Categories

Pos Malaysia Complaints

Pos Laju Nilai, Negeri Sembilan Tidak Professional

Posted :Wednesday, June 13, 2018 by Ruba sundaram Muthusamy Send Maill

Saya amat kecewa dengan perkhidmatan yang diberikan oleh pos laju Nilai, Negeri Sembilan. Pada 5/6/2018 pihak Maybank telah menghantar satu bungkusan dengan menggunakan perkhidmatan POSLAJU tetapi sehingga 14/6/2018 saya masih belum menerima...

tidak menerima surat

Posted :Tuesday, June 26, 2018 by Janie Send Maill

Kami ingin memberitahu kawasan pusat perdagangan one puchong tidak menerima apa-apa surat selama 1 bulan. Tak akan semua pejabat di kawasan ini tak ada surat bil air,bil talipon, bil kredit kad selama 1 bulan. Logik tak?

Barang tidak dihantar ke rumah

Posted :Tuesday, June 26, 2018 by Fazira Send Maill

Sy tidak bekeraja dan hari2 Di rumah.. sy menunggu Saja untuk menerima bungkusan tersebut. Bila sy trace tracking pd pkul 7pm 26/6/18 mgatakn sy xada Di rumah pd jam 4:55pm.. sy Perlu ambil Di pjbt Pos bangi.. sy xada dpat notis pn dri posmen...

Letters not delivered

Posted :Monday, July 2, 2018 by Paramasivam Visvanathan Send Maill

I moved in to my new place in Bandar 16 SIERRA, Puchong in January 2018. After 3 months of not receiving my letters, I made complaints to Pos Malaysia. It was a tough task just to get in touch with them. After numerous complaints via email, phone...

Barang tidak diterima

Posted :Monday, July 2, 2018 by Fatimah Binti Abd Muis Send Maill

Mengikut rekod dalam sistem poslaju track & trace item saya berstatus "arrive at delivery facility" pada 19hb Jun 2018. Walaubagaimanapun, sehingga 28hb Jun 2018, saya masih belum menerima item tersebut. Sedangkan 2 item saya yang lain...

Barang pos laju diterima oleh orang lain

Posted :Tuesday, July 3, 2018 by Saidatul Maryam Bt Abd Haris Send Maill

Ingin membuat aduan barang saya di terima oleh orang lain disebabkan posmen yg bertugas tidak dapat mencari alamat mencari rumah saya . Mengikut rekod dalam sistem pos laju track & trace item saya berstatus " delivered to LAILA " pada hari jumaat...

BARANG DUA MINGGU TAK SAMPAI !

Posted :Wednesday, July 4, 2018 by rasz farah nuraina Send Maill

POSLAJU BALAKONG LAMBAT ! barang saya seller dah pos sejak 25/6 isnin . Tapi sehingga hari ni saya tak terima langsung barang saya . bila call poslaju memang tak ANGKAT LANGSUNG. ItemKARME dah lama sgt saya tunggu , tak kan 2 MINGGU TAK SAMPAI...

Rude staff

Posted :Thursday, July 5, 2018 by Chacky Ngoh Send Maill

I just received a pos laju delivery mail. Encountered the delivery staff to be extremely rude and doesn’t seem to respect customer. 1. Instead of stepping out from his van, he choosed to honked till I came out. There is child sleeping. 2....

Poslaju atau Poslambat?

Posted :Monday, July 9, 2018 by Hazdiana Bahari Send Maill

Poslaju atau Poslambat? Parcel dah lebih seminggu tapi belum sampai. 29 june 2018 11.00am parcel dropped off over the counter - Bangi 12.09pm Dispatched from sorting centre- Bangi 4 july 2018 Arrival at final delivery centre. Poslaju...

Didn't not resived my goods

Posted :Thursday, July 12, 2018 by Zuhaar khan bin Mohammed ali Send Maill

Hi, i didn't get yet my thing that has been pos from kelantan on 6/7/18 and i do surch my item in pos laju web for tracking where is the item, and it say in pending, this is the number of the tracking EH444574162MY, i hope you can help with my...

Tiada pesanan notis penghantaran

Posted :Sunday, July 15, 2018 by Datin Nur Caroline Send Maill

Pos man yg bertugas di pos laju Sri Petaling menghantar brg ke kawasan Bukit Jalil tak mengambil indah pasal brg yg dihantar. Dah byk kali brg saya tidak diterima dan saya kena semak dgn sender sama ada brg saya sudah dikirim atau tidak. Tak ada...

N/A

barang lambat

Posted :Monday, July 16, 2018 by mohd dzulfika Send Maill

Barang dah sampai ke johor...tapi x update lagi..dah masuk 8 hari...jauh sangat ke dari kuantan ke johor??bila sy call pos kuantan dia ckp percel ni mmg dh sampai ke johor..

pos laju

Posted :Monday, July 16, 2018 by mohd dzulfika Send Maill

barang dah sampai ke pasir gudang tapi pos laju tak updte...bila saya call pos laju kuantan..dia cakap barang saya cuma transit je kat kuantan tapi memang dah sampai johor..mungkin johor belum bukak karong lagi...tu ke alasan yang munasabah...saya...

PEJABAT POSLAJU DATO ONN JOHOR BAHRU LEMBAB

Posted :Monday, July 16, 2018 by RONNY ASUN Send Maill

Pusat Poslaju Bandar Dato Onn 6948, Jalan Perniagaan Setia 1/7, Johor Bahru, Johor SAYA TELAH MEMBUAT PEMBELIAN BARANG ONLINE DARI PERAK DAN BARANG TELAH DIKIRIM PADA 10.07.2018 DAN PADA 11.07.2018 JAM 9.20PAGI BARANG TELAH SAMPAI DI PEJABAT...

https://www.google.com/search?q=pusat%20poslaju%20bandar%20dato%20onn%20johor%20bahru%20johor&sa=X&ved=0ahUKEwjB89jj0qDcAhWJTX0KHYkuBo8QvS4IPjAA&biw=1600&bih=750&npsic=0&rflfq=1&rlha=0&rllag=1521038,1

pos lambat

Posted :Thursday, July 19, 2018 by Amirah bt Hamid Send Maill

Cawangan serahan baling ni lambat betul hantar barang...check tracking dah smpai...tpi barang x delivery lagi...how long i need to wait..plus barang tu urgent nk pakai...ingt pos ahad akan dpt hari khamis..ni x pasal nk kena tunggu next week...

masalah menungu giliran yang lama di pejabat pos kuala krau pahang

Posted :Friday, July 20, 2018 by ahmad b razak Send Maill

masalah penduduk sekitar kuala krau pahang..menungu giliran yang lama di pejabat pos kuala krau pahang berikutan hanya sentiasasatu kaunter yg bukak.. ada yang smpai satu jam setengah menunggu giliran.. mohon pos malaysia menambah baik servis...

POSLAJU LAMBAT

Posted :Monday, July 30, 2018 by Muhammad Yusuf Abdullah Send Maill

Saya amat kecewa dengan perkhidmatan poslaju Petaling Jaya. Parcel yang cuma mengambil masa SATU malam untuk tiba dari Bukit Kayu Hitam, Kedah tetapi setelah EMPAT hari bekerja masih tidak berganjak dari situ. Alasan seperti lambakan barangan...

Tracking number not update

Posted :Sunday, August 19, 2018 by emin Send Maill

Last thursday i sent few of poslaju & xpressdrop parcels at manjung post office & poslaju tesco manjung. i keep on tracking the parcels warebounds. some of the tracking number not update & don't even has record? I'm so dissapointed.

Serahan pos tidak ikut jadual negeri

Posted :Friday, August 24, 2018 by S. Mugunen a/l Chendu Send Maill

Saya ke Pusat Serahan Pod Taman Universiti mengikut jadual yang tertera. Saya hadir pada Jumaat jam 4.30pm dan mendapati pejabat serahan ditutup. Saya buat panggilan toll free menyatakan bahawa tutup pada hari Jumaat. Persoalannya tidak dinyatakan...

No 1, Jalan Pulai Indah 4/6

KIRIMAN LAMBAT SAMPAI

Posted :Tuesday, August 28, 2018 by karimullah mohd Send Maill

Barang yg di pos dari KL ke kelantan ambil masa yg lama,dan kenapa perlu sampai ke penang.Sepatutnya 2 hari dah sampai Poslaju Machang,dan hari ke 3 dah dapat barang kiriman.Ni x tahu berapa hari lagi baru sampai kat tangan penerima.Kesilapan yg...

no tracking TIDAK updet

Posted :Wednesday, August 29, 2018 by siti hazirah binti wahmian Send Maill

kpd yg bkenaan..sila ambil tindakan yang sewajarnya kepada yang berkenaan.saya sangt kecewa dengan sikap sambil lewa pekerja p.pos yang mengambil ringan tentang perkara seumpama ini sehingga mengakibatkan barang yang sepatut nya saya terima...

Servis lambat

Posted :Thursday, August 30, 2018 by Faruk Send Maill

Pekerja pos malaysia saratok paling malas. Tak mahu hantar barang ke rumah. Pelanggan beratur lama d kaunter sedangkan pelanggan dah bayar servis utk hantar terus ke rumah. Tempat simpanan barang bertaburan. Ingat barang kami ni sampah ke?

Posmen kurang ajar

Posted :Friday, September 7, 2018 by Norma Binti Zahari Send Maill

Kakitangan poslaju yg menghantar brg kt rumah saya di bukit beruntung rawang sgt2 kurang ajar. Selalu yg anta brg poslaju naik van x pernah ade masalah, pekerja sgt2 baik dan sgt menghormati. Tapi ade satu pOsmen naik motor tu sgt2 biadap kepada...

Serahan pos tidak ikut jadual negeri

Posted :Friday, September 7, 2018 by S. Mugunen a/l Chendu Send Maill

Pos laju dihantar pada 3.9.2018 (Isnin) terima pada 7.9.2018 (Jumaat). Mengambil masa 5 hari untuk sampai.Lebih baik gunakan pos biasa.

No 1, Jalan Pulai Indah 4/6

Staf Kaunter Menipu

Posted :Saturday, September 8, 2018 by Mohamad Solihin Bin Mohd Asikin Send Maill

Pd 8/9/2018 jam 11.40 pagi...seorang staf di kaunter Poslaju Machang,18500,Machang,Kelantan telah menipu saya dengan mengatakan bahawa barang saya belum sampai di Pejabat Poslaju Machang...sedangkan pd Jam 9.00 pagi pd hari sama seorang staf...

Lot 2393 A,Kg Bechah Pulai

Unprofessional and rude

Posted :Tuesday, September 11, 2018 by Mohammad Saiful bin Ismail Send Maill

On the 12th September 2018, approximately at 8.15am, I have been waiting at one of the Counter (Counter 1, Counter 2 and "Kaunter Pelbagai) for about 30 minit. As i have already reaching my limit, i then asked the staff(the younger staff one of...