Categories

PKK/CIDB Complaints

Pregnant Woman Justice and Rights

Posted :Monday, April 30, 2012 by Lim Li Chiang Send Maill

Hi Sir/Madam, I want to complaint on behalf my wife working in Seamaster Paint Marketing Sdn Bhd in Shah Alam. My wife always have to go to construction site without safety helmet and safety shoes. No CIDB course given to let my wife...

CIDB

Posted :Monday, June 4, 2012 by Abdul Rahman Send Maill

Salam, I would like to file an official complaint against CIDB lecturer for un ethical conducts against my female employee during a course conducted by cidb. name of lecturer: dr.Zul, title course : managing people in construction industry, date:...

Kakitangan Tidak Prihatin

Posted :Tuesday, July 24, 2012 by Nama Send Maill

Salam Sejahtera. Saya ada aduan berkenaan CIDB KL. Saya telah telefon untuk bertanya pasal urusan pendaftaran kontraktor. Person-in-charge suruh tunggu di talian. Dan dia biarkan saya menunggu sangat lama hingga saya letak telefon....

Kongsi rumah at project site

Posted :Tuesday, October 23, 2012 by Wong chee Sam Send Maill

Bangunan kongsi Rumah haram di tapak pembinaan betul atau salah

Www.wongchesam7349@gmail.com

Bertanya perkerja asing memandu lorry

Posted :Thursday, December 27, 2012 by Wong chee sam Send Maill

Yang perhormat tuan saya mahu pertanya perkara yang perkerja asing di benar memaudu lorry tanah dan jentera berat di tapak pembinaan tanpa latihan di beri oleh pihak tuan

staff cidb mnysahkn

Posted :Thursday, June 20, 2013 by kamal Send Maill

Staff cidb mlake bongok. Mnyusahkn orang. Nk buat greencard je. First soh bwk niosh,xpela.. Da bwk niosh,da amek no.giliran,2gu dkt 40menet, Da smp turn soh g photostat lak..ley saba ag. Da siap phtostat kne tgu turn ag lam 20menet. Da smp...

kontraktor berlesan cidb gagal menyiapkan rumah saya dlm keadaan selmat untuk diduduki

Posted :Monday, October 21, 2013 by hizam zainal Send Maill

sy ada membina rumah dikampung masih dlm pembinanan...skrg ni sy dapati rumah sy tidak selamat untuk diduduki dan kerja-kerja pembinaan yg dia buat juga tidak mengikut aspek2 yang digaliskn oleh cidb...yang pelik kontraktor yg dilantik berdaftar...

kelewatan

Posted :Monday, December 16, 2013 by ahmad fikri bin abdull samat Send Maill

salam satu malaysia.....saya adalah kontraktor yang berdaftar dengan pihak cidb dan pkk. melalui format baru yang telah dirombak yang saya sendiri tidak pasti untuk apa, yang mana ia memberi kesukaran kepada kami pihak kontraktor untuk...

ASTHETIC DESIGN (001742281-A) GAGAL SIAPKAN PROJEK RENOVASI KEDAI

Posted :Monday, January 5, 2015 by Mohd Zaidil Adha Send Maill

Projek renovasi lot kedai busana muslimah anggun oleh kontraktor Asthetic Design (no pendaftaran SSM 001742281-A, no pendaftaran CIDB 357-02104560), pengurusnya syarikat Rozalina Husin (no tel 016-9266504) telah gagal menyiapkan kerja-kerja...

tak tetap pada janji dan berdalih

Posted :Wednesday, May 27, 2015 by CHE PUTEH BINTI IBRAHIM Send Maill

Saya tak tahu macam mana lagi nak call cik Budi untuk siapkan awaning rumah saya. Masih buat order dengan cik Budi 10-5-2015 masa tu di cakap dalam tempoh 1 minggu awing siap dan boleh pasang.tapi sampai sekarang belum pasang pasang lagi deposit...

CIDB Card for Card Renewal can't be taken by safety personnel

Posted :Tuesday, December 15, 2015 by Sheril Azni Aida Mohamad Send Maill

My company did a CIDB class for new applicant and also for card renewal but unfortunately CIDB Johor wont let trusted personnel that has been hired and paid by safety personnel to take renewed CIDB card until my workers' permit expired. CIDB Johor...

Pekerja tanpa permit dan cidb atas arahan project manager

Posted :Thursday, January 19, 2017 by Ameera Send Maill

Tolong buat operasi PATI ke tapak pembinaan Samsung C&T Star Residents,Jalan Yap Kwan Seng,berhadapan dgn Menara Megan Avenue. Tolong check staff korea juga. kemungkinan besar-ada di kalangan staff korea tidak mempunyai dokumen yang sah untuk...