Categories

Indah Water Complaints

air kumbangan

Posted :Wednesday, May 25, 2011 by vanaja a/p sannasi Send Maill

air kumbagan di lepas di sini.mula saya buat aduan mereka kata tidak akan melepaskan kumbangan. Satu lagi saya minta buat penutup kerana kami boleh melihat air kumbangan.bau juga kadang busuk.tolong ambil tindakkan.

Kolam Kumbahan Penuh dengan Rumpat-rampai menyebabkan pembiakan nyanmuk

Posted :Tuesday, July 12, 2011 by Goh Chin Seang Send Maill

Rujuk kepada gambar, lokasi ialah Taman Machang Bubok di Bukit Mertajam. Dipercayai kolam kumbahan ini adalah sebab utama penduduk sekitar taman ini mengalami masalah nyanmuk dengan teruk sekitar. Tidak tindakan sewajarnya dijalankan daripada...

there is no water!!

Posted :Saturday, July 23, 2011 by lim yee jiun Send Maill

dear sir/madam I noticed that it have been days that my house has no water supply especially in the morning and at night!!! This has been very inconvenient for me as i need water to do my daily activities. I have also noticed that every time...

LOJI KUMBAHAN TIADA TEMBOK

Posted :Monday, October 10, 2011 by law lee ming Send Maill

Loji kumbahan yang tiada didirikan tembok simen "macam tandas tak ada pintu" menyebabkan udara tercermar dan menganggu penghuni yang baru mahu menginap di kawasan tersebut. walaupun baru beroperasi tetapi bau busuk dan berbunyi bising sudah...

Change in rate of charges

Posted :Wednesday, November 16, 2011 by Ong Leong Keat Send Maill

For current billing,the rate is $8 per month. Previously, it was $4 per month. Please advise me whether IWK has ever increase rates. My property is $50000 flat outside city limit in JB.

Bau Busuk Air Kumbahan

Posted :Sunday, November 27, 2011 by Siew Nooi Li Send Maill

Kadangkala ada bau busuk pada waktu malam. Saya rasa bau itu dari air kumbahan. Saya berharap tuan akan mengambil tindakan. Terima kasih.

Water sewage overflow

Posted :Monday, March 19, 2012 by Cindy Teh Send Maill

Air kumbangan melimpah keluar memasuki longkang menyebabkan berbau busuk di halaman belakang rumah di Lorong Bagan Lalang 4, Taman Bagan Lalang, 13400 Butterworth. Keadaan sudah berlanjutan selama 3 minggu.

air berbau keluar dari longkang belakang rumah

Posted :Monday, May 7, 2012 by norizan bt hanapi Send Maill

seminggu lepas saya perasan bunyi air keluar dari longkang belakang rumah saya.saya syak air dari mata air.tapi ada complaint dari jiran belakang yang air tersebut berbau busuk.air tersebut keluar dari rumah saya dan jiran sebelah.

Logi kumbahan berbau busuk.

Posted :Thursday, May 10, 2012 by Qarina Send Maill

Saya penduduk Apartment Angsana, Taman Raintree, ingin membuat aduan berkenaan logi kumbahan di Putri Laksamana, Batu Caves, sering mengeluarkan bau busuk hingga nak buka pintu/tingkap pun tak boleh. Logi juga tidak berdinding pemandangan pun...

sampah sumbat

Posted :Monday, May 21, 2012 by priya Send Maill

saya nama seperti di atas.tujuan saya buat laporan ni untuk minta bantu mengatasi masalah yang kami dialami di kawasan kami yang beralamat 23 lorong besi 4,off jalan teluk pulai.kami diminta pihak yang berkuasa untuk bersih kan longkang , parit...

Bad smell from savage plant

Posted :Wednesday, June 20, 2012 by YY Send Maill

Complaint on bad smell from savage plant at Taman Selayang Utama. Although chemical is been applied, but the bad smell still exists. Now we always close the door when at home. The savage plant is different, no cement wall been build. If there are...

Saluran Indah Water

Posted :Thursday, July 5, 2012 by Zulkifly Haji Ali Send Maill

Aduan telah dibuat sebanyak yang mungkin dan pegawai yang bertangungjawab pun telah melihat sendiri.Tetapi hanya LIHAT.Bayaran bil ok tiada masalah tapi saya rasa tak berbaloi bila buat bayaran.Tolong ambil perhatian.Indah Water tapi sebenarnya...

Sewage Plant causing bad smell and health hazard to surrounding resident.

Posted :Monday, August 27, 2012 by Ng Choon Wai Send Maill

The sewage plant at BS 9/5 has been over capacity and unable to cope and treat waste water from surrounding residential areas which was more than it was originally planned by the developer. As a result, this has caused unhealthy hazard air...

Over charge

Posted :Monday, October 8, 2012 by Mogan a/l Tangavello Send Maill

Saya punya bil air untuk 3 bulan hanya RM15 dan kenapa dgn indah water billnya sampai RM24 ? Tolong jelaskan

sampah dari indah water

Posted :Thursday, February 14, 2013 by thiru Send Maill

Depan rumah saya ada loji indah water dua minggu yang lepas pembersih indah water telah bersihkan logi tersebut. Tahi dan sampah dari logi tersebut letak dihadapan rumah saya. Sehingga hari ini tiada sesiapa datang untuk bersihkan. Lori yang...

saluran indah water pecah

Posted :Wednesday, February 27, 2013 by sharizal salleh Send Maill

saluran indah water pecah/bocor. air kumbahan mengalir ke dalam longkang dan menyebabkan bau yang kurang menyenangkan. lokasi: lorong pauh indah 2, taman pauh indah, 13500 permatang pauh. hadapan rumah nombor 16.

TAK BERSIH TANGKI NAJIS.

Posted :Sunday, April 28, 2013 by vengateswaran Send Maill

Saya penguni shah alam,saya dah beli rumah ini dah dekat 3 tahun,saya bayar indah water bil RM24.00 setiap 3bulan sampai sekarang tapi saya tak pernah lihat pihak indah water datang bersih tanki loji dan tak kutip bahan buangan.Saya punya soalan...

BAU BUSUK

Posted :Sunday, May 12, 2013 by WEE PIN NAM Send Maill

Akhir-akhir ini air yang dilepaskan dari loji tapisan kumbahan di belakang rumah saya mengeluarkan bau yang tidak menyenangkan. Aduan dah dibuat lebih dari 2 minggu yang lalu. Kalau perkara ini tiadak dapat diatasi dengan segera , saya rasa IWK...

lubang najis tersumbat

Posted :Sunday, May 26, 2013 by mohd razak Send Maill

Kerja yg dibuat hanya seperti melepaskan batuk ditangga..korek dekat lubang tersumbat di dalam inspection holl tu je supaya nmbt lubang tidak tersumbat. Padahal xde pun buat flushing...air yg ada pun masih sangkut... Xpro lngsung

Bau Busuk

Posted :Wednesday, August 21, 2013 by I Home Kitchen Send Maill

Hai..saya ingin membuat aduan tentang bau busuk yang ada di dalam premis saya. Saya percaya bau busuk itu berpunca daripada tandas dan dari sistem kumbahan. Saya berharap pihak Tuan/Puan dapat memantau sistem kumbahan di sini. Premis lain yang...

air logi

Posted :Tuesday, October 22, 2013 by vanaja Send Maill

air logi lama tidak dibuka kerana saya buat aduan lepas tetapi hari ini 22/10/2013 mereka buka balik air logi tersebut. air logi terlalu busuk sampai kami tidak boleh hidu di hari malam dan nyamuk terlalu banyak.tolong ambil tindakkan. sudah lama...

caj pembentungan

Posted :Sunday, December 15, 2013 by hamdan said Send Maill

Baru-baru saya ada call IWK untuk mengepam sisa kumbahan dari tangki septik rumah saya dan amat mengejutkan caj yg bakal dikenakan terlalu tinggi rm230 padahal sebelum ini hanya rm48 sahaja. Sebagai penduduk luar bandar dan mempunyai tangki septik...

Bekalan Air Tidak Bermutu

Posted :Thursday, February 6, 2014 by Ahmad Khairullah Send Maill

Saya ingin memajukan aduan berkenaan kualiti air yang rendah mutunya di Bandar Melaka. Perkara ini menyusahkan para rakyat, pelancong dan juga binatang peliharaan yang terpaksa meminum air minuman paip ini. Diharapkan dapat diperbaiki mutu...

bau air najis

Posted :Monday, April 7, 2014 by safiyyah bt ismail Send Maill

Assalamualaikum...sy safiyyah bt ismail. Disini sy ingin membuat aduan tentang bau air najis di dpn longkang rumah saya. sebelah jalan itu pulak ada logi najis di sebelah jalan rumah saya. kemungkinan logi najis itu bocor sehingga masuk ke dlm...

bau busuk dan jijik

Posted :Friday, April 18, 2014 by abdul malik Send Maill

saya ingin beritahu disini bahawa di tingkat bawa flat kami ada tangki najis melimpah keluar , bau busuk sangat . semasa berjalan mmg terkena kat kaki . harap pihap indah water ambil tindakan dengan segera , terima kasih

Limpahan air &najis dari manhole persimpangan 3/6

Posted :Wednesday, May 14, 2014 by mir munir muhamad Send Maill

Limpahan air busuk berterusan dari manhole simpang TTJS 3/6 depan rumah no 104.Semasa hujan lebat najis pepejal berserta air busuk mengalir mengotori rumah di simpang 3/5.Berdasarkan gambar kemungkinan berlaku kerosakan pada manhole atau...

penuh logi najis

Posted :Sunday, May 25, 2014 by kadir batcha Send Maill

saya kadir batcha alamat di atas, belakang rumah saya mengada logi najis yang penuh. beberapa kali complaint pun tidak ada selesaikan. ahli ahli keluarga saya tidak sihat sebab masalah ini. indah water tidak bertanngungjawap. tuan tolong...

PEMBENTUNGAN NAJIS MELIMPAH

Posted :Monday, June 16, 2014 by JAMILAH BINTI KASIM Send Maill

ASSALAMUALAIKUM KEPADA PENGURUSAN INDAH WATER SAYA WAKIL DARI PANGSAPURI SERI CAHAYA INGIN MEMBUAT ADUAN BERKAITAN DENGAN LURANG PEMBENTUNGAN NAJIS MELIMPAH DAN TERSUMBAT DISEBABKAN SAMPAH YANG TIDAK DIANGKAT LEBIH KURANG 3-4BULAN DAN PEMBENTUNGAN...

Limpahan Air Najis dari manhole di persimpangan jalan 3/6

Posted :Wednesday, July 2, 2014 by Emma Tambi Send Maill

Berlaku limpahan air najis dari manhole pada persimpangan jalan 3/6 and air tersebut telah menjejaskan penduduk persekitaran . Kes yg sama berlaku kurang dari 2 bulan pada lokasi yang sama.

indah water

Posted :Thursday, October 23, 2014 by Roslinda Binti Alimat Send Maill

Saya adalah salah seorang pelanggan yg menggunakn khidmat pembentungan indah water. baru2 ini saya ade menghubungi indah water untuk service ini di rumah saya .. tapi cajnye naik melambung..dari RM48 terus naik RM230 tuu.. mahal gile.... rumah...

BILL PAYMENT NOT UPDATED

Posted :Sunday, November 16, 2014 by NORHISHAM BIN AYOB Send Maill

Indah water bills are still sent to my house and need to pay the bills immediately though the bill is already paid through maybank2u

BILL PAYMENT NOT UPDATED

Posted :Sunday, November 16, 2014 by NORHISHAM BIN AYOB Send Maill

Indah water bills are still sent to my house and need to pay the bills immediately though the bill is already paid through maybank2u

BILL PAYMENT NOT UPDATED

Posted :Sunday, November 16, 2014 by NORHISHAM BIN AYOB Send Maill

Indah water bills are still sent to my house and need to pay the bills immediately though the bill is already paid through maybank2u

Masalah Pembentungan Air Kumbahan

Posted :Sunday, January 4, 2015 by Hairmi Bin Miskon Send Maill

Saya pemilik rumah di alamat no 5 Jalan Jejawi 12 Bandar Botanik Klang. Sistem kumbahan rumah saya mengalami masalah terutama apabila musim hujan..Beberapa aduan telah dibuat kepada Indah Water tetapi tidak ada apa-apa tindakan..Alasan yg...

TIDAK PERNAH DAPAT BIL INDAH WATER

Posted :Thursday, January 8, 2015 by Adibah Send Maill

Saya duduk menyewa. Sudah memasuki tahun ke 4 (dari 2012) tetapi tidak pernah sekali pun saya dapat bil dari Indah Water. Bila saya tanya tuan rumah dia juga tidak dapat bil tersebut. So, saya amat tidak berpuas hati dengan masalah ini. Harap...

MASALAH kUMBAHAN

Posted :Thursday, March 19, 2015 by KHAIRUL ANNUAR Send Maill

ADUAN LIMPAHAN KUMBAHAN BERLARUTAN. UNTUK PENGETAHUAN PIHAK TUAN MASALAH KUMBAHAN INI TELAH BERLAKU SEJAK 3 BULAN YANG LALU DAN MASIH TIDAK BERKESUDAHAN. pIHAK KAMI TELAH BERULANG KALI MEMBUAT ADUAN KE INDAH WATER KONSORTIUM, SURUHANJAYA...

Air longkang berbau kumbahan

Posted :Thursday, October 8, 2015 by BAHVANI NARAINASAMY Send Maill

Saya seperti nama di atas inggin membuat aduan mengenai longkang taman kami berbau kumbahan indah water akibat pembinnaa rumah berdekatan rumah kami.Projek membuatan rumah ini,baru-baru initelah mengorek longkang berdekatan rumah kami dan ini...

penutup kumbahan overflow kat tengah2 jalan

Posted :Saturday, October 17, 2015 by mohammad taqiuddin bin zailani Send Maill

Penutup kumbahan overflow dah sekian lama sampai jalan berlumut... IWK tak buat pembaikan. Pihak majilis perbandaran pun tak mengambil tindakan

Takungan sisa kumbahan

Posted :Thursday, October 22, 2015 by Logeswaran Veerasamy Send Maill

Sisa kumbahan tidak dibersih.oleh itu tandas rumah kami dengan jiran-jiran semua bertakung. Kami harap pihak kerajaan akan ambil tindakan segera. Terima kasih.

Indah Water Tak Cekap Melayan Aduan Pelanggan

Posted :Saturday, November 14, 2015 by KHAIRUL AZHAR BIN AB RAHMAN Send Maill

Sudah 3 hari saya membuat aduan berkenaan sistem pembentungan tersumbat sehingga air kumbahan termasuk air tahi naik dan melimpah dalam rumah saya dah rumah dibahagian bawah blok yang saya tinggal. Tapi sehingga hari ke 3 masih belum ada sebarang...

Overflowing sewer Manhole

Posted :Wednesday, November 18, 2015 by sia Send Maill

1. I cannot find the website to report a problem on IWK pipes and manhole 2. There is a manhole overflowing with sewage at jln Aminuddin Baki/lrg Rahim Kajai 13.

pembentungan

Posted :Tuesday, December 8, 2015 by badrul hisam bin mohamed Send Maill

air tandas melimpah ke longkang dari lubang septik belakang rumah. berkemungkinan saluran telah pecah.telah merujuk kepada Indah Water, Manjung tetapi menyatakan tiada perkhidmatan melaksanakan pemabaikan.Mohon nasihat, terima kasih

Loji Kumbahan Berbau Busuk

Posted :Sunday, January 3, 2016 by Shamsuri Ashaari Send Maill

Saya ingin membuat aduan berkaitan loji kumbahan di kg selayang indah..loji tersebut mengeluarkan bau najis yang amat busuk sehingga menggangu kehidupan saya dan penduduk di sekitar kawasan loji tersebut..hampir setiap hari,setiap waktu dan setiap...

Kumbahan Berbau

Posted :Sunday, January 24, 2016 by Nurul Rusna Send Maill

Assalamualaikum.. saya nk buat aduan atas kumbahan yang berbau busuk di Taman Perak,kulim kedah. Ini dpercayai kerana sudah lama tidak diselenggarakan berdasarkan ramai penghuni taman telah membuat pemerhatian kerana sebelum ini tidak pernah...

Bau busuk loji kumbahan taman daya

Posted :Sunday, February 14, 2016 by Edmund Low Send Maill

Saya penduduk desa jaya kepong. Persekitaran perumahan kami dicemari bau busuk akibat dari limpahan air dari loji kumbahan Taman Daya.Bau busuk dan geli telah 2 bulan lebih . Saya berharap pihak Indah Water boleh menyelesaikan masalah tersebut...

Bau busuk dari loji indah water

Posted :Sunday, February 14, 2016 by Adenan Tahir Send Maill

Loji indah water di hadapan jalan HALA TAMBUN PERMAI 14, kg tersusun batu 4, yang sepatutnya tidak mengeluarkan bau, telah mengeluarkan bau busuk yang teramat sangat sejak beberapa minggu yang lalu sehingga ke hari ini. Mohon pihak indah water...

Poor Service

Posted :Monday, March 7, 2016 by leong kai keong Send Maill

Dear Sir. Reference the above. We would like to make complain on belows:-- 1) IWK as a service company, we feel very disappointed and LOUSY service. 2) We had contacted IWK, Kluang on dated 29/2/2016 that to request servicing, the officer...

pembentungan bersambung tersumbat

Posted :Monday, March 21, 2016 by azuril azrak bin ramli Send Maill

salam, mohon tindakan pihak berkaiatan dengan kadar segera, aduan telah dibuat ke talian IWK pada: 1. 9.15 pagi, 26.1.2016 aduan pertama 2. 3.26ptg, 27.1.2016 aduan kedua 3. 8.44pagi, 28.1.2016 aduan ketiga 4. 3.50ptg, 21.3.2016 aduan...

air kumbahan keluar dari tangki

Posted :Thursday, March 24, 2016 by marcrat Send Maill

saya wakil dari penduduk di flat ss16 legenda college mantin ingin memgadu tentang air kumbahan keluar dari tangki sampai kelaur ke rumah sebelah.ini memyebabkan bau busuk.selalu ada lalat kat rumah.nak keluar rumah pun rasa jijik.kalau hujan tak...

Loji Kumbahan Berbau Busuk

Posted :Saturday, April 2, 2016 by Norizan binti Baba Send Maill

Loji kumbahan indah Water yang beralamat di NTN004 Taman Muhibah(op)Gemencheh,N.S berbau busuk sekali. Bau najis yang dikeluarkan amat membuatkan kami rasa tidak selesa. Tambahan musim panas ini. Kami telah menghidu bau ini selama tiga minggu. Bau...

Loji Kumbahan Berbau Busuk

Posted :Saturday, April 2, 2016 by Norizan binti Baba Send Maill

Loji kumbahan indah Water yang beralamat di NTN004 Taman Muhibah(op)Gemencheh,N.S berbau busuk sekali. Bau najis yang dikeluarkan amat membuatkan kami rasa tidak selesa. Tambahan musim panas ini. Kami telah menghidu bau ini selama tiga minggu. Bau...

http://www.indahwater.com.my

Tangki Antiseptik

Posted :Tuesday, May 3, 2016 by Mohd Firdaus Bin Zulkafli Send Maill

Tangki Septik - Najis Melimpah Keluar Daripada Penutup (Jalan) Tangki Septik. Minta Bantuan Indah Water Sedut Najis, Masalah Ini Sudah 2 Minggu Berlarutan.

-

Logi Kumbahan yang tidak digunakan

Posted :Monday, June 13, 2016 by Muhammad Muizzu Send Maill

Saya nak buat complaint, di Taman Rasa Sayang Senawang ni ada satu loginkumbahan yang telah ditutup tapi tak diuruskan dengan baik. Lalat, nyamuk bnyk sngt dan buat kami rase tak selesa. Ular sawa pun ade jgak ( saya attached gambar ) . Harap...

Air kumbahan melimpah ke longkang

Posted :Sunday, June 26, 2016 by WAN MAHYUDIN BIN WAN ZAKARIA Send Maill

Air kumbahan melimpah keluar ke longkang di Jalan Puchong Utama 6, Taman Puchong Utama, 47140 Puchong Selangor.

caj pembentongan

Posted :Monday, January 9, 2017 by rusli bin jusoh Send Maill

rumah guna tangki septik tapi dikenakan caj rm216.00 tidak pernah mohon penyedutan

Mainhole kumbahan melimpah

Posted :Thursday, January 12, 2017 by Zakaria Harun Send Maill

Terdapat beberapa mainhole kumbahan Iwk di kawasan perumahan ini tersumbat. Satu daripadanya disebelah tepi rumah saya.Air kumbahan melimpah dan banyak jentik2. Sebelum ini ada aduan dibuat dan lawatan telah dibuat dan senyap. Harap ambil tindakan

Area full of rubbish and leafs.

Posted :Tuesday, January 24, 2017 by Jeannie Yew Send Maill

Mendapati pekerja indah water tidak membuat pembersihan yang betul. Tempat dijalan indah water dipenuhi oleh daun daun pokok dan menyapu daun daun itu ke padang permainan yg berdekatan..sila ambil perhatian

Jalan Mendap

Posted :Tuesday, January 31, 2017 by HARUN BIN AWANG Send Maill

Salam sejahtera. Saya selaku Pengerusi AJK Majlis Perwakilan Penduduk Bandar Sungai Emas ingin memohon jasabaik dari pihak IWK untuk membaiki jalan mendap di Jalan Emas 34 disebabkan oleh adanya paip kumbahan bersebelahan jalan tersebut di mana...

Charge RM243

Posted :Thursday, February 2, 2017 by Halina Send Maill

Saya terkejut bila call ke Indah Water utk menyedut sisa kumbahan di kampung, tahun2 lepas, charge nya dalam RM50. Kali ni RM243 dan diberitahu lori akan datang minggu depan. Seingat saya jika aduan dibuat, lori akan datang pada hari yang sama....

Mohon dikecualikan pembayaran khidmat pembentongan

Posted :Thursday, February 16, 2017 by Sarimah binti Amen Send Maill

Untuk makluman Pihak Tuan, saya adalah pemilik rumah yg beralamat.... No 7 Lorong Utama 15, Desa Aulong Utama 34000 Taiping Perak. ( Rumah ini masih belum diduduki kerana hanya meter air sahaja yg telah dipasang.....meter api tiada)....

Taman Sejati - Sewage Plant causing bad smell, Water overflow and health hazard to surrounding residents

Posted :Monday, February 27, 2017 by Malarvili Moganadass Send Maill

Taman Sejati - Sewage Plant causing bad smell, Water overflow and health hazard to surrounding residents. The sewage plant at Taman Sejati, Bukit Tengah (Penang) has been over capacity and unable to cope and treat waste water from surrounding...

DENIA DEVELOPMENT ANAK SYARIKAT SELOGA HOLDINGS BERHAD MILIK TAN SRI HALIM SAAD TIPU PEMBELI RUMAH

Posted :Thursday, March 16, 2017 by Rani Kulup Gelang Patah Send Maill

Denia Development Sdn Bhd, anak syarikat kepada Seloga Holdings Berhad milik Tan Sri Halim Saad masih gagal menyiapkan projek perumahan sakit di Taman Nusantara Prima Gelang Patah Johor walaupun Sudah bertahun tahun lamanya. Pengurus Jualan Denia...

Manhole diatas jalan 19 taman selasih tersumbat. Air kumbahan melimpah keluar menyebabkan bau busuk.

Posted :Wednesday, March 29, 2017 by Mohd Rosli bin Daud Send Maill

MH tersumbat menyebabkan air kumbahan melimpah keluar di jalan 19 taman selasih batu caves dan berbau busuk. MH terletak dijalan 19 berhampiran restoran ibrahim maju. Dipohon tindakan segera. Terima kasih

Longkak tersumbat

Posted :Wednesday, April 5, 2017 by Shamilah a/p Navaratnam Send Maill

Longkang tersumbat sehingga rumah banjir,bau busuk,sgt kotor,nyamuk aedes yg byk,dan tidak tenang.Depan rumah saya sehingga sy terpaksa kunci dan gunakan pintu belakang.Rumah2 di atas menggunakan saluran paip lain dan aliran kotoran di depan rumah...

BAU NAJIS

Posted :Wednesday, July 19, 2017 by RAJENDRAN Send Maill

BAU NAJIS DI BELAKANG RUMAH SEBELAH MALAM DAN TANGKI NAJIS TERBUKA. KOTORAN MERATA RATA.SUDAH DIBAGI TAHU. TAPI TINDAKAN TIDAK DI AMBIL.BAU DIDALAM RUMAH BILA PENYAMAN UDARA DI BUKA.

TANGKI SEPTIK

Posted :Saturday, August 26, 2017 by ZAINIPAH BT ABDULLAH Send Maill

Tangki septik jiran bocor dan air meresap melalui tembuk rumah. Tembuk rumah jelas kelihatan basah. Air resapan mengalir ke dalam kawasan rumah dan berbau busuk. Kebelakangan ini makin banyak air yang mengalir.

AIR KUMBAHAN

Posted :Monday, September 4, 2017 by BASTAMI BIN ABU BAKAR Send Maill

AIR KUMBAHAN DARI BAWAH RUMAH NAIK MASUK KEDALAM BILIK AIR APABILA HUJAN LEBAT MENYEBABKAN AIR MASUK KEDALAM RUMAH

WATER SEWAGE OVERFLOW

Posted :Thursday, October 26, 2017 by SHAMINA BANU BINTI INCHE MOHAMED Send Maill

SAYA SEPERTI NAMA DIATAS INGIN MEMBUAT ADUAN MENGENAI MASALAH AIR KUMBAHAN MELIMPAH KELUAR DIATAS JALAN , INI MENYUSAHKAN KAMI PENDUDUK DI SAUJANA HEIGHTS KERANA KAMI TIADA JALAN LAIN YANG PERLU DIGUNAKAN HANYA ITU SAJA JALAN YANG KAMI ADA ....

WATER SEWAGE OVERFLOW

Posted :Thursday, October 26, 2017 by SHAMINA BANU BINTI INCHE MOHAMED Send Maill

SAYA NAMA SEPERTI DIATAS INGIN MEMBUAT ADUAN MENGENAI MASALAH AIR KUMBAHAN MELIMPAH KELUAR DIATAS JALAN , INI MENYUSAHKAN PENDUDUK DI SAUJANA HEIGHTS KERANA KAMI TIADA JALAN LAIN YANG PERLU KAMI GUNAKAN , HANYA JALAN ITU SAJA YANG KAMI ADA ....

Mohon selesaikan masalah pembentungan najis di beberapa kawasan rumah saya

Posted :Sunday, November 5, 2017 by Norfitriana binti mohd akhur Send Maill

Tandas rumah tidak boleh digunakan atas sebab saluran najis tersumbat