesihatan

Posted :Wednesday, April 18, 2018 by ahnad nidzam shah bin mohamad mahdi Send Maill

saya telah menyerahkan borang pengeluaran kesihatan untuk anak.setelah 2 kali telah direjek (semakan sistem online) disebabkan kekurangan maklumat @ laporan doktor.namun telah saya patuhi dengan menyerahkan kembali borang.namun hingga sekarang...

Warga asing tanpa izin

Posted :Wednesday, April 18, 2018 by Ken Send Maill

alamatKedai No7,jalan 11B,selayang baru 68100,selangor. Dan Alamat kedai no1,jalan 11A,selayang baru.

Wild monkeys

Posted :Wednesday, April 18, 2018 by Siti Zulaikha Binti Sallahuddin Send Maill

Di dalam taman saya bnyk monyet liar berkeliaran disebabkan pembangunan dan baru2 ini monyet itu sudah mula memasuki rumah dan mengambil hasil tanaman kami sebagai sumber makanan. Saya risau dgn budak2 kecil yg bermain di luar takut di kacau oleh...

ADUAN PEKERJA ASING MELANGGAR PAS/PERMIT KERJA YANG DITETAPKAN

Posted :Wednesday, April 18, 2018 by SITI NADIA BT OSMAN Send Maill

Selamat Pagi dan Salam 1Malaysia. Saya adalah salah seorang daripada pekerja di sebuah syarikat pelancongan ingin membuat aduan tentang kemasukan pekerja asing (Warga filipino) yang melanggar syarat penggunaan pas/permit kerja ke Negara kita....

Http://www.imi.gov.my

LIF & WARGA ASING

Posted :Wednesday, April 18, 2018 by BAVANI MUTHUSAMY Send Maill

Hai, sy nak buat aduan tentang :- 1) lift yg terdapat di apartment saya. Daripada lima buah lif hanya 2 saja yang berfungsi. Dua lif ini macam tak selamat untuk digunakan. 2. terdapat terlalu ramai warga negro di kawasan perumahan...

Bukan muhrim dalam rumah

Posted :Tuesday, April 17, 2018 by Suraya ahmad Send Maill

No 369 kg ismail seremban..alamat rumah terrsebut bersempadan dengan kg jiboi baru didapati rumah tersebut kelihatan laki dan perempuan yang bukan muhrim bersekedudukan ..keadaan ni telah lama tetapi orang awam yang tnggal di sekeliling rumah...

http:://www.aduanrakyat.com.my

Perkhidmatan

Posted :Tuesday, April 17, 2018 by nad Send Maill

lebih 10 hari, barang still x smpai.. akhirnya, pi collect sendiri barang kat pos laju. pos laju beri alasan tak cukup kakitangan.. sgt sedih dgn perkhidmatan pos yg dikata laju, tp sgt perlahan dan lembab.. rasanya dh boleh tukar nama dari pos...

anjing banyak kawasan hotel

Posted :Tuesday, April 17, 2018 by mira Send Maill

anjing berkeliaran di kawasan hotel pada siang dan malam hari.guest hotel marah kerana anjing kejar mereka.tidur dibawah kenderaan.naik sampai tangga hotel.amat memalukan.diharap pihak mdk ambik tindakan segera .ini complain saya yang ke 4.tapi...

Barang tak sampai

Posted :Tuesday, April 17, 2018 by Sofina binti sobri Send Maill

Dah 10 hari barang arrive at delivery facility at pos laju petaling jaya. Bila nak hantar barang saya?? Pos laju atau pos perlahan??

High rental

Posted :Tuesday, April 17, 2018 by Loganathan a/l Ramachindran Send Maill

I rent a house from a owner that rent me the house for unusual rent that is rm850 not including electric bill... I asked so many times for reduce the rent but the owner chasing me if I want to reduce.. It's burdening me n my family I have newly...

 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Next