Categories

Pemaju Perumahan Complaints

Perumahan Bukit Riah belum memperolehi mengeluarkan CF perumahan.

Posted :Monday, June 13, 2011 by Azlan B Abdullah Send Maill

Saya seperti nama yang berdaftar, ingin membuat aduan tentang perumahan ditaman Bukit riah , Jalan Betong ,33100 Pengkalan Hulu , Perak.Dari penglihatan saya, pembinaan perumahan tersebut sudah siap sepenuhnya di baik pulih oleh Syrikat Perumahan...

Kerosakan Pencawang Astro Blok I Apartment Taman Medan Jaya

Posted :Tuesday, June 21, 2011 by ku Send Maill

Saya ingin memaklumkan kerosakan pencawang astro blok i Apartment Taman Medan Jaya, PJS 2/1 Petaling Jaya. Pihak JMB dikatakan tidak akan membaikpulih kerosakkan tersebut kerana melibatkan kos yang tinggi. Apa hak kami sebagai pembayar...

perumahan

Posted :Wednesday, October 12, 2011 by JAMALUDIN BIN RIDZWAN Send Maill

saya adalah salah seorang pemmbeli rumah di Casa Suria Condominium di Bt 9 Ulu Langat.Projek Perumahan ini bermula pada tahun 2003 dan sepatutnya siap pada 2006.Tapi malangnya pemaju perumahan ini tidak dapat menyiapkan rumah ini sehingga...

Keselamat diancam kerana Pemaju membuat jalan bersambung tanpa persetujuan kami

Posted :Wednesday, March 14, 2012 by Penghuni Taman Impian, Serom 3, MD Tangkak Send Maill

Salem hormat, KAMI PENDUDUK-PENDUDUK di Taman Impian, Jalan Panggung, Serom 3, Majlis Daerah Tangkak ingin membuat aduan berkenaan Projek Baru Rumah Kedai 2 tingkat bersebelah dengan Taman kami. MASALAH kami ialah Pemaju/Kontrator Projek...

bila rumah dibeli nak siap

Posted :Monday, March 19, 2012 by Mohd Razman bin Alias Send Maill

Bila rumah yang dibeli siap dibina, sudah lebih 2 tahun kelulusan pinjaman perumahan perbendaharaan saya perolehi namum saya dapati projek tersebut sehingga sekarang belum siap-siap.

KESELAMAT terancam akibat Jalan yang bersambung dari Kedai-kedai Baru

Posted :Tuesday, March 20, 2012 by Zil Len Send Maill

Salem hormat, KAMI PENDUDUK-PENDUDUK di Taman Impian, Jalan Panggung, Serom 3, Majlis Daerah Tangkak ingin membuat aduan berkenaan Projek Baru Rumah Kedai 2 tingkat bersebelah dengan Taman kami. 2) MASALAH kami ialah Keselamatan Taman kami...

aduan letupan kejuteraan

Posted :Wednesday, May 30, 2012 by per teck huat Send Maill

Tuan/Puan, Saya minta aduan kepada letupan batu/bukit kejuteraan dekat Mahkota Cheras Jln 7/1 Putera,Sekyen 1,letupan kejuteraan menjadi area kediaman kejutan dan mcm gempa bumi,pembuatan bunyi bising,menjadi tergangguan penduduk-penduduk,yang...

Complaint Against TSL Development Co. For Failure To Comply With The Building Specification According To The S&P Agreement

Posted :Saturday, September 1, 2012 by ERIC Send Maill

Complaint Against TSL Development Co. For Failure To Comply With The Building Specification According To The S&P Agreement Housing Project: Double-Storey Terrace House, Lot 99, Block 9, Sibu Town District, Sibu, Sarawak, Malaysia. Developer:...

Complaint againt The Developer TSL Development Co. on Failure to Complete & Deliver My House on Schedule According to Sales & Purchase Agreement

Posted :Sunday, September 16, 2012 by ekt7417 Send Maill

Housing Project: Double-Storey Terrace House, Lot 99, Block 9, Sibu Town District, Sibu, Sarawak, Malaysia. Developer: TSL Development Co. (Regn. No. 144/06) License no: L1208/KP/HD/03/242 Permit no: P1183/KP/HD/03/242 Address: No. 13, Lane 5,...

masaalah project perumahan dan title

Posted :Thursday, March 7, 2013 by Noraziah Binti Mohd Yusoff Send Maill

saya memang kecewa sungguh dengan system project perumahan di malaysia ni. Asyik yang kena makan hati ialah pembeli. Pemaju dan Tuan project semua terlepas. Semua dah kaut keuntungan. Yang paling malang memanglah pembeli yang projectnya...

status projek condo taman desa gemilang sg. pusu

Posted :Wednesday, March 6, 2013 by sani bin nik mamat Send Maill

sememangnya sedia maklum condo yang dibeli tak akan wujud sbb status site hanya penyediaan tapak sejak 2006 hingga kini. tanda tanya tiada apa2 tindakan ke oleh bdn kerajaan supaya rakyat malang ini tidak terus sakit jiwa. pinjaman rm 178000 bank...

PROJEK PERUMAHAN YANG TIDAK SIAP-SIAP

Posted :Monday, March 4, 2013 by zawati zakaria Send Maill

RUMAH DIBELI SEJAK TAHUN 2008 TETAPI SEHINGGA SEKARANG STATUS PROJEK MASIH DALAM PEMBINAAN, RUMAH YANG DI BELI HENDAK DI DUDUKI BUKAN NAK TUNGGU RUNTUH DULU BARU NAK SERAHKAN KEPADA PEMBELI. POTONGAN GAJI TELAH DI BUAT SEJAK SEPTEMBER 2009 TETAPI...

Sewage treatment plant

Posted :Tuesday, March 5, 2013 by And Aziz Bin Baharul Send Maill

The Sewage treatment plant of project Apartment Larkin Indah has not been in operation at all at the time of the COF was approved by MBJB. Surely there must be some corruption going on. Up to this date there has never been any solution to this...

Gangguan bising

Posted :Monday, September 30, 2013 by Nor Arlinda Mohamed Khalid Send Maill

Gangguan bising akibat kerja pembinaan bangunan Saujana Aster, blok B yang berlarutan hingga 11 malam menggangu penghuni di blok A saujana aster dan kuarters berhampiran. Putrajaya holdings sungguh tidak sensitif dan hanya memikir keuntungan....

sijil menduduk / tanah mendap

Posted :Saturday, December 28, 2013 by eric jr medris Send Maill

saya telah membeli rumah tersebut pada tahun 2003 tetapi sehingga sekarang belum mendapat sijil menduduki dan sijil serata. saya telah mengadu hal ini dengan pejabat dearah papar Sabah. dan pegawai tersebut mengatakan perumahan tersebut di luar...

pendatang asing

Posted :Sunday, January 19, 2014 by Norbaizura Send Maill

Pemaju perumahan wagmatic sdn bhd telah membuat rumah pekerja warga Indonesia yang ada daripadanya terdiri dari pendatang tanpa permit. pihak majlis perbandaran kajang tidak mengambil sebarang tindakan keatas pemaju berkenaan. semenjak pendatang...

Mutu Pembinaan Rumah Tidak Berkualiti

Posted :Monday, March 17, 2014 by Yusoff Osman Send Maill

Saya telah menerima kunci rumah yang dibeli dari pemaju Darulaman Realty Sdn Bhd anak syarikat Bina Darulaman Berhad dan milik Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah sejak Mac, 2013 yang lalu. Malangnya sehingga kini lebih setahun, masih belum lagi...

lif kerap rosak dan membahayakan

Posted :Thursday, April 10, 2014 by mohd nurul affandi Send Maill

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia.......... saya ingin meminta tolong kepada tv3 untuk datang ke pangsapuri impian baiduri blok C utk lihat sendiri keadaan lif di sini kerap rosak dan tidak dibaiki dgn sempurna ini boleh menyebabkan...

Aduan Kegagalan Pihak Pemaju Menyediakan Saliran Parit/Longkang di Kampung SC, Batu 41/2, Jalan Gambang, Kuantan, Pahang D.M.

Posted :Tuesday, June 3, 2014 by Mohd Nor Rizal Bin Abdul Rahman Send Maill

Saya nak buat aduan bahawa pihak pemaju gagal/enggan membuat longkang/parit yang sewajarnya serta telah membuat tembok penahan yang mempunyai lubang-lubang paip saluran air hujan disepanjang tembok yang menghala ke tanah persendirian saya dan adik...

Water released from the occupants

Posted :Sunday, October 19, 2014 by nuziana babjan Send Maill

Water released from the occupants upstairs apartment and management so far not taken any action despite repeated complaints made. Hope to get solution regarding this and please sdvise either i can lodge a police report since there is no action...

Rumah dipecah masuk

Posted :Saturday, January 3, 2015 by lee ee hong Send Maill

Hadapan Rumah saya tanah terbiar dan telah dipenuhi semak samun sehingga menjadi kwsn penyembunyian pencuri mengakibatkan Rumah saya dipecah masuk pada waktu siang.

PENIPUAN SYARIKAT ST TUAH SDN BHD

Posted :Friday, January 30, 2015 by KHAIRUL ANWAR BIN JEON Send Maill

SAYA TELAH MEMBUAT BAYARAN BOOKING PROJEK PERUMAHAN (BUMI LOT) TAMAN SRI PUTERI , SUNGAI PUSU , GOMBAK ,SELANGOR BERADA DI BELAKANG UIAM DALAM ZON DRAF RANCANGAN KHAS KG SG PUSU GOMBAK BERKENAAN PADA 6/5/14, PADA 1/7/14 KEPADA ST TUAH SDN BHD....

sttuahgroup.com

memohon status,penjelasan n tuntutan

Posted :Friday, March 13, 2015 by Galil Ahmad Send Maill

status,penjelasan & tuntutan

maintanence pangsapuri terlalu teruk.kebanyakkan lift out of service dan berkali penghuni terperangkap di dalam lift

Posted :Saturday, April 11, 2015 by irfanzulfa@ymail.com Send Maill

Lift di pangsapuri ridzuan,bandar sunway sudah berbulan out of service.dan berkali-kali penghuni terperangkap di dalam lift.perkara ini sudah lebih 6 bertahun berlaku.harap pihak berkuasa boleh mengambil tindakan

kepincangan Badan Pengurusan Bersama (JMB)

Posted :Friday, April 24, 2015 by Abdul Hadi B. Md. Yusuf Send Maill

Salam Sejahtera! Di sini saya ingin mendapatkan khidmat nasihat mengenai kepincangan Badan Pengurusan Bersama Kondominium Saujana Aster. a.Tiada Mesyuarat AGM sejak 2013,2014 hingga sekarang. b. Tiada penyata Akaun di hantar kepada pemilik...

www.aduanrakyat.com

Penipuan Pembelian Rumah Dhania TTDI Grove,Kajang

Posted :Tuesday, May 5, 2015 by Ahmad Hafeez Bin Mat Shah Send Maill

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Sayasalah seorang penduduk Taman Dhania ,TTDI Grove West, Kajang. Saya ingin membuat aduan kepada pihak tuan/puan berkaitan dengan pembelian rumah saya di TTDI Grove Kajang. Saya membeli rumah teres 2...

BLOK A DAN B LIF ROSAK

Posted :Tuesday, June 16, 2015 by HUSSIN ASAN Send Maill

Sy mewakili penghuni2 Blok A dan B Pangsapuri 10 Tingkat Taman Sri Manja No. 1 Jalan PJS 3/22 ingin membuat aduan perkhimatan lif bagi kedua-dua Blok A dan B tidak befungsi sama sekali bermula dari 25.4.2015 iaitu ekoran dari kejadian angin ribut...

Tiada bekalan elektrik

Posted :Tuesday, June 23, 2015 by Selamah Ismail Send Maill

Pada 8/6/2015 telah berlaku kebakaran di tingkat bwh apartment saya yg menyebabkan beberapa motosikal terbakar dan turut terjejas kable eletrik ke rumah kami di blok 2. Sehingga ke hari ini 23/06/2015, kediaman kami masih tiada bekalan elektrik...

Kemudahan lif pangsapuri ilham

Posted :Saturday, October 24, 2015 by Aina Mastura Mohamed Saaid Send Maill

Hampir seminggu penduduk pangsapuri ilham blok 24 mengalami masalah lif tidak berfungsi. Saya terpaksa menaiki dan turun tangga dari tingkat 16, bersama anak kecil. Sehingga hari ini lif masih tidak berfungsi. Hal ini telah berapa kali diutarakan,...

Sila letak surat didalam mail box

Posted :Wednesday, January 6, 2016 by Casa Indah 1 Condominium Send Maill

Pos Malaysia tidak meletakkan surat didalam mail box. Sila ambil perhatian. Jangan buat remeh perkara penting. Sila letak didalam peti surat yg disediakan.Siapa tahu kalu anda meletakkan dibawah kaki lima tidak memasukkan kedalam mail box??

Masalah bekalan air terputus selama 5 hari

Posted :Saturday, February 6, 2016 by SYUHADA SUTIMIN Send Maill

Salam, kami penduduk flat ppr permai membuat aduan mengenai bekalan air yang terputus sejak khamis(4/2/16) sehingga hari ini (7/2/16) Dan tidak tahu berlarutan sampai bila..hal ini berikutan kecuaian pihak pengurusan Naung seribu dalam...

Pemaju perumahan menipu

Posted :Monday, February 8, 2016 by Musa zainal Send Maill

Pemaju perumahan ini banyak membuat projek dia serata Malaysia. Namun, rumah yang dibina tiada kualiti. Saya merupakan salah seorang pembeli yang tertipu dengan tawaran diskaun yang diberikan pemaju. Rumah sangat banyak kawasan yang bocor dan...

Pemaju perumahan menipu

Posted :Monday, February 8, 2016 by Musa zainal Send Maill

Pemaju perumahan ini banyak membuat projek dia serata Malaysia. Namun, rumah yang dibina tiada kualiti. Saya merupakan salah seorang pembeli yang tertipu dengan tawaran diskaun yang diberikan pemaju. Rumah sangat banyak kawasan yang bocor dan...

pipe damaged by other contractors

Posted :Thursday, March 3, 2016 by ECOWORLD Send Maill

Untuk makluman pihak tuan, kerja kerja penyambungan paip pembetungan bagi projek di atas sedang dalam proses pembinaan. Namun begitu, kami di maklumkan terdapat pihak kontraktor JAKS sedang menjalankan kerja kerja penyambungan paip dalaman...

pemaju menghilang duit lebihan loan belum selesai

Posted :Monday, March 21, 2016 by muhamad zaim bin ahmad norbi Send Maill

salam sejahtera..sy pemilik rumah di lukut vista jaya,port dickson...sy ingin aduan pemaju sering lewat dan mengelak utk membayar wang lebihan loan perumahan..setelah mendapat kunci rumah pemaju janji ingin memberi kesemua wang lebihan loan...

Major defect in new house. Defective floor screed that consists of mainly sand

Posted :Friday, April 29, 2016 by Patrick Raj A/L Jayabalan Send Maill

Good morning. I am seeking help from media to solve the problem thatI am facing and I hope by doing so the public will be aware of this particular developer.I am facing a lot of difficulty is because I am fighitng alone. Other house buyers are...

Management

Posted :Thursday, May 12, 2016 by NURFARAHIN Send Maill

Berkenaan dengan management di tempat saya menguruskan sesuatu masalah atau aduan dari kami adalah sangat teruk. Bukti depan mata tapi lebih ambil sikap lepas tangan sampaikan ada yang buat report polis tapi ini dibawah kes sivil yang mana...

Masalah Ketiadaan Air

Posted :Tuesday, May 31, 2016 by Nadia Nazaruddin Send Maill

Saya, Nadia Nazaruddin penghuni rumah Pangsapuri Taman Cheras Utama ingin membuat aduan berkenaan perkara tersebut diatas. Penduduk kawasan pangsapuri telah bosan berhadapan dengan masalah ketiadaan air akibat paip dan pam yang sentiasa rosak....

saliran longkang yang tidak sempurna

Posted :Tuesday, June 21, 2016 by normazita binti mohamad Send Maill

Pada musim hujan air longkang penuh saya tak kidah tapi kakau musim biasa telah menyebabkan air tidak mengalir dengan sempurna dan bertakung sehingga 3 4 hari sehingga berlumut dan berbau busuk. Drp awal lg duduki rumah dan mengadu sehingga bulan...

KEROSAKAN LIFT YANG MEMBAHAYAKAN NYAWA PENDUDUK

Posted :Wednesday, June 22, 2016 by Mohd Nasir Bin Dabas Send Maill

Saya ingin membuat aduan berkenaan dengan kemudahan lif di kawasan kediaman saya iaitu perumahan Rakyat Flat Taman Desa Belantik, Sri Stulang Johor Bahru, Flat setinggi 10 tingkat. Saya tinggal di Blok A. Masalah lif yang selalu rosak telah...

RMMJ Tmn Setia Indah JB

Posted :Tuesday, November 15, 2016 by NORLEN BTE AHMAD CHA Send Maill

Salam sy seorang pembeli di rmmj tmn setia indah..sy sgt kesal dgn pemaju yg lmbt menyiapkan rmh yg dijnjikan..pelbagai alasan yg diberikan oleh pemaju..dr thn 2012-2015 x siap lg rmh yg dibeli..x tau lg mn hndk mnt tlng sbb pi SUK ckp bkn kj mrk...

Denia Development Projek Rumah Sakit

Posted :Saturday, November 19, 2016 by Pembeli Rumah Denia Development Send Maill

Denia Development Sdn. Bhd. anak syarikat Seloga Holdings Sdn. Bhd. masih belum menyiapkan projek perumahan Taman Nusantara Prima yang sudah dikategorikan sebagai projek perumahan sakit oleh Kementerian Perumahan dan Kerajaaan Tempatan. Sudah...

Denia Development Pemaju Bermasalah Taman Nusantara Prima

Posted :Saturday, November 26, 2016 by Pembeli rumah Nusantara Prima Send Maill

Denia Development Sdn. Bhd. ,anak syarikat Seloga Holdings masih gagal menyiapkan projek perumahan Taman Nusantara Prima, Gelang Patah Johor.

Denia Development Pemaju Bermasalah

Posted :Tuesday, November 29, 2016 by Zakaria Send Maill

Denia Development Sdn bhd. Anak syarikat kepada Seloga Holdings pemaju kepada Taman Nusantara Prima masih gagal menyiapkan rumah rumah.

Denia Development Pemaju Bermasalah

Posted :Thursday, December 1, 2016 by Zakaria Send Maill

Denia Development Sdn bhd ,anak syarikat Seloga Holdings masih gagal menyiapkan projek perumahan Taman Nusantara Prima, Gelang Patah, Johor.

Kelewatan mendapat rumah

Posted :Thursday, December 15, 2016 by Faradia binti mohmad Send Maill

Saya seperti nama berdaftar masih tidak dapat duduk di rumah yang sy beli di kawasan nusantara prima, gelang patah johor.kelewatan adalah selama 1 tahun 5 bulan dari tarikh perjanjian spa.kelewatan ini telah menyebabkan sy mengalami kerugian dari...

Pencemaran kawasan tempat tinggal dan kerosakan lift

Posted :Friday, December 16, 2016 by Diamond Send Maill

Saya merupakan salah seorang penduduk dan penyewa pangsapuri seri nipah, jalan pinggiran usj shah alam selangor. Sayan ingin membuat aduan tentang pencemaran flat dan kerosakan lift atau sengaja pihak maintenance offkan lift tersebut selama...

Infrastruktur

Posted :Thursday, December 22, 2016 by Liza Send Maill

Jalan masuk ke taman sri raya, cheras bt 10 terlalu teruk dan membahayakan akibat dari pembinaan bangunan dari pihak pemaju perumahan. Report telah dibuat beberapa kali ke pihak mpkj (3 mggu yg lalu) tetapi seakan tidak ada tindakan langsung....

Late received parcel from branch brickfield..

Posted :Monday, March 13, 2017 by Ibrahim Hariri bin saari Send Maill

Pos laju service Teruk sgt skrg.. parcel dah out for delivery Dari pagi pukul 8:29am pagi ini 13/3/17.. masuk waktu petang tidak juga sampai parcel kepada saya sebagai penerima. Perkhidmatan pihak pos laju Malaysia semakin Teruk .

Excessive Water Bill Charges

Posted :Thursday, May 18, 2017 by JESUTHASEN NAIR Send Maill

Excessive water charges against the users. Investigations needed to find out the irregular charges by this company. Which agency is monitoring the charges made by this private company against the consumers. Relecant agencies please do investigate...

tamanputerajaya@gmail.com

Lampu walkway setahun tak hidup

Posted :Sunday, July 23, 2017 by Ismail bin mohd taufek Send Maill

Saya nak buat aduan rumah flat saya duduk ni lampu walkway dan lampu tangga dari tingkat 1 sampai tingkat 5 langsung tak dibaiki lepas bilik lv tingkat satu tebakar masa tahun lepas. duit selengara setiap tahun ada bayar rasanya.. bukan apa...

ADUAN PROJEK PERUMAHAN SAKIT

Posted :Wednesday, July 26, 2017 by MOHD RAZIF HAFIZ BIN TASLIM Send Maill

PROJEK PERUMAHAN YAMG MASIH BELUM DISEMPURNAKAN . KUNCI SEPATUTNYA DISERAHKAN 1 JULAI 2017 NAMUN DIMUNGKIRI. PROGRES PROJEK SANGAT PERLAHAN. PROJEK INI DI JAWI GOLF GARDEN JAWI , PULAU PINANG. HARAP BANTU KAMI YANG MENANGGUNG BAYARAN BULANAN...