Categories

Keretapi Tanah Melayu Complaints

masa keretapi sangat lewat dan tidak efisien

Posted :Wednesday, May 25, 2011 by Noor Dieana Send Maill

Saya ingin membuat aduan terhadap perkhidmatan keretapi tanah melayu yang sangat lembab, tidak menepati waktu dan mesin touch n go (hanya ada satu)yang rosak di stesen serdang. pohon kaji semula mengapa keretapi yang sangat lewat menyebabkan...

PERKHIDMATAN KTM YANG TIDAK MEMUASKAN

Posted :Wednesday, June 15, 2011 by Fauzi Send Maill

Saya ingin membuat beberapa aduan terhadap perkhidmatan keretapi tanah melayu (KTM) yang sememangnya sudah lama tidak memuaskan hati saya (khasnya) dan ramai pengguna lain. 1) LEMBAB & TIDAK MENEPATI WAKTU PERJALANAN. Puncanya kerana...

penduduk setinggan ktm taiping perak.

Posted :Tuesday, September 20, 2011 by ismail bin muhammad Send Maill

Salam satu malaysia. Kami penduduk penduduk setinggan tanah keretapi tanah melayu(KTM) yang terlibat dengan projek landasan berkembar yg berjumlah seramai 339 buah rumah dan keluarga bermula pada 2008 di arahkan mengosongkan tanah terbabit dan...

cina bising

Posted :Tuesday, October 25, 2011 by azlanramlirahman Send Maill

pada 25/10/11@8:47 pm saya menaiki keretapi dari wakaf baru ke johor dan saya tidak berpuas hati dengan penumpang cina yang menaiki keretapi di stesen Tanah Merah KOC t3 tempat tidur no 7,9,15 terlalu bising sehingga menganggu penumpang lain....

cina bising

Posted :Tuesday, October 25, 2011 by azlanramlirahman Send Maill

pada 25/10/11@8:47 pm saya menaiki keretapi jam 8:47 pm dari Wakaf BHaru ke Johor dan saya tidak berpuas hati dengan sikap penumpang cina yang menaiki keretapi di stesen Tanah Merah Koc t3 tempat tidur nombor 7 , 9 , 15 terlalu bising sehingga...

KTM services is damn poor!

Posted :Thursday, March 22, 2012 by Lai Chee Hing Send Maill

Our KTM services in Malaysia is damn poor! With the name of Keretapi Tanah Malaysia, this really a shame of Malaysian! No traffic jam, but never come on time. Always delay with stupid reason, more than 1 our waiting at station. The digital time...

penjualan tiket

Posted :Tuesday, April 3, 2012 by samani bin abdullah Send Maill

Pada Ahad (1/4/2012) jam 12.30 tengah hari saya pergi ke kaunter tiket KTM Kampar, Perak untuk membeli tiket perjalan train jam 2.38pagi hari Isnin (2/4/2012)perjalanan dari Kampar ke KL Sentral. Saya dimaklumkan oleh penjual tiket (perempuan...

TOUCH 'N' GO DI STESEN SETIA JAYA

Posted :Tuesday, June 5, 2012 by MELAN Send Maill

AWAL PAGI DAH BUAT ORANG NAK MENYUMPAH KAW2... BODOH LA.. KALAU MESIN TOUCH 'N' GO TIDAK BERFUNGSI, JANGANLAH BERIA SANGAT NAK PROVIDE. BAIK CABUT BENDE TU BAWAK BALIK UMAH BUAT PERHIASAN. MACAM BANGANG... ADUAN INI ADALAH UNTUK STAF2 KTM YG TIDAK...

Ktm service

Posted :Thursday, July 26, 2012 by Tina Nair Send Maill

As usual the train service is late! I took the 7.09 train and until now haven't reached port klang. Still stuck at Padang jawa

KTM Komuter

Posted :Wednesday, December 26, 2012 by Zul Send Maill

Saya nak buat laporan agar pihak Aduan Rakyatbertindak. Isu berkenaan Komuter KTM. Sejak dari dulu, perkhidmatan KTM Komuter sangat teruk. Dengan jadual yang asyik 'delay' ditambah kerosakan train yang berpanjangan membuatkan kami rasa tidak...

perkhidmatan Keretapi Tanah Melayu

Posted :Tuesday, October 1, 2013 by mohd hazriq Send Maill

Salam dan salam sejahtera. saya adalah seorang yang minat menaiki keretapi bersama keluarga bila perjalanan yang jauh seperti bercuti, tetapi malangnya perkhidmatan ktm amat sy kecewa kerana TV tidak berfungsi. saya telah bertanya kepada staf ktm,...

cakap kasar dan tidak mesra

Posted :Friday, May 23, 2014 by syed Send Maill

Salam...tanya nak booking tiket...untuk nusim perayaan...bukan main kasar staf ktmb seremban bercakap...tak mesra langsung...buat orang sakit hati je

Poor Customer Service

Posted :Monday, March 16, 2015 by M Kalaivani Send Maill

I'm making this report on behalf of all the train passangers esp. those who are taking train early in the morning. its very sad to say that KTM staff doesnt know what is customer service. They treated the passanger as their slave. as if we are...

staff kaunter EN.AMRAN keluarkn kata2 kesat pd pelanggan di tempat umum

Posted :Sunday, June 14, 2015 by nur zawifatul Send Maill

sy memang kecewe dgn sikap staff kaunter KTM di UKM...jam 0647pm 14jun ahad..staff kaunter bernama AMRAN bbaju putih,tua..mengeluarkn kata2 kesat terhadap saya malah dia mengatakn sy "KAU BUTA KE TAK RETI BACA KE BODOH"...patut ke pelanggan dlayan...

Problem on KTM Notice Board

Posted :Wednesday, November 25, 2015 by Chin Hwee Fong Send Maill

Salam Sejahtera. I am here to make some complaints on the issues i have found on KTM and hope that these problems will be solved in a short time. 1.For the new line Seremban - Tampin/Gemas, there is no update on this information at the other...

-

Kelewatan Tren dan tidak Efisyen

Posted :Tuesday, December 1, 2015 by azuan shah bin ismail Send Maill

Salam Tuan/Puan, Saya adalah salah seorang pengguna KTM Komuter. Saya telah berpengalaman menggunakan khidmat KTM Komuter sejak tahun 2000. Oleh yang demikian saya amat menghargai pihak kerajaan dan KTM yang telah membangunkan infrastruktur...

http://homepage.ktmb.com.my/

KTMB tidak menjawab paggilan

Posted :Sunday, December 6, 2015 by puziah Send Maill

Anak saya adalah pengguna perkhidmatan KTMB dari KL ke SG Petani /SG Patani Ke KL.Masalah yang selalu dihadapi adalah apabila menggunakan online ticket.seperti hari ni 07/12/2015 dari pagi sehingga complaint ini di tulis tidak ada seorang pun...

1

Posted :Monday, January 4, 2016 by Sealve tami Send Maill

Saya menaiki ktm dari UKM bangi pukul 4.15 ptg hari ini dan saya melihat beberapa orang asing dan juga orang kita duduk n berdiri di koj wanita. Kenapa tidak ada pantauan di buat sehingga kini. Saya telah mengambil gambar mereka dan insiden ini...

Pekhidmatan KTM yang tidak memuaskan

Posted :Tuesday, January 5, 2016 by Julia Send Maill

pekerja si kaunter KTM klang (pagi) lembab. Die uruskan sistem Touch & go yang rosak tanpa menghiraukan orang ramai yang telah beratur panjang. Sepatutnya dia memanggil orang yang berkenaan untuk memperbaiki sistem touch & go berkenaan.

KTM Komuter-staff yg tak tau hormat org

Posted :Tuesday, February 9, 2016 by Marzidah Mohamed Zin Send Maill

Saya attachkan/copy paste saja complaint yg telah sy buat kepada CEO KTMB Bhd yg masih tidak ada sbrg response. Pls pass this message to yr staff zulkefli namanya...sy tak nak maafkan berdosa tp dia malukan sy depan public tak apa pulak. And...

no systematic at the station

Posted :Wednesday, February 10, 2016 by chin ooi leng Send Maill

At KTM station at time 15:45. Wednesday.Feb.2016 Very bad experianse that saw a couple from oversea and thre wife got into a wrong train . And the train door cannot be open even its emergency .The husband was mad and donot know what to do. No...

TnG tdk berfungsi & lembab

Posted :Tuesday, March 15, 2016 by Lynn Send Maill

Pada 16hb mar, station Lyn shah alam TnG mengalami gangguan menyebabkan kami terpaksa membeli ticket di kaunter. Masalah di sini:- a) 2 kaunter buka 1 sahaja , Dh tau TnG ada masalah, bukalah 2 2) lembab pekerja kaunter dan staff di dalam...

cleaner staff kurang ajar

Posted :Wednesday, March 30, 2016 by SITI AISHAH BINTI IBRAHIM Send Maill

Salam sejahtera saya aishah berumur 26tahun bekerja sebagai customer relationship management.Kejadian telah berlaku pada 25.3.2016 jam lebih kurang 8.45pagi di ktm Rawang dimana salah seorang pekerja cleaner yang sedang bertugas di dalam tren...

penjual tiket malas

Posted :Monday, April 4, 2016 by NOR AISHAH BT SMN MYDIN Send Maill

beberapa hari lepas saya pergi ke kl sentral utk membeli tiket pulang ke alor setar utk 17 April 2016. Saya tny di kaunter pertanyaan sama ada tiket masih ada atau sudah habis. sy di maklumkan tiket masih ada, kemudiannya saya ambik no giliran dan...

Mempercepatkan jadual perjalanan keretapi.

Posted :Tuesday, April 26, 2016 by Angie Send Maill

Saya adalah pelanggan setia KTMB dari Stesen Petaling ke Stesen Klang dimana saya berulang-alik setiap hari.Sebelum ini,jadual perjalanan dari Stesen Petaling ke Stesen Klang adalah pada jam 6.10 pagi. Akan tetapi,apabila jadual baru...

adab berkomunikasi

Posted :Sunday, June 5, 2016 by IMANE HAKEEMAH Send Maill

saya tidak berpuas hati akan cara tukang ambil byrn parking di ktmb rawang. bukan cara mengeji utk memninta bayaran. saya tidak nmpk kelibat mereka. bukan saya sengaja tidak mahu membayar. dlm keadaan tergesa saya tidak mempunyai masa utk mencari...

Tempat duduk OKU, warga emas selalu di duduki oleh gulungan lain.

Posted :Wednesday, July 6, 2016 by Mohamed Ali bin Isa Send Maill

Saya sebagai warga emas yang sakit lutut kaki selalu mengguna Ktm Komuter untuk perjalanan dari pekan Serendah ke Kuala Lumpur. Saya mendapati bahawa orang bukan OKU selalu mengunakan tempat duduk OKU,warga emas dalam gerabak ktm komuter dan tidak...

Staff ktm kajang yang kurang sopan

Posted :Tuesday, September 20, 2016 by NUR HIDAYAH Send Maill

Assalamualaikum tuan puan. Saya ingin mmbuat sedikit aduan berkenaan staff tuan puan yang bernama FATIHAH yang bertugas di KTM KAJANG pada jam 10malam tadi (20.09.2016) di kaunter hadapan. Saya dan suami datang ke kaunter semalam bertujuan ingin...

Aduan tentang kakitangan yang bersikap kasar di kaunter tiket.

Posted :Wednesday, October 5, 2016 by sophia Send Maill

Saya hendak membuat aduan mengenai kakitangan yang bersikap kasar di kaunter tiket ktm Seremban. Hari ini, 5th Rabu Oktober pada 16:00 di ktm seremban, saya ingin membeli ticket ktm pergi Bandar Tasik Selatan. Masa itu, kakitangan itu seorang...

Pekarja kaunter tidak memberi tiket pelajar

Posted :Saturday, October 8, 2016 by Abdul Raheem Khan Send Maill

Saya umur 16 dan saya ingin membuat aduan kerana ingin membuat aduan tentang pekerja kaunter di stesen sg buloh.saya ingin pergi ke kepong dengan membayar tiket pelajar.saya menggunakan ic photostate kerana saya bimbang ic original hilang di...

toilet berbayar

Posted :Sunday, October 23, 2016 by qifa Send Maill

Toilet di ktm berbayar ke?? Knp di ktm bukit mertajam toilet berbayar??

Kad Komuter Link

Posted :Wednesday, October 26, 2016 by Sharizam Kamaruzzaman Send Maill

Bermula 19/10/2016, KTM telah memperkenalkan sistem tiket tambah nilai barunya yang dikenali sebagai Komuter Link. Melalui sistem tiket baru ini dikatakan pengguna akan mendapat diskaun 20% dan 50%. Tetapi malangnya, diskaun itu tidak...

SOP Pelan Kecemasan Yang Amat Mengecewakan

Posted :Friday, October 28, 2016 by Akmawati Send Maill

Anak saya dlm perjalan dari kl sentral ke vutterworth pada 28hb oktober 2016 dan dimaklumkan terdapat isu kecemasan di batu gajah dah telah ditransitkan di stesen kampar untuk menaiki bas ke ipoh dan seterusnya ke Kl.. anak saya telah menunggj...

Masalah pengurusan masa ketibaan keretapi...

Posted :Wednesday, December 21, 2016 by Lee Send Maill

Kami membeli tiket komuter dari sungai petani ke alor setar.....apabila tiba masa komuter samapai pada jam 3.10petang diumumkan pada 15 minit sebelum komuter sampai....pengawal yang tunggu di pagar masuk ke platform melarang kami masuk dan...

staf ktm komuter

Posted :Saturday, January 7, 2017 by nurul huda Send Maill

staf ktm komuter rawang kurang ajar..cakap kasar..nak beli tiket je pon..

ktmb student i-card

Posted :Saturday, January 21, 2017 by jeevashinee Send Maill

Last year, I made register regarding with ktmb i-card student. Almost more than 6months , until now I didn't receive anything card and that's nothing. I call to customer service, whenever I'm calling n make complaints time, they jusy say, "my...

jadual perjalanan train terlalu lambat

Posted :Wednesday, February 1, 2017 by aliah zainul Send Maill

saya nak buat aduan dan tolong jangan abaikan segala aduan yang diberi oleh orang ramai.saya nak buat aduan tentang jadual train dari pelabuhan klang ke kl sentral. pada 1/2/2017-2/2/2017 saya tunggu train dari pkl 845pagi train datang pukul...

jadual perjalanan train terlalu lambat

Posted :Wednesday, February 1, 2017 by aliah zainul Send Maill

saya nak buat aduan dan tolong jangan abaikan segala aduan yang diberi oleh orang ramai.saya nak buat aduan tentang jadual train dari pelabuhan klang ke kl sentral. pada 1/2/2017-2/2/2017 saya tunggu train dari pkl 845pagi train datang pukul...

Tukar jadual perjalanan tanpa notis rasmi

Posted :Sunday, February 5, 2017 by Muhd afifi Send Maill

Kenapa perlu tukar jadual perjalanan yang baru tanpa notis rasmi. Harini saja ramai yang menunggu sbb jadual baru. Apa jenis pengurusan mcm ni. Tuju kepada ktm pdg rengas kuala kangsar. Saya sendiri student jadi lewat balik ke penang. Bukan ke dah...

KTM KG DATO HARUN

Posted :Sunday, February 12, 2017 by Siti Send Maill

KTM Kg Dato Harun tidak sistematik.Buat pondok pun macam takde guna juga..xde orang yg jaga pun.mesin keluarkan token pun rosak,mesin touch komuter link pun rosak.Mesin Touch n go lagi la xwujud. Bayar mahal dah...tapi perkhidmatan tak memuaskan

Ucapan Terima Kasih

Posted :Tuesday, February 28, 2017 by Angie Send Maill

Semenjak selepas Tahun Baru Cina, jadual perjalanan yang pertama dari stesen Petaling ke Stesen Klang telah di percepatkan selama lima minit dari jadual asal. Lima minit tersebut telah membuat saya sempat sampai awal ke tempat kerja. Saya bagi...

layanan di kaunter tiket

Posted :Friday, March 3, 2017 by azida bt chik mai Send Maill

cara bercakap seorang staf di kaunter beli tiket di padang rengas agak kurang sopan. harap ktmb adakan kursus cara melayan pelanggan dengan cara yang sopan.

least amount of train to rawang

Posted :Friday, March 10, 2017 by Siti Zulaiha bt Abd Rasip Send Maill

saya nak buat aduan berkenaan dengan penukaran platform dan perjalanan train ke rawang yg sangat bermasaalah dan menyusahkan semua orang. kenapa perlu terlalu banyak train menghala ke sungai buloh? kalau train terus ke rawang masih lagi akan...

Adakan lif di setiap ststion KTM

Posted :Thursday, March 30, 2017 by Dina Send Maill

Saya ingin membuat aduan berkenaan perkhidmatan dan kemudahan di station KTM Berhad Saya sebagai pengguna setiap hari berulang ke tempat keje dengan komuter dari station Tg Malim ke Rawang. Pihak KTM perlu menyediakan kemudahan lif setiap...

PENGHANTARAN DOKUMEN MELALUI PENGKHIMATAN KTM

Posted :Tuesday, April 4, 2017 by GOH HYE WEI Send Maill

SAYA INGIN MENBERITAHU KEPADA PIHAK KTM KAJANG MENGENAI DOKUMEN YANG TELAH DIHANTAR PADA HARI 3/3/2017-3/4/2017 PENANG - KAJANG TIDAK SAMPAI LAGI KEPADA PIHAK MENERIMA. MENGAPA PIHAK KTM KAJANG TIDAK HUBUNGI PIHAK KAMI PENGHANTAR SURAT TERSEBUT...

Longkang Saliran Air

Posted :Thursday, April 6, 2017 by Azimah binti Jaafar Send Maill

Longkang saliran air(kepunyaan Keretapi Tanah Melayu)di belakang rumah penduduk Lorong Titi Siam tidak dibersihkan sekian lama, penuh dengan tumbuhan pokok belukar dan tanah selut hitam yang menyekat aliran air hujan menyebabkan air melimpah masuk...

pekerja komuter

Posted :Monday, April 17, 2017 by nani Send Maill

saya ingin mengatakan disini ketidakpuasan dengan pekerja di stesen komuter sungai buloh dengan layanan yang tidak memuaskan. kepada pihak yg berkenaan tolong ambil tindakan . dan kepada mana mana pekerja yang menjaga kaunter selepas individu...

Ktm TOO slow

Posted :Thursday, April 20, 2017 by Ain Syuhada Rajuli Send Maill

Unfortunately ktm too slow. Never meet their timing and always changing timing last minute. Stuck about an hour for 1 train. Sadly just open the train door only for 30 sec. Coach too packed with too many people. Another sadly, one of officer or...

TANDAS KTMB TANJUNG MALIM

Posted :Sunday, April 23, 2017 by MOHD ISA BIN HAJI BAKAR Send Maill

TANDAS STESYEN KTMB DAH ROSAK BILA NAK PERBAIK.

Abandoned Land by KTM

Posted :Sunday, May 7, 2017 by SHAMINI Send Maill

Dear KTM, My 79 year old father lives behind the railway track along Jalan Rasah which has been abandoned for many years. He has approached MPS who claimed that it is KTM who needs to clear the bushes. This battle has led no where but rather...

Surau KTM

Posted :Saturday, May 13, 2017 by NOR AZMAN TAIB Send Maill

Surau KTM Butterworth ditutup pada waktu malam menyebabkan kesulitan kpd musafir yg menggunakan perkhidmatan ETS pada waktu mlm. Tidak dpt solat jamak .. KTM langsung tidak prihatin dgn pengguna. Ada security Bangla yg jaga kawasan surau...bila...

Lift Rosak

Posted :Sunday, May 14, 2017 by Suzana Ahmad Send Maill

Saya ingin membuat aduan tentang lift yang rosak di stesen KTM Gurun Kedah yang sudah rosak selama hampir 3 minggu tapi masih belum dibaiki. Saya sebagai pengguna tetap KTM merasa kecewa dengan perkhidmatan juga servis yang kurang memuaskan...

ticket seller ktm arau

Posted :Friday, May 19, 2017 by aiman Send Maill

better buy ticket online rather than buy at the counter..ticket always full and when checking by online its a lot of empty seat..really wasting my time,and ticket seller was so rude..

ktm parking fees

Posted :Thursday, June 1, 2017 by elizabeth Send Maill

I am one of the daily commuter using ktm and as I take the 6am train I usually park at the station after 11 years of doing doing so I was shocked that I was charged parking fee.why when ktm increased its fare with the trains never on time which...

Inaccurate Peinted Time in at Parking lit

Posted :Sunday, June 18, 2017 by Lee Lip Seng Send Maill

The printed time into the Seremban KTM was having 16 minutes earlier. Today, 18 June 17 is my second time when I observed. The ticket collection counter said is base on the information printed, whatever error will not entertain.

lelaki bangla di ladies coach

Posted :Wednesday, June 21, 2017 by nur Send Maill

lelaki bangla cina india duduk di coach wanita.....tak ada polis bantuan jga di coach wanita.......dari pelabuhan klang

Penumpang lelaki dlm koc wanita

Posted :Tuesday, June 27, 2017 by Rowenashasha Send Maill

Mcm xde fungsi buat koc wanita..ade je penumpang lelaki masuk dan buat xbersalah.sangat tidak selesa.harap ktmb dpt pertingkatkan lagi service ini..

SERVIS KTM-ETS TIDAK ADA SIFAT MESRA PELANGGAN

Posted :Friday, July 28, 2017 by ARI Send Maill

Saya ingin membuat aduan tentang perkhidmatan ETS-KTM. Saya seting menggunakan perkhidmatan ETS setiap kali dari Butterworth ke KL Sentral (2 hala). Setiap kali semasa pulang dari Kl ke Butterworth, semasa menunggu di KL Sentral untuk menaik ETS...

Komuter poor service

Posted :Wednesday, August 23, 2017 by Wahizan Send Maill

Kudos for ktm komuter poor services. Never consistent in their arrival time. Disfunctions the digital display intenti˛nally to avoid their lackadaisical. This is a blatant disrespect of the rakyat' s time. Waiting for 40mins is totally absurd...

Cas masuk

Posted :Monday, August 28, 2017 by Mohamad Zamadi Bin Buang Send Maill

Mejoriti penduduk tidak Berpuas dan kadang2 meyebebkan pertelingkahan,apabila attanden parking mengenakan bayaran RM.2 ketika mengambil/meghantar didalam kawasan Stesen ktm

telefon

Posted :Tuesday, September 5, 2017 by norintan Send Maill

staff ktm butterworth tak angkat telefon.. dah kenapa.. telefon ktm lain senang je... sengaja ke.. atau pemalas.

KESUKARAN PENUMPANG5

Posted :Monday, September 25, 2017 by ZAMRI B MOHD AKHIR Send Maill

Mohon budi baik pihak KTM untuk sediakan koc yg secukupnya bagi keselesaan penumpang destinasi Pdg Besar ke Butterworth dan sebaliknya kerana kesesakan yang amat sangat ketika hujung minggu. Penumpang yang tidak dapat naik terpaksa menunggu satu...

staf ktmb sombong dan menyakitkan hati pelanggan

Posted :Wednesday, September 27, 2017 by ahmad suhaimi Send Maill

Saya ingin membuat aduan staf ktmb baju berwarna biru di stesen komuter seputeh..susah nak tanya apa2 kepada dua orang yang bertugas secara gilir . saya sebagai pelanggan tak ingin pun nak bercakap dengan diaorang tapi selalu mesin tiket di stesen...

Lambat dan lembab

Posted :Wednesday, October 4, 2017 by Alex Leo Send Maill

Lambat macam siput mati. Bolehkah memperbaikan servis dan kelajuan ktm??? 1 jam untuk 1 tren??? Mat Salleh yg kt tren pun mengolok-golokan efisensi kita. Sila buat yang terbaik dan mengharumkan nama malaysia.

KTM LAMBAT DAN LEMBAB

Posted :Wednesday, October 4, 2017 by HelloItsme Send Maill

KTM Lambat macam siput mati. Bolehkah memperbaikan servis dan kelajuan ktm??? 1 jam untuk 1 tren. Mat Salleh yg kt tren pun mengolok-golokan efisensi kita. Sila buat yang terbaik dan mengharumkan nama malaysia.

warga asing

Posted :Sunday, October 8, 2017 by ZULKEFLI B ABU Send Maill

Warga asing dari Thailand yang terlalu ramai mengunakan ktm dan tidak berhemah tidak membenarkan warga tua,ibu mengandung diberi keutamaan untuk duduk SAYA MENCADANGKAN AGAR TAMBANG KEPADA WARGA ASING DINAIKKAN 200% TQ.

Hormat sesama manusia

Posted :Friday, October 20, 2017 by Mia Send Maill

Hari : 20/10/2017 (Jumaat) Masa : 2.37pm Lokasi : KTM (stesen Bandar Tasek Selatan/TBS Assalamualaikum dan selamat sejahtera, saya ingin membuat aduan mengenai staf penjual tiket yang bertugas pada hari tersebut, saya bukan mengharapkan...