Categories

Jabatan Kastam Complaints

Not Received / Missing In The Mail

Posted :Wednesday, March 28, 2012 by MOHD KHAIRUL NAZRI BIN JAAFAR Send Maill

Saya ingin bertanya mengenai sistem keselamatan yang diamalkan oleh pihak tuan terhadap mel/bungkusan yang dihantar dari luar negara agar ia selamat sampai ke destinasi. Sehingga ke hari ini, lebih dari 20 mel/bungkusan yang dihantar dari USA ke...

Pendatang Asing tanpa Permit Kerja yang sah

Posted :Sunday, November 4, 2012 by ZULKIFLI Send Maill

Saya ingin membuat aduan tentang kebanjiran warga Filipina yang datang ke Labuan untuk bekerja tanpa permit kerja yang sah di kelab-kelab malam di sini. Walaupun serbuan telah dibuat, namun mereka berjaya menyembunyikan diri dan seterusnya masih...

3

Posted :Friday, August 9, 2013 by meng Send Maill

kenapa rokok seludup dan arak menjual senang lenang,adakah kastam tidak kerja atau rasuah sudah?inilah kedai2 yg jual di89700 bongawan sabah.aa mart d k.baru,no 11 dan no 17 d k.lama .dah jual bertahun2 tak ada tangkap pun.

-

budi bahasa budaya kita

Posted :Saturday, April 12, 2014 by merias rahaman Send Maill

Sy dan keluarga bercuti d pulau langkawi. Smasa melalui pemeriksaan kastam, sy dan kluarga dipanggil oleh seorg pgawai yg bertugas utk d periksa Dan d kenakan cukai.apa yg tidak memuaskn hti sy adalah sikap dan percakapan kasar pegawai tersebut....

rokok seludup

Posted :Thursday, September 4, 2014 by radziah zakaria Send Maill

Jual rokok seludup kepada peruncit sudah bertahun tahun di kedai borong hadapan sekolah menengah tengku mizan zainal abidin batu rakit 21020 kuala terengganu.. pernah jumpa pegawai kastam mari kutip duit..

Rokok seludup

Posted :Monday, October 27, 2014 by John Stallin Send Maill

Di Taman Selayang, batu caves selangor. Berhampiran SK Taman Selayang terdapat 4 kedai runcit. Semuanya jual rokok haram dengan berani. Pelajar sekolah pun senang beli dari mereka. Owner kedai kata pernah kena serbu tapi tak ada kisah pun. Jual lagi.

WARGA ASING BEBAS MENJUAL ROKOK SELUDUP SECARA TERBUKA

Posted :Tuesday, November 4, 2014 by PUTRI LIYA Send Maill

Asalammualaikum dan salam sejahtera saya ingin membuat aduan tentang warga asing yang bebas menjual rokok seludup.. sampai sekarang pihak kastam tidak ambil tindakkan pada warga asing ini..sudah sebulan saya buat aduan tapi tidak juga mengambil...

http//www.putriliya.com

ROA by Jovian Mandagie Tiada Permit Pekerja

Posted :Wednesday, June 10, 2015 by Daniel Send Maill

Saya ingin membuat aduan kepada Tuan Ada restaurant bernama ROA by Jovian Mandagie di Seksyen 7 Shah Alam Dan di Jalan Telawi Bangsar mempunyai seluruh pekerja tiada permit yang sah. Saya harap pihak Tuan boleh membuat tindakan. Ini semua terjadi...

www.roabyjovianmandagie.com

"Not polite" immigration officer

Posted :Wednesday, July 1, 2015 by Silvia Send Maill

To whom I may concern; To whom I may concern; Below is my detail; Name; silvia kosasih Citizen; Indonesian Venue; penang international airport (international immigration custom) Date; 1 july 2015 Time happening; 15.10-17.00pm Purpose of...

PENJUALAN & PENGEDARAN ROKOK HARAM DIKAWASAN PERINDUSTRIAN JASIN

Posted :Monday, July 6, 2015 by SUBRAMANIAN A/L MUTHUSAMY Send Maill

Disini Saya ingin merujuk kepada pihak kastam agar memantau Dan mengambil langkah yang berkesan bagi membanteras kegiatan PENGAMBILAN & PENJUALAN ROKOK-ROKOK HARAM BERLELUASA DIKAWASAN Perindustrian Taman Maju Jasin. Tempat pengedaran adalah...

PENJUALAN & PENGEDARAN ROKOK HARAM DIKAWASAN PERINDUSTRIAN JASIN

Posted :Monday, July 6, 2015 by SUBRAMANIAN A/L MUTHUSAMY Send Maill

Disini Saya ingin merujuk kepada pihak kastam agar memantau Dan mengambil langkah yang berkesan bagi membanteras kegiatan PENGAMBILAN & PENJUALAN ROKOK-ROKOK HARAM BERLELUASA DIKAWASAN Perindustrian Taman Maju Jasin. Tempat pengedaran adalah...

rakyat asing jual rokok seludup

Posted :Wednesday, July 8, 2015 by mohd mikahil bin said Send Maill

assalammualaikum saya ingin membuat aduan tentang rakyat asing (bangladesh) yang menjual rokok haram di dalam kawasan tapak contract IJM dia juga menjual kad topup talipon mudah alih seperti rangkain maxis,celcom,digi dan banyak lagi.....saya...

JUAL ROKOK MURAH PADA BAWAH UMUR

Posted :Wednesday, July 15, 2015 by johan Send Maill

Aduan salam sejahtera... aduan yg sy nak sampaikan ialah berkenaan tentang rokok murah di kg saya sehinggakan budak sekolah dibawah umur sekitar darjah 6 hinggalah tingkatan dah berani beli dan hisap rokok...apa yang membimbangkan disebabkan...

no machine gst

Posted :Thursday, November 19, 2015 by rajan Send Maill

restoran tersebut tidak mempunyai machine gst.tetapi harga makanan sudah tambah. alamat.restoran RAHAMANIYA jalan besar nilai.berhampiran sekolah menengah kebangsaan dato mohd said nilai. saya berharap tuan/puan mengambil tindakan sewajarnya...

Aduan tentang jualan rokok seledup

Posted :Wednesday, January 13, 2016 by Hamdan Bin Hamid Send Maill

Kedai runcit syed,no 71A,jln rukun 4, tmn gembira,kuchai lama,kuala Lumpur, menjual rokok seludup dan tidak ada GST pada resit...

Rokok seludup semakin berleluasa

Posted :Tuesday, February 16, 2016 by Jalil Send Maill

Saya sebagai salah seorang penduduk di kawasan tumpat ingin menyatakan bahawa ada satu kedai runcit berhadapan pasar pagi kini semakin rancak menjual rokok seludup seperti SAAT, JOHN , dan banyak lagi. Saya harap pihak yang tertentu dapat...

ampoma kastam

Posted :Friday, April 22, 2016 by hairi Send Maill

Sesiapa yg mempunyai maklumat pengedaran dan penyimpanan barangan seludup seperti rokok kretek dan rokok putih....di premis kedai atau pun stor....boleh segera wsap kan maklumat tersebut ke nombor 019-2515891 (24jam) bila bila masa.....maklumat...

arak tiruan yang tidak bayar tax

Posted :Thursday, April 28, 2016 by Lee Han Chee Send Maill

saya nak buat aduan ke atas sebuah kedai cina restaurant yang mengambil perkerja asing tanpa permit dan visa seramai 4 orang, 2 orang china dan 2 orang Indonesia pemilik kedai tersebut juga menjual arak tiruan tanpa cukai juga.mereka hanya...

Menjual rokok seludup di kedai dan delivery

Posted :Saturday, June 4, 2016 by Mohd mustaqim bin abdullah Send Maill

Kedai Runcit Syed ini di Rumah Awam Air Molek, 75460 Melaka sebelah pejabat pos air molek. Telah lama menjual rokok seludup siang dan malam. Mereka juga menjadi pembekal rokok seludup utk dihantar ke kedai2 kecil yg lain delivery barang runcit....

mengguna ic plasu

Posted :Thursday, August 4, 2016 by jessy Send Maill

Selamat tengahari.nama sya jessy membuat aduan tentang warga asing dari india mengguna ic palsu orang yang sudah lama meninggal dunia.alamat lelaki ini 1-1-14 gugusan cempaka jalan cecawi psb 6/19 seksyen 6 47000 sungai buloh.nama dia adalah...

Jual Rokok Seludup

Posted :Sunday, August 7, 2016 by Jalal Bin Jamal Send Maill

Asalammualaikum dan salam sejahtera. Saya ingin membuat aduan tentang bebas menjual rokok seludup Di Taman Mawar , Taman Pasir Putih, Kpg. Pasir Putih, Taman Kota Masai Pasir Gudang , Johor ... Sampai sekarang pihak kastam tidak ambil tindakkan ....

Jual arak lebih masa

Posted :Thursday, August 11, 2016 by Madhi Send Maill

Salam 1 m Penjualan arak selepas jam 12am Adakah betul... Kedai runcit d simpang chamang bentong Tiada tindakan diambil setakat ini... Byk masalah d sebabkan oleh kedai tersebut...byk maslaah sosial

rokok seludup

Posted :Sunday, August 14, 2016 by eri yaldi b. erwin Send Maill

Penjualan rokok seludup ke warga asing...kedai runcit pnah ditangkap dimana lelakinya ikut visa isteri tmpatan mggunakan kelebihan itu.modus operandi ade kedai runcit bersebersebelahan kedai mkan.owner akan jual rokok kepada pelanggan warga asing...

rokok seludup

Posted :Thursday, September 1, 2016 by mohd Send Maill

salam.. sy mohon pihak kastam meninjau penjualan rokok seludup yg berleluasa di taman resak,changloon kedah..

rokok seludup

Posted :Saturday, September 10, 2016 by hafizisa Send Maill

Banyak kedai mamak dan india muslim di sini menjual rokok seludup sila ambil tindakan

kedai arak

Posted :Monday, October 17, 2016 by amutha Send Maill

Di tempat saya ada satu Kedai arak berhampiran 99 speedmart n seven eleven di kawasan taman perumahan. Kedai tersebut jual arak. Kedai buka pagi 10 lebih awal pagi 5 lebih baru tutup. Says perasaan kebelakangan INI banyak remaja budak sekolah...

kedai jual rokok seludup murah

Posted :Wednesday, November 9, 2016 by kasman Send Maill

kedai runcit (lokasi bawah/depan tong sampah) di blok 3 pangsapuri taman kinrara, jalan tk4/13 menjual rokok seludup secara berleluasa termasuk kepada kanak2.

Rokok seludup

Posted :Friday, December 16, 2016 by Nur aznah binti salleh Send Maill

Peniaga asing warganegara pakistan menjual rokok seludup dengan pelbagai jenis jenama dan menjual rokok tersebut kepada budak bawah umur.

Foreginer sell liquor

Posted :Thursday, January 26, 2017 by Jia Yong Send Maill

Help ! How does foreigner can operate a unit selling liquor and cigarettes ? They act like there is no law here. daily foreigner like bangla, vietnam and indonesian walk in to buy liquor and drink there. where is enforcement ? where is the law ?...

rokok seludup

Posted :Friday, February 10, 2017 by shaharulnizam bin mohd.shaharudin Send Maill

menjual rokok seludup

Illegal Tourist Driver

Posted :Friday, March 17, 2017 by Cynthia Fred Send Maill

Dear Sir, I am lodging a complaint on illegal tourist driver. Name: Vahid Meshkini Passport: T 25546958 Origin: Iran Resident: B-11-2, Kiara Residensi Jalil2, Jln 3/155, Oug , 58200 KL Contact: 01139858673 Visa Type: Invalid spouse visa...

Rokok seludup

Posted :Friday, July 7, 2017 by Unknown Send Maill

Kedai makanan mamak berdekatan Kenanga whole sales.2-3kedai slps hong leong bank.kedai btl2 berhadapn dgn water Ro machine menjual mcm2 rokok seludup.mtk je ape rokok seludup encik nak.tepi kaunter dlm kotak.tepi peti sejuk air da stok rokok.dan...

www.kastam.com

Arak B grade

Posted :Saturday, July 22, 2017 by Kamal Send Maill

Menjual arak tiruan dgn harga yg mahal

rokok seludup

Posted :Saturday, August 19, 2017 by anonymous Send Maill

Kedai runcit jual rokok haram dan rokok batang. Terletak bersebelahan Mydin di Bukit Jelutong, Shah Alam.

SILA SALURKAN MAKLUMAT PENYELUDUPAN

Posted :Thursday, September 21, 2017 by AZRUL MOHD SALEH Send Maill

As slm / Slm sejahtera. Saya adalah Ketua Cawangan Siasatan dan Risikan JKDM Melaka. Sila salurkan maklumat berkaitan penyeludupan/penyimpanan/penjualan barang-barang belum lulus kastam (seludup) di negeri Melaka ke talian 06-2325855 @ emel kepada...

Penjualan rokom haram

Posted :Friday, September 22, 2017 by mimi Send Maill

Jalan OKK Sodomon, pasar malam keningau. Penjualan haram rokok yang di jual oleh warga asing .

salah guna hak service charge 10%

Posted :Monday, October 2, 2017 by Nor Alisa Fatin Abdullah Send Maill

ini berkenaan service charge 10% yang dikenakan oleh restoran ginger di Central Market. Mengikut pada nota yang diletakkan bersama menu diluar restoran tersebut, service charge yang dikenakan di restoran itu diberikan pada pekerja yang bekerja di...

Peniualan alatan menghisap dadah

Posted :Monday, October 23, 2017 by Daniel Haris Send Maill

Saya dapati kedai runcit bersebelahan kedai mamak berlokasi 82, Jalan Putra, Chow Kit, 50350 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur Menjual rokok seludup kepada pelajar sekolah menengah juga peniaga menjual alatan menghisap batu....