Categories

Klinik/Hospital Complaints

Pinggang yg Sakit tapi Ubat Gastrik yg diberi

Posted :Friday, March 18, 2011 by nur azrina Send Maill

Sya sgt kecewa dgn khidmat hsptl kerajaan.sya dtg dr jauh untuk mdptkn rwtn yg tbaek.tp apa yg sy hrpkn tlalu mgcwakn.sya ke hsptl cz skit pggang.stlh dprksa oleh juru xray diorg mdpati "span" d antra tulang2 pggang sya tlh pun bkurgn dan mybbkn...

JABATAN REHABILITASI HOSPITAL KUALA LUMPUR PENINGKAN PESAKIT

Posted :Thursday, April 7, 2011 by suzaini farrah Send Maill

Saya ingin mengadu pada aduan rakyat, hospital kerajaan seperti hospital kuala lumpur ada panel untuk rawatan pesakit sendiri ke? sebabnya saya bawa ibu saya untuk latihan kekuatan kaki setelah menjalani pemotongan kaki palsu,bila tiba dihospital...

take 2 days for taking XRAY

Posted :Sunday, June 12, 2011 by aliaelisa Send Maill

my fathers was addmitted at medical ward, hospital taiping.he waiting almost 2 days only for taking lumbar sacral xray.wait and wait without no treatment,no explaination from the doctors and nurses.

elaun jahitan

Posted :Friday, July 8, 2011 by norbaya Send Maill

elaun jahitan tahun lepas belum dapat. Tahun ni dapat 300

Klinik Tiada Air!!!!

Posted :Tuesday, October 11, 2011 by Pesakit Perihatin Send Maill

Assalamualaikum wbt. Saya berurusan di Klinik Kesihatan Selayang Baru pada 6, 10 dan 11 Oktober 2011 kerana menghantar isteri dan bapa untuk mendapatkan rawatan. Bukan mahu mencari salah, tapi sesuatu perlu segera dilakukan oleh pihak yang...

Cuai-bayi bakal dilarikan

Posted :Tuesday, October 18, 2011 by rosliza binti baharom Send Maill

Saya bagi pihak adik dan adik ipar saya ingin membuat aduan berdasarkan apa yang berlaku terhadap mereka berdua pada selasa 11/10/2011 di Hospital Tengku Ampuan Rahimah,Klang. Adik ipar saya baru melahirkan anak pertamanya di hospital HUKM,cheras...

PANGGILAN 999 UNTUK AMBULAN YANG MENGECEWAKAN

Posted :Tuesday, December 6, 2011 by ZAIBIDI AHMAD Send Maill

Saya pada 3/12/2011 membuat panggilan kecemasan kepada 999 untuk perkhidmatan ambulan di pintu 1 balai berlepas terminal KLIA Sepang. Operator pusat panggilan meminta alamat saya dan saya beritahu mereka kejadian berlaku di KLIA bukan dirumah...

servis doktor hospital mengecewakan

Posted :Wednesday, December 7, 2011 by Parthiban Seevanasan Send Maill

Ibu saya mengalami sakit perut teruk. kami membawanya ke hospital sungai bakap pukul 5pagi hari ahad bertarikh 4 disember. doktor yang bertugas tidak peduli akan ketibaan kami, tetapi agak sibuk berborak sesama mereka. pegawai perubatan mengambil...

KECUAIAN SERTA KELALAIAN KAKITANGAN WAD HOSPITAL TAIPING MENYEBABKAN ISTERI SAYA(NOOR AINON BT. MOHD SAAID,K/P. 590920-08-5688) TERLANTAR MENDERITA.

Posted :Sunday, December 11, 2011 by LAN BINYEOP NOORDIN Send Maill

(seperti yang dilampirkan) Hingga ke jam 8.23 pagi 12.12.2011 isteri saya masih terlantar menderita di katil no.11 Wad D1 Hospital Taiping.Hingga sekadar tiada apa-apa tindakan daripada email-email yang telah dihantar.

TIANG PAPAN KEYATAAN REPUT

Posted :Tuesday, December 27, 2011 by ZAINI BIN OTHAMAN Send Maill

3 TIANG BESI MEMEGANG PAPAN KEYATAAN SAIZ LEBIH KURANG 20' X 15'TELAH REPUT TIBIMBANGI PATAH DITIUP ANGIN,KAWASAN INI BERHAMPIRAN PADANG BOLA TEMPAT REMAJA BERMAIN BOLA SEPAK.OLIH YANG DEMIKIAN DIHARAPKAN PIHAK YANG BERKENAAN TOLONG AMBIL TINDAKAN...

Klinik Kesihatan Ibu Dan Anak Bukit Bangsar sesak dan kotor

Posted :Monday, January 30, 2012 by Khairul Izwan Send Maill

salam..saya ingin meluahkan perasaan kurang puas hati dengan penempatan KLINIK KESIHATAN IBU DAN ANAK (KKIA) BUKIT BANGSAR yang ditempatkan di bawah blok perumahan awam Seri Pahang. Untuk makluman, kawasan tersebut tidak sesuai ditempatkan dengan...

Guarantee Letter

Posted :Monday, June 25, 2012 by Idris B. Ahmad Suhaimi Send Maill

Anak saya berusia 18 tahun yang masih dalam tanggungan keluarga kerana belum mencapai umur 21 tahun. Beliau juga akan melanjutkan pengajian ke Politeknik dengan melaporkan diri pada 8 Julai 2012 nanti. Baru-baru ini, beliau telah mendapat...

Doktor muda kerajaan tidak berikan servis yang bagus

Posted :Tuesday, March 27, 2012 by rahmah Send Maill

Saya tidak pernah mengalami masalah dengan doktor, ialah sakit pun bukannya selalu. Tetapi apabila mengalami peristiwa yang tidak dapat dilupakan baru-baru ini, saya tidak segan silu lagi untuk membuat komen disini. Saya tidak berpuas hati...

Kecuaian doktor

Posted :Tuesday, May 1, 2012 by Fauziah sulaiman Send Maill

Anak saya kemalangan pada 1mac dan telah d rawat d hospital queen 2 kota kinabalu,Sabah.Rawatan yg d beri hanya lah luka yg d peha dan jari kaki yg patah dan hanya pada temujanji yg kedua ia itu pada 18april baru la doktor dapat kesan patah tulang...

Penipuan Staf Hospital

Posted :Wednesday, May 9, 2012 by Mary Susila Send Maill

Rujukan : Penipuan staff Hospital Besar Ipoh John Jacob a/l Perumal (Attendant) Tuan, Saya yang bernama, Mary Susila telah di tipu oleh pekerja farmasi yang bernama : John Jacob a/l Perumal (HP:013-5108919 / 016-5062405 / 05-5488859. Dia...

Penipuan staf Hospital Besar Ipoh

Posted :Monday, May 14, 2012 by Mary Susila Send Maill

Penipuan staf Hospital Besar, Ipoh, Perak Nombor telefon John Jacob Perumal adalah : 0135108919, 0165062405, 055488859. Tuan yg Berhormat, Saya menulis aduan ini sekali lagi. John Jacob al/l Perumal apabila saya menghadap dengan dia di...

PENIPUAN JOHN JACOB (pekerja di Hospital Besar) NO : KP: :630921085587 No Tel : 013-5108919, 016-5062405, 05-5488859

Posted :Wednesday, June 13, 2012 by Chandran a/l Moses Send Maill

Saya yang bernama Chandran pekerja di Hospital Besar, Ipoh telah di tipu oleh John Jacob a/l Perumal. Dia telah meminjam dari saya wang sebanyak RM 8,000. Dia berjani akan membayar balik tetapi sehingga sekarang dia tidak membayar apa-apa pun....

Penipuan John Jacob (pekerja Hospital Besar Ipoh) 013-5108919, 016-5062405, 05-5488859

Posted :Tuesday, July 3, 2012 by Punithavati a/p Muniandy Send Maill

Tuan, Saya yang bernama Punithavathy (Selvi) telha di tipu oleh John Jacob (013-5108919, 016-5062405, 05-5488859)dengan wang sebanyak RM8,000/. Dia telah berjanji untuk memulangkan wang itu tetapi sehingga sekarang langusung tidak kembalikan....

Pemeriksaan tekanan darah

Posted :Tuesday, August 14, 2012 by muhammad shukri Send Maill

Sila siasat staff klink kesihatan larkin periksa tekanan darah pada bahagian lengan (di antara siku dan pergelangan tangan)dan bukannya di bahagian lengan atas (atas pelipat siku). Bacaan yang dibuat pada bahagian lengan adalah tidak tepat dan...

JURURAWAT YANG TIDAK MAHIR

Posted :Saturday, November 24, 2012 by CHUNG SUK YING Send Maill

Saya ingin membuat aduan mengenai jururawat wad kanak-kanak yang bertugas di bilik doktor . Pada tarikh 22/11/12 pukul 9 pagi . Jururawat tersebut tidak membenarkan saya,sebagai ibu masuk bersama bayi saya yang hanya berumur 4 bulan semasa...

layanan teruk misi wad kelas 1 HSAH

Posted :Sunday, September 30, 2012 by noor aishah bt mustafa Send Maill

saya seperti nama dan alamat di atas amat kecewa dgn layanan oleh misi-misi di wad kelas pertama di HSAH yg mungkin lebih teruk dari layanan di wad kelas 3!Ini kerana saya telah menemani ibu saya yg sakit dan telah ditempatkan di wad (2...

Kecuaian Pihak Hospital

Posted :Thursday, January 17, 2013 by SYUHAIDAH BINTI MISBAN Send Maill

Saya ibu kepada anak saya bernama Dania..tangan kiri anak saya terbakar dan jadi daging masak akibat kecuaian pihak Hospital Sultanah Aminah, Johor Bahru memasukkan antibiotik ke tangan anak saya.. masa kena anak saya baru berusia 22 hari.....

Inconsiderate, greedy neighbour

Posted :Friday, February 8, 2013 by Norhaslina Send Maill

I would like to state my disappointment with my neighbor who has a few cars and park them all along the road side. it's known that Taman Bidara, Selayang has occupied area to park more than 2 cars for each house owner. I don't know if other...

Sikap Doktor Kurang Ajar

Posted :Tuesday, March 5, 2013 by Karim Johan Send Maill

Assalammualaikum Sikap Doktor Yang Kurang Ajar, Pada awal Januari yang lalu, saya membawa emak saya ke Klinik Kesihatan Batu Kurau untuk temujanji dan juga emak saya demam. Oleh kerana tarikh temujanji telah lepas seminggu, saya telah mengambil...

MENGUNAKAN PRODUK YANG SUDAH TAMAT TEMPOH

Posted :Saturday, June 22, 2013 by sarah adam Send Maill

klinik wong nyuk tien mempunyai doktor yang bersikap kurang ajar dan tidak berdisiplin terhadap pekerja-kerja dan pesakit.bukan itu sahaja,malah dia menggunakan produk yang sudah luput tarikhnya. harap yang bertangungjawab dapat melakukan sesuatu...

menggunakan produk tamat tempoh

Posted :Monday, June 24, 2013 by sarah adam Send Maill

klinik bakti keningau menggunakan produk yang sudah tamat tempoh.bukan itu sahaja,malah doktor yang bertugas disitu juga agak kurang ajar terhadap pesakit dan pekerjanya.suke menengking walaupun dihadapan pesakit. saya harap tuan/puan dapat...

assistant dentist marah

Posted :Thursday, July 18, 2013 by Siti Nabihah Send Maill

Salam.. Complaint saya tak ada lah berat mana tapi saya rasa benda ni kena ambil tindakan. Pembantu doktor gigi di Klinik Pergigian Dato Keramat memarahi saya. Pada hari khamis 18/7, nurse bernama Patanah memarahi saya yg ingin mengambil surat mc....

KLINIK KERAJAAN KAMPUNG RANTAU PANJANG KLANG YANG TIADA BERCIRIKAN AKHLAK ISLAM

Posted :Friday, August 2, 2013 by mohd nazif bin misnon Send Maill

Assalamualaikum.. Pertamanya terima kasih kepada kerajaan Malaysia kerana menaiktaraf klinik ibu bersalin kepada klinik harian kerajaan beserta bangunan yang baru dan lengkap untuk kemudahan kami disini. semasa pembinaan, kami penduduk disini...

jual mc

Posted :Tuesday, July 30, 2013 by hassan bin ali Send Maill

saya harap pihak yang berkenaan pergi siasat poliklinik hairudin sewenang-wenangnya menjual mc kepada pekerja dengan harga rm5 sahaja tampa memeriksa pesakit, doktornya juga tidak melayan pesakit dengan baik, harap pihak tertentu akan mengambil...

Attitude of the staff

Posted :Monday, August 19, 2013 by Karen Chen Send Maill

I went to klinik kesihatan simee today afternoon (19-08-13) to do the body check up.The nurses over there are so impolite.when I ask them questions they answer me in a impolite way.Fine.After that I went to do they x-ray,the one who incharge is...

klinik kesihatan

Posted :Tuesday, August 20, 2013 by shafiahwafi Send Maill

KLINIK KESIHATAN TAMAN SRI ORKID JOHOR BAHRU: SAYA KURANG BERPUAS HATI DGN PERKHIDMATAN DI KAUNTER KLINIK KESIHATAN SRI ORKID. PADA SUATU HARI,SAYA BERASA TIDAK SIHAT DAN TELAH PERGI KE KLINIK 1 MALAYSIA .OLEH KRN TEKANAN DARAH TINGGI SY AMAT...

klinik dibuka tapi tiada doktor

Posted :Monday, April 7, 2014 by roshila bt othman Send Maill

Pd 5/4/2014 sabtu kira2 jam 6.44 pm saya telah membawa suami atas kes kecemasan kerana disengat lipan bara.cemas tetapi hampa apabila diberitahu oleh staf klinik bahawa tiada doktor, doktor ada pd jam 8.30 pm..apa guna ditulis klinik 24 JAM...

Nqresourses.com

kekurangan ubat

Posted :Friday, May 2, 2014 by wong ahmei Send Maill

Kenapa Klinik 1 malaysia di tempat saya tiada ubat ulcer?

Kes Kecemasan Tidak Dilayan

Posted :Sunday, May 11, 2014 by eizazudin bin husain Send Maill

Pada tarikh 11hb May 2014, jam 7:30pm, saya beserta anak lelaki telah pergi ke Klinik Bersatu 24 yang beralamat di no 16 Jalan Ibrahim Sungai Petani untuk mendapat kes kecemasan di mana anak lelaki mengalami kemalangan motosikal ketika mahu pulang...

Balutan luka tidak ditukar & tidak dirawat sehingga berbau busuk dan bertukar hitam.

Posted :Monday, May 19, 2014 by Juliza Jamaludin Send Maill

Doktor & Kakitangan Hospital Putrajaya Tidak Bertanggungjawab & Tiada Etika Bekerja. Membiarkan pesakit menanggung kesakitan, tiada layanan malah di marahi. Insan yang diiktiraf sebagai DOKTOR juga tidak layak dipanggil DOKTOR. Bagaimana...

Tidak Mesra dan Tiada Budi Bahasa

Posted :Tuesday, May 20, 2014 by Nor Izati Send Maill

Layanan oleh kakitangan hospital amatlah menyakitkan hati. Tidak murah senyuman dan bercakap dengan nada suara yang tinggi . Sombong ! Sepatutnya amalan budi bahasa harus ada dalam diri kalangan kakitangan hospital tersebut. Ingatlah bahawa...

staff klinik bersatu kurang adab

Posted :Monday, June 9, 2014 by maisurah ahmad Send Maill

Klinik swasta bersatu bukit mertajam staff biadap dan bercakap dengan sindiran kepada pesakit.layanan yang diberikan sangat tidak memuaskan.bergaduh dengan pesakit di depan orang ramai di dalam klinik..sangat tidak beretika.

Doktor MAX kurang ajar

Posted :Friday, July 4, 2014 by Fairuz Send Maill

Pada 2hb7 2014 sy smpi di klinik waqaf pd pukul 4.25ptg,sy difahamkan oleh staff disitu 4.30ptg klinik ditutup dan sy meminta tolong pada staff tersebut untuk bolehkan sy m'buat xray kerana sy bru mengalami kemalangan sekaligus ingin membuat repot...

PENUTUPAN KLINIK DESA KAMPUNG SUNGAI TAMANG

Posted :Monday, July 7, 2014 by NORDIN BIN ULIN Send Maill

Aasalamualaikum w.w. Berhubung dengan penutupan Klinik Desa Sungai Tamang yang dikatakan keadaan strukturnya yang tidak selamat demi menyelamatkan beberapa orang staff di premis berkenaan tetapi mengabaikan keselamatan penduduk-penduduk daripada...

tingkahlaku dan ketidakadilan jururawat

Posted :Thursday, July 10, 2014 by Victoria Send Maill

Pada 09.07.2014 10.45am,saya membuat panggilan ke klinik kesihatan Bayan Lepas, Pulau Pinang (bahagian OPD) untuk memastikan ada jururawat perempuan supaya boleh menukar paip makan dan paip kencing untuk nenek saya. Dalam panggilan, lelaki yang...

doktor dan staff yang x berapa nak beradap

Posted :Thursday, July 17, 2014 by jessica ak ungun Send Maill

Selamat sejahtera... Pagi tadi,saya telah datang ke poliklnik bintulu untuk berjumpa pakar kerana benjolan kelenjar saya yang makin banyak timbul..appointment jam 8 pagi,jadi saya dab kakak saya pun sampai jam 8 pagi...setelah selesai register...

Dr Fauzi Azizan bin Abd Aziz

Posted :Wednesday, August 13, 2014 by ahmad syamim bin saarani Send Maill

Saya ingin membuat aduan berkaitan salah guna kuasa oleh Dr fauzi bin azizan pakar perunding perubatan/ ketua jbtn bhgian medical.Beliau maksa dan mendenda doktor pelatih bekerja 17 jam selama 2 minggu tanpa cuti dan ada sebahagian pelajar didenda...

Doktor Methadone Di Klinik Kesihatan Bandar Jengka Terlalu Mengecewakan

Posted :Tuesday, August 26, 2014 by Abdul Rahman Alias Send Maill

Doktor Methadone Di klinik Kesihatan Bandar Jengka Terlalu Mengecewakan.Jangankan hendak menyelesaikan masalah peserta program,dengar masalah pun tidak mau. Baru sahaja pesakit hendak menyatakan masalah,terus doktor jawab,saya tidak mau dengar...

Aduan tentang Wad kecemasan Hospital Pontian

Posted :Saturday, September 6, 2014 by myra Send Maill

Sy ingin membuat aduan tentang layanan dam khidmat yg diberikan di Hospital Pontian yg mana semalam pada 7september 2014 pd jam 2.30pg sy disengat binatang yg berbisa.. segera ingin mendapatkan rawatan di unit kecemasan tersebut.setibanya di saba...

kadar parking pusat perubatan universiti malaya

Posted :Saturday, November 22, 2014 by fauzi rashid Send Maill

RM2 untuk jam pertama RM1 untuk setengah jam berikutnya rasanya isu ini sudah lama dan ramai yang membuat aduan. tetapi tiada tindakan oleh pihak yang berwajib. bayangkan jika 1 hari parking RM48. bayangkan yang menunggu pesakit itu di...

Bazir masa

Posted :Friday, November 28, 2014 by Johnson Send Maill

pegawai perubatan dan jururawat lewat datang bekerja terutamannya waktu pagi dan selepas makan tengahari.......service doktor mengecewakan... doktor mengubati seorang pesakit biasa telah mengambil masa lebih kurang 30 minit....dengan demikian masa...

layanan buruk klinik desa kampung baru damansara seksyen 17

Posted :Monday, December 8, 2014 by noormaizeyani binti mat hussin Send Maill

Saya amat tidak berpuas hati dengan layan yang diberikan oleh klinik desa Kampung Baru Damansara Seksyen 17. Nurse yang berkhidmat tidak menghormati pelanggan /pesakit. Bercakap dengan nada yang tinggi tanpa senyuman dibibir. Setiap pelanggan...

jururawat teruk

Posted :Friday, December 12, 2014 by avinash ram Send Maill

kalau dekat 11.30am, semua staff klinik tak mau kerja, pergi jumpa doktor atau ambil suntikan pun tak boleh, masa tu mesti doktor perempuan tak adalah atau jururawat suntikan tak adalah. pergi meeting atau jumpa orang atau jumpa doktor sampai tak...

Jururawat dan Staff Klinik Kesihatan Berapit Teruk

Posted :Friday, December 12, 2014 by avinash Send Maill

kalau dekat 11.30am, semua staff klinik kesihatan berapit tak mau kerja, pergi jumpa doktor atau ambil suntikan pun tak boleh, masa tu mesti doktor perempuan tak adalah atau jururawat suntikan tak adalah. pergi meeting atau jumpa orang atau jumpa...

Didn't provide medical certificate

Posted :Tuesday, December 23, 2014 by Foo Yun chwe Send Maill

I have seek for medical consultant on 23/12/2014 due to fever but when I demand for medical certificate for my absence of work, the doctor only provide the time sheets instead of medical certificate. I have submit to my employer today 24/12/2014...

Dr Janathi, KKIA Kg Baru ambil masa lebih 3 jam waktu rehat

Posted :Tuesday, December 30, 2014 by Nahnee Send Maill

Salam, saya paling suka nurse di Klinik kesihatan ibu dan anak kampung bharu. Namun, doktor yang bertugas, Dr Janati mengambil waktu rehat yang terlalu lama dari pukul 12 tgh hari hingga 330 petang. Setelah selesai melalukan check up dengan staff...

kerani Hospital Pantai SP lambat memberi info berkenaan insurance

Posted :Tuesday, January 13, 2015 by MOHAMAD BUKHARI BIN MD ALI Send Maill

Asalamualaikum, 7/1/15 (2300) = saya dapati anak saya ( muhammad rayyan ) dalam keadaan susah bernafas.. jadi saya bawa ke klinik aman di gelugor ( panel ).. doktor suspect ada jangkitan kuman di peparu dan perlu...

Gigi Palsu

Posted :Sunday, January 25, 2015 by shbini bin saini Send Maill

Sy mendapat khidmat rawatan gigi dan khidmat membuat gigi palsu kaedah bridge d Pusat Kesihatan Jln Mesjid, Kuching Sarawak bermula awal 2014. Rawatan utk pemasangan gigi palsu jenis BRIDGE sy telah selesai pd Jun 2014 selepas hampir setahun...

PEMBEDAHAN GIGI

Posted :Tuesday, January 27, 2015 by david Send Maill

unutk makluman tuan/puan, saya mahu mangadu berkaitan dengan perkhidmatan yang buruk dan tidak bertanggungjawab sebagai jururawat, cik Yuli, bhg. pakar gigi Hospital Tawau(089-773533/Ext. 180) yang menguruskan temu janji bagi pembedahan gigi saya...

Phone not working

Posted :Monday, February 9, 2015 by Lee Siew Sun Send Maill

Phone not working

Layanan di Wad KK3 HKL

Posted :Tuesday, March 3, 2015 by VICNESWARY A/P ANTHONY Send Maill

Salam Satu Malaysia, Saya ada sedikit kemusykilan mengenai cara pemulangan semula bekas makanan pesakit di wad KK3 ( wad pediatrik HKL). Semalam saya melawat anak buah saya dalam pukul 6pm. Semasa saya sampai, beliau telah pun dihidang makan...

PERKHIDMATAN LEMBAP JURURAWAT KKIA TIDAK MESRA PELANGGAN

Posted :Sunday, March 15, 2015 by FETTY SHAMY LIN Send Maill

Saya kurang pasti apa masalah sebenar punca kakitangan Klinik Kesihatan Ibu dn anak Pekan Telipok, Sabah yang sejak bertahun-tahun memberikan perkhidmatan yang berkadar lembap dan kebanyakkan jururawat dan kakitangan tidak mesra pelanggan....

aduan

Posted :Monday, March 16, 2015 by mohd noor faizal bin latif Send Maill

Kecewa dgn hikmat HTAA..... Saya dtag 3am untuk dapat rawatan di HTAA..kerana anak demam....panas... kerana suhu anak sudah turun 37.5 saya rela tunggu untuk dapat ubat dan rawatan.... tp saya menunggu agak terlalu lama walaupun tak lah ramai...

attitude dr. yg teruk

Posted :Saturday, March 21, 2015 by muhammad mustafa bin ladin Send Maill

Isteri saya 1st time mengandung.. kami ke klinik untuk check.. bila waktu isteri saya masuk dan berjumpadr.. pada masa tu dr.p. ratnajohty yg bertugas..isteri saya memberitahu sy dtg nk check yg sy dah mengandung.. di marahnye isteri saya.. dah...

Refund

Posted :Monday, March 23, 2015 by Geetha a/p P.Muthusamy Send Maill

Pada 16/11/2014 anak lelaki saya bernama Aaden Praved telah dimasukkan ke wad oleh kerana cedera dibahagian kening. Walaupun saya mempunyai card medical tetapi di suruh bayar deposit RM300 di mana say telah membuat bayaran tersebut.Selepas anak...

staff makmal HTAR kurang ajar

Posted :Monday, April 13, 2015 by zahirah Send Maill

Saya di kehendaki mengambil ujian HB di makmal bangunan Rawatan Harian pd 14.4.2015 utk temujanji OnG saya pada hr tersebut,namun saya pergi ke makmal dalam jam 9.10-9.15am dan tiada sesiapa di sana,hanya notis bertulis iaitu " saya yang bertugas...

htar.moh.gov.my

aduan tentang klinik 1 malaysia taman bukit kempas jelebu negeri sembilan

Posted :Monday, April 27, 2015 by norhafizah binti husni Send Maill

saya ada datang untuk rawatan di klinik satu malaysia taman bukit kempas jelebu negeri sembilan pada hari isnin,27/04/2015 jam 5.51 petang untuk rawatan kerana saya mengalami demam panas dan bintik-bintik di badan.maka saya anggap yang saya...

staff kejaraan kurang ajar.

Posted :Monday, April 27, 2015 by zara Send Maill

salam. dah dua kali saya kena dengan staff klinik ni. sebelum ni di klinik ibu dan anak. appointment pukul 10, sy datang 9.30 submit buku terus kene maki. "lepas ni kalau buat macam ni kami tak kan cek baby awak!". suami sy jenis baran, so kene...

be a professional leader

Posted :Wednesday, June 10, 2015 by kamarul hassan Send Maill

Assalamualaikum...im a visitor at hospital kuala lumpur.benda ini berlaku pada jam 530 petang...pada saya adalah waktu selepas waku kerja....i tengok seorang jururawat memakai seluar putih.....tetapi baju t shirt....its ok because after 5pm.....i...

Medical Check up routine

Posted :Sunday, June 21, 2015 by Nasiha Sakinah Send Maill

Hospital Yan mewajibkan orang awam yang ingin menjalani 'medical check up' untuk membuat temujanji yang memakan masa seminggu hingga 2 minggu waktu menunggu untuk tarikh 'medical check up'. Keputusan 'medical check up' pula mengambil masa sehingga...

TIADA PEKERJA DI HOSPITAL SG PETANI KEDAH

Posted :Monday, June 29, 2015 by NUR SHAFINA Send Maill

HARI INI SAYA CUBA MENGHUBUNGI TELEFON HOSPITAL SG PETANI DI TALIAN 044457333. BEBERAPA KALI CUBA TELEFON TAPI TIADA JAWAPAN. SANGAT TIDAK RELEVAN UNTUK TIDAK MENJAWAP PANGGILAN TELEFON

Kelakuan Misi Dan Dokter Yang Biadap

Posted :Sunday, July 5, 2015 by Maslina Binti Abdul Aziz Send Maill

Assalamualaikum. Saya seorang ibu mengandung yang mengambil rawatan di klinik kesihatan ibu dan anak rifle range. Hampir selama 2 tahun saya membuat checkup di klinik ini dan tiap-tiap kali saya pergi checkup mesti ada saja yang tak kena. Misi...

minta nurse baru

Posted :Wednesday, July 15, 2015 by johan Send Maill

salam sejahtera.... 1. sy sepertimana nama diatas..sbg wakil bg pihak rakyat atau masyarakat setempat yg kdg2 byk aduan berkenaan masalah diatas.. 2. nurse ni sudah terlalu lama berkhidmat dikawasan ini...dan tak nampak mesra alam terhadap...

Kerja tak teliti ikut sesuka hati

Posted :Thursday, July 30, 2015 by Muhammad amyzar bin alin Send Maill

Staff bahagian kaunter pendaftaran klinik 1 malaysia di kawasan ampang ipoh perak sangat teruk..saye orang pertama yang datang ke kelinik 1 malaysia pada 30hb 07 2015 jam 11.35am untuk mendapat rawatan demam tapi name saye di panggil orang yang...

Staff klinik 1 malaysia buat kerja sambil lewa

Posted :Thursday, July 30, 2015 by Muhammad amyzar bin alin Send Maill

Aduan rakyat jangan hanye di bace tapi tolong ambik tindakan dengan segera..bukan harap makan gaji buta k..

Nurse bg injuction paha anak bengkak

Posted :Friday, August 14, 2015 by Asmawati Send Maill

Sy ingin membuat aduan,nurse di klinik kesihatan pelabuhan klang..bangsa india..telah memberi suntikan 1 thn 6 bulan pd ank sy 13.08.2015,ptg ini 14.08.2015..paha ank saya mengalami bengkak di sebabkn suntikn yg beliau beri..sy harap pihak yg...

servis

Posted :Sunday, August 16, 2015 by mohamad bazli kasim Send Maill

Saya membawa isteri ke klinik kesihatan ibu dan anak cheras baru hari ini untuk membuat pemeriksaan kali pertama. Sampai dikaunter pendaftaran, pihak klinik memberitahu tidak boleh buat pemeriksaan hari ini kerana salinan buku merah telah...

Layanan teruk jururawat terhadap ibu

Posted :Wednesday, August 19, 2015 by Jodi Send Maill

Saya ingin membuat aduan terhadap seorang jururawat yg bernama Suzy yg tlh menyinggung perasaan sy semasa dilayan. Kalau dia yg checkup mesti tunjuk muka yg 'busuk' dn suka mendengki org jika tak ikut perkara kecil yg ditetap olh KKIA. Masalahnya...

HOSPItAL TAIPING BERMASALAH

Posted :Saturday, August 22, 2015 by nurul muhd Send Maill

Geram dengan sikap kakitangan hospital ni..adik saya demam dengan suhu 40 tidak dthan utk dimasukkan hospital.hanya masuk air seketika itu pun tak smpai satu beg air masuk da dsuruh balik dengan alasan suhu dah turun sedikit..ALASAN SUHU TURUN...

Jururawat oncall tidak bertanggung jawab

Posted :Monday, October 19, 2015 by nh810301 Send Maill

Pada 18/10/2015 jam 12.15pagi..datang ke klinik seri tanjung untuk meminta JM oncall memeriksa kandungan kerana perut mengeras n rasa sukar bernafas.Tidak terus pergi ke Hospital kerana due lambat lagi n nk confirmkan ngan JM yang lebih arif hal...

Perkhidmatan tidak memuaskan

Posted :Tuesday, October 20, 2015 by Nabila Majnin Send Maill

Saya ibu mengandung (anak pertama). Appointment untuk buat kad merah asyik tertunda, alasannya nurse yg bertugas untuk kawasan perumahan saya tidak available. Appointment pertama ditunda kerana nurse bertugas tersebut mengambil MC. Appointment yg...

Staff Kurang Ajar

Posted :Monday, October 26, 2015 by Rosniaiza Abdullah Send Maill

Perbuatan yang saya kira tidak wajar bagi seorang kakitangan hospital kerajaan yang telah diberi begitu banyak keistimewaan oleh kerajaan namun hakikatnya tidak menjalankan tugas masing-masing dengan telus. Ya, saya akui bukan semua kakitangan...

Pengurusan tidak cekap

Posted :Thursday, November 5, 2015 by Junaidi bin Jamaluddin Send Maill

Pada tanggal 3 November 2015 yang lepas, saya telah membawa ibu saya , Rukia binti Osman no k/p 600428-12-5322 ke Hospital Tawau kerana mengalami sakit cirit birit dan muntah-muntah. Tetapi, doktor yang bertugas di bahagian kecemasan ketika itu...

Nurse salah guna kuasa

Posted :Friday, November 20, 2015 by Noor azrol Send Maill

Kejadian berlaku di hospital taiping pada tarikh 21/11/2015 pada pukul 2136,lokasi di bilik unit rawatan rapi neonatal,nurse menyalah guna kuasa dengan masuk ke wad dengan membawa budak2,padahal sudah termaktub di pintu masuk wad hanya ibu dan...

Layanan biadap doktor di Hospital Pakar Sultanah Fatimah, kecemasan zon kuning

Posted :Sunday, November 29, 2015 by Mohd. Khairul Izzuddin bin Mohamed Yusod Send Maill

Layanan doktor di kecemasan HPSF zon kuning sangat biadap. Doktor wanita perempuan, bangsa India, bertugas pada jam 1.30pm di zon kuning bertindak menghempas2 cop dan botol air mineral serta bercakap dgn pesakit dgn nada yg kurang ajar perlu...

Pengurusan Hospital Kuala Lumpur Bahagian Mata yang tidak Berprofesional

Posted :Wednesday, December 2, 2015 by Sivakumaran Kunchu Send Maill

Tidak ada doctor untuk membuat pembedahan mata kerana doctor pergi kursus dan kekurangan doctor untuk klinik harian di Hospital Kuala Lumpur bahagian mata menyebabkan pembedahan emak saya dibatalkan pada 04 December 2015 (Jumaat). Untuk makluman...

KLINIK 1 MALAYSIA

Posted :Sunday, December 20, 2015 by Azie Send Maill

Salam Sejahtera, Saya nk bt aduan berkenaan Klinik 1 Malaysia.1st time pergi Klinik 1Malaysia Megah Ria.tu pn sebab suami asma.kbtln lalu bdktn kwsn klinik tu singgahla nk amik nap..ubt pam suami pn mase2 da abs.dala mase daftar nurse xmesra...

Klinik Swasta jual ubat batuk tanpa preskripsi doktor kepada para penagih.

Posted :Sunday, January 17, 2016 by Kamisah Send Maill

Mohon pantau dan mohon pihak berwajib ambil tindakan sewajarnya bg membendung gejala yg tidak sihat terus berleluasa. Demi utk mengaut keuntungan moral diketepikan..etika dicampak atau diketepikan..dimana etika seorang yg bijak pandai dan...

mohon mmperbesarkan klinik

Posted :Sunday, January 17, 2016 by lina md akil Send Maill

1.mohon jasa baik kerajaan mmperbesarkan klinik kesihatan batu 9 yg terlalu sempit hingga tidak boleh lagi menampung pengunjung terutama skali bahagian klinik ibu dan anak. 2.kawasan utk tempat letak kereta kurang hingga trpaksa meletak kereta...

Hospital Queen Elizabeth

Posted :Thursday, January 21, 2016 by Anita Primus Send Maill

Mohon kerajaan merasai kesengsaraan pesakit wad respiratory (lelaki) di hospital ini yg tidak langsung menunjukkan tempat pesakit untuk menjalani proses penyembuhan... Tidak ada sistem ventilasi yg sesuai. Pesakit diletakkan di bilik kecil yang...

Servis teruk

Posted :Wednesday, February 3, 2016 by Nurul Send Maill

Hospital Jerteh,Terengganu servis teramat teruk. Datang awal pagi tapi petang dalam pukul 3 baru dapat jumpa doktor. Pesakit tak ramai hmm terang2 servis teruk,lembab dll. Sebelum itu dah kena bebel oleh staff nurse "kenapa tak pergi klinik...

Parking OKU

Posted :Thursday, February 4, 2016 by mokhzani bin marzuki Send Maill

Saya nak buat aduan berkenaan parking yang dikhaskan untuk OKU dalam kawasan hospital. Saya seorang OKU, amat jarang sekali dapat parking kereta saya dlm lot yg dikhaskan untuk OKU. security guard hospital pun kadang tak ambik endah kenderaan yg...

putus UBAT TB di klinik 1 Malaysia Taman Daya, Johor Bahru

Posted :Wednesday, March 2, 2016 by CHEONG FOONG KUEN Send Maill

URGENT - SEJAK 02 Mar 2016, Ubat TB putus supply dari CC, Klink Kesihatan Johor Bahru ke Klinik Kesihatan Hsi, hospital Sultan Ismail, Mount Austin, JB. Jadi klink 1 malaysia tiada Isoniazid. Borang di hantar, kata hari hari makan di klinik 1...

layanan staff terhadap orang awam

Posted :Sunday, March 6, 2016 by laily Send Maill

Ahad .3/6/2016 .Jam 1602 . kehadiran saya ke klinik kesihatan ayer hitam di sambut dengan layanan yang tidak memuaskan oleh staff di kaunter pendaftaran. tujuan saya datang ke situ untuk mendapatkan rawatan anak saya yang berusia 11 bulan. saya...

Layanan Kurang Memuaskan di Klinik Kerajaan

Posted :Monday, March 21, 2016 by Chong Sook Fern Send Maill

Salam sejahtera. Saya ingin memaklumkan tentang servis klinik kerajaan di Pasir Pinji (Perak) yang agak mengecewakan. Klinik yang sepatutnya buka pada pukul 8.00am tapi hanya mula bagi nombor giliran pada pukul 8.30am dan pesakit pertama hanya...

kakitangan klinik kerajaan yg sangat tidak beradab sopan

Posted :Wednesday, March 23, 2016 by khairul b.muhyiddin Send Maill

Sebagai seorang yg ingin jauh dan pulih dr dadah,sy mnjalani rawatan metadone di klnk keshatan bt9 cheras dan setiap kali dtg sy dilayan dgn tinggi suara nurse yg bertugas disitu,lagaknya mngalahkan seorang doktor sedangkan sy tahu doktor2 disitu...

www.aduanrakyat.com

kecuaian doktor gigi

Posted :Thursday, March 24, 2016 by D.Selvan a/l Dorasamy Send Maill

Saya telah pergi mencabut gigi pada hari jumaat.kerana kecuaian doktor telah mencabut gigi Saya Yang masih elok.slps 3 hari Saya baru sedar lalu ke hospital sekali lagi.walaupun gigi sy telah dicabut,Saya masih rasa sakit di bahagian kiri muka...

Clinic1malaysia dekat sungai bidut Doctor cakap dia stress dan letih x nak explain ubat apa .dia cakap makan saja dan suruh saya balik . Kali no 2 saya bawa student seorang pergi jumpa dia lagi dia cakap dia stress sangat dan letih serta malas untuk cuci

Posted :Monday, March 28, 2016 by Thomas lee kie kiong Send Maill

Kinic 1 malaysia punya doctor atitud3 dia teruk sangat .kali pertama i bawa student saya pergi jumpa dia , lps bagitau dia sakit apa dia terus bagi ubat ,lps tu saya tanya dia fungsi ubat ubat tersebut .dia cakap dia malas bak explain dia sangat...

Rawatan

Posted :Monday, March 28, 2016 by Ahmad Razali B. Mohd Yahaya Send Maill

Klinik tersebut hanya mementingkan periuk nasi sendiri sebagai klinik panel bagi syarikat-syarikat pekilangan di sekitar Pasir Gudang, Johor. Tanpa memikirkan pesakit dan pekerja yang datang ingin mendapatkan rawatan. Serta arahan yang selalu...

KECUAIAN DOKTOR PELATIH

Posted :Monday, March 28, 2016 by NOR FATIMAH AZZAHRA BT SAEDIN Send Maill

Saya ingin membuat aduan mengenai kecuaian doktor pelatih yang cucuk anak saya untuk salurkan ubat sehingga kaki anak saya bengkak.. Anak saya yang berusia dua bulan menangis tanpa henti dan kaki dia bengkak ketika doktor tersebut cucuk namun...

OKU Parking Space

Posted :Tuesday, March 29, 2016 by Mr.Nor Mohd Zakrillah@Zahazi Bin Hj Zakaria Send Maill

Saya selaku pemandu oku merasa terkilan dgn kemesraan petugas yang membenar orang awam tanpa pelekat oku meletakkan kenderaan mereka di parkir oku. Kejadian ini berlaku pada jam 10.06am, 29.03.2016 di hospital Queen Elizabeth 1, Kota...

ketidakcekapan menjalankan tugas

Posted :Tuesday, March 29, 2016 by wan atirah wan yusof Send Maill

Disebabkan sikap kakitangan klinik ini ramai pesakit perlu menunggu lama untuk mendapatkan perkhidmatan.walaupun sistem nombor digunakan tetapi pesakit yang dipanggil tidak mengikut nombor giliran yang sepatutnya. Saya telah beratur seawal jam...

KLINIK KESIHATAN KERTEH ! ORANG JAWAP TELEFON SUARA MACAM BARU BANGUN TIDUR DAN SALAH SAMBUNG LINE

Posted :Friday, April 1, 2016 by Siti Aini Send Maill

pada hari sebelum temujanji I nak pasti appoinment list ada name mak saya, pastu saya call ke KLINIK KESIHATAN KERTEH, orang jawap telefon suara macam baru bangun tidur, bosan ke kerja dalam klinik? ke kerja ni untuk tidur? jawab telefon pun susah...

http://panpages.my/listings/my367552-klinik-kesihatan-kerteh

staff noisy,slow and a lot of things is not satisfiate

Posted :Monday, April 11, 2016 by Abd Shukor Bin Hassan Send Maill

The doctor already inform the patiant can be realease around 10.30, but until 3.30 the documentation is not be realease, as the patient family, we wait at the patient bed, the staff the table is talking very loud like the fish market,suddenly i...

DOKTOR X SOPAN

Posted :Thursday, April 21, 2016 by PESAKIT Send Maill

SAYA SEORANG CINA DAN PERGI KERAJAAN HOSPITAL UNTUK MENCUCI LUKA KAKI SAYA. SEORANG DOKTOR INDIA PEREMPUAN YANG MERAWAT SAYA SANGAT KURANG SOPAN DISEBABKAN SAYA X FAHAM APA MAKSUD NANAH DAN TANYA BALIK DOKTOR INDIA APA MAKSUD ITU. TETAPI DIA X ADA...

TIDAK PUAS HATI TERHADAP DOKTOR YANG MEMERIKSA DI O&G SUNGAI PETANI

Posted :Tuesday, April 26, 2016 by siti Send Maill

pada 9/4/2016 sya telah rujuk sendiri di kecemasan bila sya alami symptom2 sawan mengandung yang di beri tahu, pening,kabur,pedih ulu hati dan rasa nak loya.waktu itu saya telah cuba menelan paracetamol yg diberi klinik tp tak berkesan.sya menjadi...

Doktor mulut puaka

Posted :Thursday, April 28, 2016 by Nabila Send Maill

Doktor Rehana Parveen Bt Mohd Mydin di Klinik Kesihatan Bandar Baru Ayer Itam unit Ibu Mengandung dan Kanak Kanak tidak mempunyai ciri ciri doktor yang prihatin malah sombong dan sangat belagak. Mengeluarkan perkataan yang berunsur kekejian...

Doktor kecemasan hsni

Posted :Tuesday, May 17, 2016 by Norizah saenan Send Maill

Pada 18.6.2016..sy telah pegi ke hsni bp utk dpt kn rawatan...kerana sakit dibahagian perut belah kiri...dan xboleh berdiri tegak..doktor cina hnye cek tekan2 perut...dan terus bg ubat tahan sakit..dan mc...dia suruh sy pg ke pakar 5 utk dpt kn...

Doktor Biadab

Posted :Friday, May 20, 2016 by NOOR AISHAH Send Maill

Saya kakak kpd seorang pesakit, ingin membuat aduan berkenaan seorang doktor yang bertugas di Agensi Kerajaan di atas pada pukul 6.00ptg di Bilik 8 pada 20hb Mei 2016. Doktor perempuan trsebut bersikap biadap dan tidak professional kerana...

Klinik jual surat sakit

Posted :Sunday, May 29, 2016 by Mohd amir bin baharudin Send Maill

Klinik ini menjual mc kpd pelajar ipta & ipts sekitar kawasan kulim.

Nurse lambat

Posted :Sunday, June 12, 2016 by Mohamad ali bin baharuddin Send Maill

Klinik 1 malaysia seksyen 24 shah alam,jam skrg 10.50 pagi nurse ganti dr seksyen 19 masih tak sampai.saya masuk keja jam 10pagi.disebabkan nurse lambat saya terpakss pergi kerja lambat.sanggat kesal dgn pihak pengurusan klinik ini ini sekian!!!...

nak tanyak kat mana nak mengadu perangai doctor menyerang pelawat atas sebab mencari ibu yang cedera

Posted :Friday, June 17, 2016 by chew chung ming Send Maill

nak tanya mana saya nak mengadu doctor menyerang pelawat sebab tersalah masuk emergency ...dan marah pelawat dengan biadap...lalu menyerang pelawat..salah ka saya kalau tesalah masuk bilik kerana mecari ibu saya yang cedera

Doktor Fahmi bahagian urologi HSA kurang ajor

Posted :Saturday, June 25, 2016 by siti Send Maill

Doktor Fahmi ni bercakap dengan nada kurang ajar.. tidak menerangkan degan betul.. jika ditanya die jawab dengan nada nak marah.. smpi mak sy pun tersentap.. sudah la salah buat rawatan.. mula2 katenye guna kaedah pertama masuk tiub dr bawah lpas...

ALIRAN AIR PAIP KE PREMIS SEDIKIT DAN KECIL

Posted :Tuesday, July 5, 2016 by NURUL SUHADA BINTI KAMARUZZAMAN Send Maill

ASSALAMUALIKUM KEPADA YANG BERKENAAN, DI SINI SAYA INGIN MEMBUAT ADUAN BERKENAAN DENGAN BEKALAN AIR YANG DI SALURKAN KE PREMIS SAYA TIDAK MEMUASKAN IAITU AIR YANG MENGALIR SEDIKIT. UNTUK PENGETAHUAN TUAN/ PUAN HARI RAYA BAKAL MENJELMA TIDAK...

Orang Kurang Siuman

Posted :Tuesday, July 26, 2016 by DARAMARAJAH GANGADARAN Send Maill

Salam Sejahtera. Seorang berbangsa Cina kurang siuman berkeliaran di Jalan Keli, Batu 10 skudai selama 2 bulan. Orang ini berbuat bising pagi hingga malam. Makan dan berak di depan kedai kedai berhampiran di sini.kawasan sudah berbau busuk....

Doktor klinik kerajaan pemalas dan sombong

Posted :Thursday, September 15, 2016 by Rashidah binti zainal Send Maill

Kenapa doktor kerajaan suka buat kerja macam tidak ikhlas? Doktor di taman ehsan kepong kebanyakan begitu. Saya datang untuk memeriksa kandungan saya. Tetapi doktor seperti malas nak bukak mulut. Muka masam. Buat kerja mengeluh. Paling tidak tahan...

Kecewa dengan tindakan doktor pelatih di hospital ampang

Posted :Sunday, September 18, 2016 by MOHD HELMI BIN ZAKARIA Send Maill

As-salam Kecuaian doktor pelatih ketika mengambil darah anak yg berusia 9bulan. Merujuk kepada perkara diatas, pada 18/9/2016 anak saya telah dihantar ke hospital ampang kerana terjatuh dari katil. Setalah tiba di sana (6.30pm) anak saya...

Lambat

Posted :Friday, September 30, 2016 by Ahmad Rusdi Endut Send Maill

Hospital Banting Selangor 1/10/2016 sabtu. Menunggu giliran dari nombor 0016 ke nombor 0017 selama 1jam setengah (pukul 4.30am - 6.00am untuk mendapatkan rawatan gastrik sehingga tertidur di tempat menunggu. Hanya ada 2 pesakit termasuk kawan saya...

"HANYA KERANA SATU UBAT"HOSPITAL TEMERLOH MENGANIAYA ANAK SAYA YANG MASIH BAYI BERUSIA 5 BULAN YANG MENGHIDAP PNEUMONIA.

Posted :Wednesday, October 5, 2016 by Farah Send Maill

Kejadian-Tarikh:4/10/2016 Jam: 11.30pm Assalamualaikum.. Saya Farah ibu kepada anak saya umur 5 bulan Muhammad Aqil Danish yang mengidap penyakit pneumonia (Jangkitan Kuman Dalam Paru2),,datang ke Unit kecemasan Hospital Temerloh untuk...

Sinki Hospital kotor

Posted :Tuesday, October 18, 2016 by Nasir Khan Bin Kamaludin Send Maill

Di Hospital Seberang Jaya ,ada sinki didalam bilik pengambilan kahak.Sinki itu terlalu kotor.

PEGAWAI HUMAN RESOURCES TIDAK PROFESSONAL

Posted :Friday, November 4, 2016 by SYAZRIYANI BINTI NASHREE Send Maill

Assalamualaikum.. maafkn sy trlebih dahulu sy mohon maaf skiranya sy slh tmpt utk beri aduan..sejujurnya sy xtau da nk mngadu kat mna..pda 13/08/2016,sy pegi open interview kat Institut Jantung Negara dgn hrpan sy dpt keja sbg nurse kat sna..dlm...

https://www.facebook.com/careerofcompany/?fref=ts

Tuntuan Hutang Dari PPUM Tidak Sah

Posted :Tuesday, November 8, 2016 by Lee Cin Dee Send Maill

Menuntut hutang walaupun sudah dijelaskan secara tunai pada hari tersebut mendapat rawatan. Jabatan hasil tidak efisen dan membawa beban kepada pelanggan/rakyat/pesakit.

Staff nurse

Posted :Sunday, November 20, 2016 by Anis suraya bt abu bakar Send Maill

Staf yang bernama Esha bt Bakar di klinik desa sungai ular, kulim kedah tidak beradab sopan dan tidak beretika. Melayan pesakit dengan kasar, perkataan yang tidak sesuai, sikap marah, bergosip mengenai hal pesakit bersama staf nurse yang lain....

Doctor make sexual harrasment

Posted :Monday, November 21, 2016 by Nur Fadilah Send Maill

Dr Looi daripada Klinik Looi,103, Jalan Loke Yew, 28700 Bentong, Pahang Darul Makmur -092221933 telah mengambil kesempatan ke atas pekerja-pekerja saya. Klinik Looi adalah klinik panel syarikat kami. Waktu pekerja kami ingin mendapatkan rawatan di...

Layanan perkhidmatan lembab

Posted :Saturday, December 3, 2016 by Azlina binti Ramli Send Maill

Doktor ramai..tapi yg buka bilik bedah 1 je..dah tahu ramai pesakit,fikirlah..my grandpa,he's almost 80 years old,dah masuk wad 3hari dah..but nothing ever done..die dikategorikan sebagai emergency patient which tangan kiri die terkena mesin...

Aduan Kepada Staf Wad 18a, HKL

Posted :Tuesday, December 20, 2016 by Farah Send Maill

ADUAN KEPADA STAF WAD 18A, HKL Tanggal 9 Disember 2016 (Jumaat) yang lepas, Saya menjaga ayah saya, Jauhari Bin Ramli No K/P 610301-02-5913 yang telah di masukkan ke Wad 18a (Medical), Hospital Kuala Lumpur kerana Jangkitan Kuman pada kaki...

terlalu biadap

Posted :Saturday, January 7, 2017 by mohamad ali bin baharuddin Send Maill

Di hospital serdang wad7b seorang nurse bernama yana telah memaki hamun isteri saya.saya di serang cirit birit mmg nak perlukan bantuan nurse kerana saya tidak boleh jalan.disebabkan.kekurangan darah menyebabkankan isteri tidak boleh boleh...

klinik jual MC

Posted :Saturday, January 7, 2017 by norashikin Send Maill

klinik ini menjual MC tanpa perlu pelanggan tersebut terima rawatan atau konsultasi.

PENDAFTARAN TUTUP. SEBELUM 8PM

Posted :Monday, January 9, 2017 by STEPHANIE WILBOR Send Maill

Assalamualaikum & salam sejahtera, Terlebih dahulu saya ingin memohon maaf sekiranya isu ini mengganggu atau mendatangkan ketidak selesaan terhadap pihak tuan/puan. Saya seperti nama di atas ingin membuat aduan tentang servis tidak mesra...

http://www.moh.gov.my

Pengurusan ED teruk

Posted :Wednesday, January 11, 2017 by Nevin Varma Send Maill

Kepada Unit Aduan, Situasi di jabatan kecemasan sangat teruk. Saya daftar diri saya pukul 2.02am. Demam panas ,cirit birit sudah 2 hari. Hari sebelum itu saya sudah memdapat rawatan dari klinik berdekatan rumah tapi masih tidak ada perubahan ....

Kelakuan nurse

Posted :Friday, January 13, 2017 by Siti nazeliah Send Maill

Sya berasa kesal dgn tindakan nurse di klinik ibu dan anak di pekan sungai petani.setahu sya tugas nurse Jalan kan kerja Yg sepatutnya depa lakukan tapi adakah mengambil tahu perihal rumahtangga Org adalah satu skop kerja??.rumahtangga org...

perkhidmatan hospital

Posted :Wednesday, January 25, 2017 by Indra Send Maill

Selamat Sejathera Pada 6/12/16 emak saya membawa ayah saya yang tenat ke hospital Malangnya tidak seorang pegawai pun yang sudi menyusung ayah saya me dalam hospital.Tidak seorang pun yang berhati perut ,malahan hanya berpeluk tubuh. Selepas...

Pesakit meninggal selepas rawatan

Posted :Thursday, January 26, 2017 by indra Send Maill

Ayah saya telah di masukkan was pada 6/12/2016 until melalui rawatan dailisis. Tetapi doktor pelatih yang beetugas menyatakan bahawa perparu ayah saya berair ,menyukar ayah saya bernafas.

DOCTOR IS NOT PROFESSIONAL

Posted :Thursday, February 9, 2017 by NGUANG SIEW MIE Send Maill

My baby passed away after few hours after delivery because of Chromosome abnormalities.During pregnancy,I did check up in private clinic.Doctor should diagnosed this when doing the detail scan during the second trimester.This was said by the...

Tiada doktor

Posted :Monday, February 20, 2017 by Mohamad Ibrahim Send Maill

Klinik Di buka pukul 8.30 pg tetapi sampai 9.30 pg tunggu doktor tak tiba. Lokasi Klinik Peringgit Point Melaka.

Owner of the clinic dr maria very rude and not professional

Posted :Tuesday, February 21, 2017 by Rakyat prihatin Send Maill

Im very dissapointed with the dr maria muhammad sani the owner and doctor of klinik maria. From the review that i read most patient said she was nice but when i went to her clinic it was the other way around. Her voice was so loud and she's very...

Balik lewat selepas lunch

Posted :Tuesday, March 7, 2017 by Mark Michael Send Maill

Today 7/3/17 today im at Klinik Kesihatan Seri kembangan....the lunch hour supposed to be 1pm till 2pm...but now its already 2.30pm none of doctor not back yet from the lunch....its more then 80 of waiting....im really dissapointed with the...

Tindakan kasar staff nurse terhadap bayi 6 bulan

Posted :Wednesday, March 8, 2017 by Dien Sepitri Binti Nasri Send Maill

Staff nurse telah menghimpit anak saya yg bru 6 bulan atas alasan anak saya tidak duduk diam ketika doktor ingin mengambil darah nye.Selain itu, di KK ampangan juga tidak membenarkan ibu memegang anaknya atau masuk kedalam bilik tersebut semasa...

Service Tidak Memberangsangkan

Posted :Thursday, March 9, 2017 by Imah Send Maill

Ahli keluarga saya baru sahaja dipotong kaki disebabkan kencing manis dan ada kudis dibelakang badan disebabkn baring terlalu lama sebesar tapak tangan. Perlu rawatan rapi untuk mencuci luka. Saya dimaklumkan boleh minta klinik kesihatan yang...

klinik urologi HSA

Posted :Thursday, March 9, 2017 by siti Send Maill

cancel pemedahan tanpa memaklumkan harap pihak hospital sultanah aminah johor bahru menambahbaikan perkara sebegini, mak sy seoraang pesakit batu karang ikut kan appointment akn jalani pemerdahan pada 19hb 2 2017 dan di suruh masuk wad pada...

Nurses kurang ajar

Posted :Wednesday, March 15, 2017 by Marianne teng kar yen Send Maill

I don't understand why the nurses in hospital ampang so kurang ajar! My friend son got sick and went to hospital ampang, everyday she'll meet different nurses, and each day she'll scolded by nurses she met for no damn reason. Why is it? Is it...

Nurses are very rude

Posted :Friday, March 17, 2017 by Sharu Afiz Send Maill

There's a few nurses in this hospital is very rude. Non hospital SOP was comply by them such they not even address their patients by name beside call them "uncle" for an example. They also talking very rude and unprofessional in their line of...

Nurse bad attitude and don't allowed me registered

Posted :Thursday, March 30, 2017 by Yoleen Send Maill

I want to complain that the nurse was very rude and I ald told them I at home a week and I want to check up at here and I am able to make it but they are reject me for the registered just because she say: Kita sini Mahu orang tidur tiap tiap...

Kelambatan kereta Dari Hospital!!

Posted :Saturday, April 1, 2017 by MS OOI Send Maill

Ahli keluarga saya cedera di atas kepala, kami segara menghubungi pihak hospital untuk menyelamatkan ahli keluarga saya,kami menghubungi pihak kuasa pada 9.20am tetapi Kereta Ambulans sampai 10am pun tak sampai destinasi yang kami berikan !!!!!!!...

berkenaan surat mc

Posted :Monday, April 3, 2017 by masdiah binti ejun Send Maill

saya bukan nak komplen lebih2...saya cuma nk tau time slip dgn surat medical checkup ni..x layak ke saya terima rawatan di klinik kerjaan lepas sya tergelincir 1 badan kt tandas.die just tekan mana yg sakit je.dah tau org 2 skit lpas trhempas...

Tingkah laku dan budi bahasa

Posted :Tuesday, April 4, 2017 by Haniff Send Maill

Saya ingin memohon pihak yg berwajib ambil perhatian masalah yang saya adu ini.pada 3/4/2017 Seorang staf nurse di klinik desa ibu&anak tehel melaka, saya amat dukacita seharusnya nurse/perawat kena la menjaga budi bahasa dan tingkah laku, seorang...

Enggan cuci luka selepas pukul 5

Posted :Wednesday, April 5, 2017 by NAZARUDIN BIN SHAARI Send Maill

Saya datang bawa ayah berumur 85 tahun untuk cucu luka pukul 5.05 petang kerana setahu saya klinik 1 Malaysia tutup pukul 10.00 malam tetapi petugas enggan membuat rawatan dgn alasan dressing hanya dibuat hingga jam 5 petang sahaja sedangkan saya...

Kecewa dengan layanan

Posted :Thursday, April 6, 2017 by AZMIZI BIN ABDULLAH Send Maill

Pada 6 April 2017, jam 3.30 petang saya telah membawa isteri (ambil kebenaran keluar dari sekolah) yang telah sakit di bahagian dada bermula dari 23/1/2017 (rawatan di klinik swasta) dan membuat rawatan susulan di klinik bandar tun razak seminggu...

Barang tak sampai

Posted :Friday, April 7, 2017 by Fathana simaa binti samithi Send Maill

Order brg online..check tracking no brg still kt balakong..dari 3/4 lagi..mmg sume brg akn di hntar ke balakong dahulu ke utk di hntar ke alamat yg sepatutnya di dato keramat..

tukang masak tanpa suntikan

Posted :Monday, April 10, 2017 by Cherry Send Maill

saya kena membuat aduan kepada tuan terhadap tukang masak tidak mempunyai suntikan dan saya takut kelakuan ini akan membahayakan kesihatan pengguan dan customer . harap urus dengan secepat mungkin

Doktor tidak bertanggungjawab

Posted :Tuesday, April 11, 2017 by Liew Jun Shen Send Maill

Saya nak membuat aduan tentang doktor yang bertugas dalam klinik ini amat tidak bertanggungjawab dan biadab terhadap pesakit . 11 April 2017 , 2.10PM . Saya membuat pendaftaran di kaunter klinik tersebut , lepas 10 minit saya dipanggil masuk ke...

Tidak ada

Caj Perubatan sangat tinggi

Posted :Friday, April 14, 2017 by ANBALAGAN Send Maill

Saya bawa isteri saya untuk perubatan sakit perut. Pada masa 11.15pm tarikh 14-04-2017. Untuk ubat biasa klinik tersebut RM 200.00. Untuk saya yang cost tinggi.

hospital

Posted :Tuesday, April 18, 2017 by nani Send Maill

kepada pihak yang bertanggujawab tolong ambil tindakan di atas kesalahan di bahagian farmasi hospital machang kelantan kerana bagi ubat kepada patient tanpa label. ini adalah satu kesalahan dan boleh di ambil tindakan. harap perkara ini tidak akan...

Doktor memberikan kesimpulan salah

Posted :Monday, April 24, 2017 by Ahmad Faqrul Abu Bakar Send Maill

bad experience pada 22 april 2017, 2.00pm di hospital pakar sakit puan razif norana klang. checkup mengandung lebih kurang dan tak bermutu: 1. ujian air kencing tiada penerangan dari doktor pasal keputusan ujian ni. 2. ultrasound tak nampak...

Klinik 1 Malaysia

Posted :Sunday, April 30, 2017 by md azizan kader asna Send Maill

Dlm perjalanan kereta singgah KLINIK 1Malaysia Gemas NS. Bawa cucu 6 tahun demam panas kuat utk bantuan rawatan pada 29 April 2017 @ 18:30. Sebaik buka pintu nak masuk, misi bertugas beritahu "Dah Tutup". Notis depan pintu tercatat TUTUP 20:00...

Complaint on unprofessional conduct by Dr. Murali Sundram Urology Department

Posted :Friday, May 5, 2017 by Kuberan Send Maill

Greetings, We are from NGO Perinnbam Malaysia would like to complaint regarding you HOD in Urology Department. Dr. Murali Sundram was visited by our elderly member with his son on 3/5/2017 at HKL. Our elderly member was suffering with...

Bayaran gaji

Posted :Thursday, May 11, 2017 by Joesi bin emis Send Maill

Kami pengawal keselamatan hospital keningau seramai 109 orang dan bertugas selama 12 jam sehari,membuat aduan berkenaan dengan pembayaran gaji yang tidak cukup selaras dengan gaji yang dinyatakan oleh syarikat iaitu rm 1380.setakat ini,selama 2...

Nurses in KKIA is rude and impatient

Posted :Wednesday, May 24, 2017 by Serene lim Send Maill

This is my first pregnancy, so I visited Klinik Kesihatan Kelana Jaya to do regular check up. The nurses at the counter is very rude. They talk as if you owe them something, very impolite n rough. Most of the nurses aspect you to know everything....

Jam dikurangkan

Posted :Monday, May 29, 2017 by Nuiz bin Malik Send Maill

Didapati klinik (methadon) bukit panchor, N.T. telah menukar waktu pada jam supaya cepat 15 minit. Ini telah berlaku pertengkaran kerana jam saya baru pukul 9.30pg & pegawai farmasi mengatakan yang waktu (jam di dalam klinik)telah tutup pukul...

perkeja asing

Posted :Saturday, June 3, 2017 by mohd shahrulikmal Send Maill

assalamualaikum...selamat petang saya nak buat aduan di johor baru kluang banyak perkeja asing tanpa izin..berkeje di kluang...sampai rasa tidak selesa banyak rakyat malaysia dan bumiputra..tidak dapat kerja sbb..kerja2 pengawal keselamatan di...

123

Waktu dressing

Posted :Monday, June 12, 2017 by Nurfazlina binti hotip Send Maill

Kenapa semua klinik 1 malaysia Tak sama waktu last dressing ye...perak dengan puchong last dressing jam 5... tapi Klinik 1 malaysia taman melati kl last dressing jam 12...adakah sebab malas atau Ada faktor lain.trime kasih

lambat

Posted :Monday, July 3, 2017 by mohd zaki sulaiman Send Maill

sy adalah pesakit dtg ke ward kecemasan , sy tk hirai sgt pasal perkhidmatan kerajaan yg lain yg rata2 sedia maklum ,kenapa perkhidmatan hospital kecekapan nyee tidak d perbaiki bukan nyer tmbh baik , lambat dlm ape2 pun lahh yg sy renung , blh...

tandaa hospitAl kotor

Posted :Monday, July 3, 2017 by mohd zaki Send Maill

tandas d hospital sultanah aminah dan lain klinik kesihatan purata tk terurus knp tandas awam kebih baik yg mana org yg kehosptl perlu keselesaan , tandas rosak kotor tk de kunci dan mcm2 kalu tk percaya sila lihat sendiri , d tmpt awam bayar rm...

Anindita Risty Hapsari

Posted :Friday, July 14, 2017 by Nurul Syafiqah Binti Hakhiruzzaman Send Maill

Seorang pendatang tanpa izin, masuk ke Malaysia dengan visa pelancong dan sudah berada di Malaysia selama lebih 2 tahun. Seorang penipu. Menipu duit, menipu dari segala cara untuk meraih simpati. Menipu duit dengan berkata untuk meminjam, tetapi...

Tidak beri MC

Posted :Saturday, July 15, 2017 by Adilah ahmad Send Maill

Hospital Pakar Sultanah Fatimah tidak mahu beri MC kepada pesakit yang telah menjalani pembedahan walhal ia adalah wajib tidak kira pesakit mahu atau tidak. Doktor juga tidak tahu bahawa GL dan Guarentee Letter adalah sesuatu yang sama. Di mana...

Parking staff tidak memcukupi

Posted :Monday, July 17, 2017 by Connie Send Maill

Saya ingin membuat complain tentang parking untuk staff di hospital queen Elizabeth1,setiap tahan staff kena membeli sticker baru until memdapatkan parking staff,tetapi setiap kali parking tidak memcukupi. Ini mengakibatkan kelewatan banyak...

Terrible service

Posted :Wednesday, July 19, 2017 by Merieza binti mohd mansur Send Maill

I gave birth on the 22nd of March 2017. After I was discharge from hospital, kelinik kesihatan telipok kept calling me asking to go to the Klinik for check ups. I have a c-sec birth. Isn't it suppose the nurse of the clinic come to my house?...

Layan Ibu Saya Seperti Sampah

Posted :Thursday, July 27, 2017 by Azhar Ismail Send Maill

saya kecewa dengan pembantu jururawat yang bernama MOHD HAKIM BIN MOHAMAD di klinik tengkawang,kuala berang yang melayan ibu saya seperti sampah..tak hormat orang tua..ibu saya cakap baik-tapi beliau cakap seperti kawan beliau..tolong ambil...

Klinik 1malaysia sungai mulia kurang mesra

Posted :Wednesday, August 9, 2017 by Zarina Asnawi Send Maill

8.45pm@9/Ogos/2017(RABU) Klinik 1Malaysia cawangan Sungai Mulia Gombak 1) Pengawai berubatan tidak mesra pelanggan .Seorang lelaki berbangsa cina . 2) Hanya menulis sedikit tulisan diatas kad pesakit tanpa di periksa keatas pesakit...

Fake Doctor

Posted :Tuesday, September 26, 2017 by Gomatha Send Maill

Please ...... It is very urgent and also serious matter to look into : TITLE : klinik utilizing a former retired doctors license to run almost many years by a fake so called "Doctor" Name of klinik : Poliklinik laxmi narayana ADD....

No staff attend

Posted :Tuesday, October 10, 2017 by Haslinda bt Hasan Send Maill

I am a patient in KMC from 7-11.10.2017 because of high fever. On the 11.10.2017 at 3 am I push the button calling the nurse because the water in my bottle that is used to insert into my body has finished but until 3.15 am there is no show from...

Side wffext of Amoxicillin

Posted :Wednesday, October 11, 2017 by Ibrahim A. Jalil Send Maill

At around 1030hrs on 8th of Oct I visited Poliklinik Penawar Masai as I had high fever. The young doctor (could be partime doctor) gave me Amoxicillin 625mg to be taken twice a day for 4day-course. After taking I felt heavy headache. I returned to...

Doktor berlagak

Posted :Thursday, October 12, 2017 by NUR AINA YATI BINTI SADWI Send Maill

Tarikh : 12 Oktober 2017 Masa : 9pm Alamat Klinik : PELANGI DAMANSARA A-G-7 Block A Pusat Perdagangan Pelangi, Pelangi Damansara, PJU6 Persiaran Surian, 47800 Petaling Jaya, Selangor DE. Nama Doktor Bertugas : Dr Sheila Saya kurang berpuas...

Staff lelaki di klinik kesihatan jitra, kedah kurang hajar

Posted :Monday, October 16, 2017 by Norhusna binti Ghazali Send Maill

Saya kakak kepada pasangan oku pendengaran yg mempunyai lesen memandu kelas B2 dan D, adik sy(lelaki) telah melanggar kereta salah satu staff lelaki berambut kerinting di klinik kesihatan jitra di tempat parking kereta semasa saya dan adik ipar...

Staff lelaki di klinik kesihatan jitra, kedah kurang hajar

Posted :Monday, October 16, 2017 by Norhusna binti Ghazali Send Maill

Saya kakak kepada pasangan oku pendengaran yg mempunyai lesen memandu kelas B2 dan D, adik sy(lelaki) telah melanggar kereta salah satu staff lelaki berambut kerinting di klinik kesihatan jitra di tempat parking kereta semasa saya dan adik ipar...

Layanan doktor yang teruk

Posted :Monday, October 23, 2017 by Nasarudin bin Jaina Send Maill

Pada 23/10/2017 pada jam 2ptg-4ptg saya telah menghantar isteri saya untuk pemeriksaan bayi buat kali pertama di klinik ibu dan anak bukit sentosa,rawang..pada awalnya semua ok tiada masalah bila berjumpa nurse. Tapi bila berjumpa doktor layanan...