Categories

Jabatan K Masyarakat Complaints

Tuntutan Bayaran Kerja Naik Taraf Rumah Warga Emas Kerling Selangor

Posted :Sunday, October 2, 2011 by Feidzal Atikin Bin Haniffa Send Maill

Tuntutan bayaran untuk kerja naik taraf yang tidak di bayar oleh Majlis Persatuan Kebajikan Semenanjung Malaysia(MPKSM sejak hampir satu setengah tahun walaupun setelah membuat aduan dan laporan ke pihak MPKSM yang diwakili oleh Dato Mastika...

....warganegara manakah 9 orang anak2 ini akan layak akhirnya?

Posted :Monday, October 3, 2011 by ALIAS BIN ALI Send Maill

Perkara:Satu keluarga suami berusia hampir 70 tahun warga Msia (Pesara Telekom)telah mengahwini secara rahsia wanita warga Indonesia berstatus PATI mengikut pernikahan sendikit di Msia.Dijadikan sebagai isteri kedua.(Dengan Pihak isteri pertama...

PERKHIDMATAN BAS EKSPRESS

Posted :Wednesday, January 18, 2012 by NOR HIDAYAH Send Maill

Kenaikan harga tiket bas ekspress membebankan pengguna, terutamanya pelajar-pelajar yang mengambil kesempatan cuti perayaan untuk pulang ke kampung menemui keluarga. Harga tiket ke utara dari Kuala Lumpur dikenakan sebanyak Rm 50-Rm 55..

Bantuan

Posted :Wednesday, March 28, 2012 by ibu tunggal Send Maill

Saya ibu tunggal mempunyai 2 orang anak yang masih bersekolah. Saya telah memohon bantuan dari JKMWP sejak 2009 lagi, juga telah beberapa kali menalipon dan membuat surat rayuan dan juga telah menghadiri interview tetapi permohonan saya masih dlm...

kantin sekolah rendah jenis kebangsaan tamil kulim

Posted :Thursday, October 18, 2012 by joseph Send Maill

saya mewakili ibu bapa yang belajar disekolah jenis kebangsaan tamil kulim,kedah ingin memberi komen tentang makanan kantin dan kebersihannya dan juga sifat berat sebelah pengetua sekolah ini..hanya kerana pengurus kantin ini memberi derma setiap...

PENGECUALIAN 100% CUKAI EKSAIS KERETA NASIONAL

Posted :Tuesday, January 1, 2013 by hery Send Maill

saya tertarik dengan kelebihan bagi warga OKU untuk membeli kenderaan dengan harga yang saya anggap cukup istimewa iaitu pemotongan 100% duti eksais kenderaan seperti diwarwarkan oleh treasury (rujuk:...

bantuan baik pulih rumah

Posted :Wednesday, April 10, 2013 by elyani binti mohamad hanif Send Maill

Thun lepas,pihak JKM telah datang ke rumah saya untuk melihat kerosakn yang dialami rumah sy....pihak JKM telah mberitahu ibu sy bahawa rumah kami telah dipilih utk menerima bantuan untuk baik pulih rumah...tetapi sehingga kini tiada apa2 tindakan...

pemerdagangan kanak kanak

Posted :Monday, April 15, 2013 by Nadiatul Erma Send Maill

Minggu lepas,pada 13 April 2013, saya berjalan di Jalan Tar. Semasa berjalan dihadapan saya ada seorang wanita (berwajah ala ala rohingya) mendukung seorang bayi dlm 4 bulan(berwajah ala ala rohingyajuga). Saya mengikuti wanita tersebut kerana...

mosquitoes that harm to the residents

Posted :Tuesday, October 15, 2013 by wong huei syin Send Maill

Good day, I would like to complaint on my neighbour that have too many plants in front of their house which has cause mosquitoes growing and it has cause inconvenience to the neighbourhood. I wish you can take this issue seriously where reduce...

peminta derma

Posted :Wednesday, March 12, 2014 by firdaus Send Maill

salam sy ada 1 aduan tentang peminta derma di family stor batu berendam melaka. sy muskil dengan wanita yg bertudung labuh memegang kotak lutsinar meminta derma di hadapan pintu masuk family stor setiap hari pada waktu petang hingga ke malam dah...

Pencemaran Bau

Posted :Sunday, May 18, 2014 by Halimah Lasim Send Maill

Pihak pengurusan Rumah Orang Tua ini menternak ayam yang mengakibatkan pencemaran bau di kawasan perumahan di sekitarnya. Penduduk sudah memberitahu pihak pengurusan tetapi aduan tidak menghasilkan apa-apa. Harap ambil tindakan segera dapat di...

Keadaan Lift Pangsapuri Yang Membahayakan Keselamatan Penghuni

Posted :Saturday, May 31, 2014 by Alan Send Maill

sistem penyelenggaran pangsapuri yang tidak memuaskan dan membahayakan penghuni saya salah seorang penghuni Blok 8 Taman Bukit Cheras Jalan 1/144A 56000 KL ingin membuat aduan tentang sistem maintenance serta keselamatan penghuni yang sangat...

layanan buruk. .

Posted :Friday, September 26, 2014 by Muhammad faizal bin alsarif Send Maill

wajar kah seorang anggota kerajaan melayan buruk saya.yg hnya bekerja d kilang untuk memberi nafkah kepada adik da ibu syg d layan seperti sampah. sebentar tdi sya telah ke jabtan kebajikan masyarakat bahagian kunak untuk menyambung bantuan yg...

Masalah Gangguan Bekalan Air

Posted :Thursday, December 25, 2014 by Hatta Adenan Send Maill

Masalah gangguan bekalan air paip setiap hari mulai jam 8.30 pagi hingga 4.00 petang. Yg menghairankan pada masa cuti sekolah dimana tiada pelajar di sekolah, masalah ini tetap berlaku. Mohon penyelesaian segera semua pihak yang berkaitan apatah...

jiran main mercun tengah malam tanpa rasa hormat

Posted :Tuesday, November 10, 2015 by rozaliah rohaizad Send Maill

saya duduk di johor bahru, seperti alamat yg tertera di atas. pada 9/11/2015, malam deepavali, jiran saya, bermain mercun dgn melampau sampai pagi. tapi saya tak kesah, kerana pada 10/11/2015 cuti umum utk deepavali, tak kerja. yang saya berang ,...

bantuan rm300

Posted :Monday, November 16, 2015 by ku ahmad b ku sulaiman Send Maill

Kenapa batuan bulanan rm 300 saudara ipar saya terputus putus.mohon pencerahan

Pelacur vietnam

Posted :Tuesday, November 17, 2015 by Sharif Send Maill

Nyiang gatal betul lelaki Tak Kira sesi pagi Petang malam tidur di lot571/145b/ taman koon heong ulu temiang seremban bau sampah mencemar alam

Sarang pelacur bekerja dekat City kingdom

Posted :Wednesday, December 23, 2015 by Wan Send Maill

Lot 571/145b taman koon heong ulu temiang seremban Nch 789. Nac 2030. Ncj 8616. Wa1982n. Nbl 5111. Wks 6254. Nal 4191. Nby 7020. Nax 7446. Nbc 6340. WFC 7058. Bey 7020. Nck 6138. Ncl 8307. Naf 3228. Wtu 9970. Ncm 4820. Nbr 596 bapa ayam

tunggu permohon bantuan dkat 2 thun

Posted :Friday, January 8, 2016 by sahwahrani sulaiman Send Maill

dari ujung tahun 2014 mohon bantuan kewangan bulanan untuk mak saya yang lumpuh kena strok.bukan kata diluluskan datang jengok pun tak? brapa lama nk tggu??? yg dpt skrg bntuan Pempes 3 bungkus sebulan.Zlagak2 pk pkai akal cukup ke guna sehelai...

-

rumah sewa

Posted :Saturday, March 26, 2016 by natasha aisyah Send Maill

Saya gaji tak sampai 1000 bersih ...sekarang menyewa bilik dengan orang indo ...sedih hidup warga msia nak cari rumah sewa ..deposit macam nak beli kereta kadang tu hampir 4000 hanya rumah flat sahaja ...tolong sangat pantau keadaan warga asing...

package tiada terima

Posted :Friday, June 17, 2016 by myramie sha jezz Send Maill

Package tiada terima

www.transglobal express

Pelacur dipukul

Posted :Sunday, July 10, 2016 by Sofie Send Maill

Pelacur Vietnam setiap hari dipukul di lot 571/145b taman koon heong temiang seremban

Bapa ayam

Posted :Tuesday, July 26, 2016 by Sofie Send Maill

Bapa ayam

Masalah kejiranan

Posted :Sunday, August 7, 2016 by Suhana mohd Send Maill

Saya ingin melaporkan berkenaan masalah kejiranan di kawasan tempat tinggal saya. Saya tinggal dikwsn perumahan pangsa kos rendah. Seorang jiran di tingkat bawah telah membina sambungan atap dan dinding di bahagian dapur kediaman. Binaan ini telah...

Taska/Tadika menutup operasi sesuka hati

Posted :Tuesday, September 6, 2016 by Mohammad Radzi Bin Khairudin Send Maill

Saya Mohd Radzi Bin Khairudin ingin membuat aduan dan meminta pandangan dari pihak Jabatan Kebajikan Masyarakat Malaysia dimana semua Taska dan Tadika di Malaysia adalah dibawah seliaan kementerian (JKM) ini. Saya ingin mengetengahkan...

Masalah telah pun selesai

Posted :Tuesday, September 6, 2016 by Mohammad Radzi Bin Khairudin Send Maill

Merujuk kepada aduan saya JKM-'Pengusaha Taska menutup operasi sesuka hati', dengan ini saya ingin memaklumkan bahawa masalah telah pun selesai. Diminta pihak JKM tidak mengambil apa-apa tindakan keatas aduan saya. Saya memohon maaf keatas...

kanak kanak terbiar

Posted :Friday, November 18, 2016 by Putera Razak Shahrizal Send Maill

Saya dapati ramai kanak kanak terbiar di seluruh sabah. Daripada pembacaan saya, kebanyaakan mereka bukan warganegara Malaysia sealigus menyukarkan penyelesaian masalah. Akan tetapi apakah gunanya kemajuan kita di bandar2 besar kiranya hanya...

Bau Kucing

Posted :Tuesday, January 24, 2017 by wan muhammad faiq wan mahmood Send Maill

Jiran saya ada membela beberapa ekor kucing di kejiranan saya. Masalah yang timbul adalah/; 1. Bau kucing yang sangat busuk masuk ke dalam rumah saya. 2. Kucing berak merata sehingga kadang-kadang di dalam rumah. 3. Tidak selesa berada di...

DENIA DEVELOPMENT ANAK SYARIKAT SELOGA HOLDINGS MILIK TAN SRI HALIM PEMAJU PENIPU

Posted :Saturday, April 1, 2017 by JKK TAMAN NUSANTARA PRIMA Send Maill

Denia Development Sdn Bhd, anak syarikat kepada Seloga Holdings Berhad milik Tan Sri Halim Saad masih gagal menyiapkan projek perumahan sakit di Taman Nusantara Prima Gelang Patah Johor walaupun Sudah bertahun tahun lamanya. Pengurus Jualan Denia...

DENIA DEVELOPMENT SDN. BHD. ANAK SYARIKAT SELOGA HOLDINGS BERHAD MILIK TAN SRI HALIM SAAD PEMAJU TIPU PEMBELI RUMAH

Posted :Monday, April 3, 2017 by JKK TAMAN NUSANTARA PRIMA Send Maill

Denia Development Sdn Bhd, anak syarikat kepada Seloga Holdings Berhad milik Tan Sri Halim Saad masih gagal menyiapkan projek perumahan sakit di Taman Nusantara Prima Gelang Patah Johor walaupun Sudah bertahun tahun lamanya. Pengurus Jualan Denia...

Seloga Holdings Berhad Housing Developer From Hell

Posted :Thursday, May 4, 2017 by zamani kassim Send Maill

Denia Development Sdn Bhd, anak syarikat kepada Seloga Holdings Berhad milik Tan Sri Halim Saad masih gagal menyiapkan projek perumahan sakit di Taman Nusantara Prima Gelang Patah Johor walaupun Sudah bertahun tahun lamanya. Pengurus Jualan Denia...

Gambar rumah Pelacur Vietnam bawa umur

Posted :Thursday, May 18, 2017 by Sun Send Maill

Lot 571/145b taman koon heong temiang lepas jambatan Lorong tiga kiri

Bunyi merian buluh

Posted :Monday, June 12, 2017 by Rozana baharan Send Maill

Bunyi meriam buluh yang mengganggu kediaman pangsapuri sehingga adakalanya hingga waktu sahur. Kami tidak dapat tidur memandangkan kami bekerja dn perlu bangun sahur. Tolong buat rondaan di kawasan ini. Sudah hampir 1 minggu keadaan ini berlaku

hilang dan lambat

Posted :Tuesday, July 4, 2017 by carolina ningo Send Maill

assalamualaikum...barang saya EH404497459my telah dipos pada 13 Jun 2017 dan dihantar ke pejabat oleh poslaju pada 14 jun 2017 diterima oleh Marini Malek no KP 820328135034 oleh bit no 243 dari poslaju jalan song..untuk makluman tiada...

Bunyi bising burung yg terlampau

Posted :Tuesday, August 8, 2017 by Chua Shirley Send Maill

Sy tinggal di kawasan perumahan teres dan jiran sebelah corner Bela lebih drp 10 ekor burung yg 'menyany'. Sebelum ni ada yg tinggal berdekatan telah complain cuma tak ada perubahan. Sy yg tinggal sebelahnya mamang sentiasa berhadapan dgn bunyi...

Penagih Dadah

Posted :Tuesday, September 5, 2017 by Irena Siaw Musi Send Maill

Saya ingin membuat aduan berkaitan dengan aktiviti penagih dadah di kawasan kejiranan rumah saya. Saya ingin membuat aduan bahawa adik Lelaki saya pun telah terjebak dengan dadah dan perilaku dia sangat ganas dengan meminta duit dan merosakan...

Parking

Posted :Thursday, October 12, 2017 by Mohd Ghazaly Bin Abd Ghafar Send Maill

Tolong buat Tinjauan di rumah pangsa 610 5/20 pandan indah, penduduk yang melampau dengan meletakkan korn, motor batu dan sebagainya hingga menyusahkan kami untuk parking!! Sedangkan mereka ada yang tidak punya kereta juga menandakan kotak...

Rumah Jiran Kotor

Posted :Friday, October 20, 2017 by Azliena Send Maill

Salam, tuan/puan. Saya disini ingin membuat aduan tentang masalah kebersihan di kawasan Pangsapuri Rosana Villa, Jalan Putra Perdana 9, Taman Putra Perdana, Puchong. Jiran saya yang berjantina lelaki yang berumur diantata pertengahan 40an hingga...