Categories

Syarikat Bhd/Ent. Complaints

Kos tukar enjin sampai rm 8000.

Posted :Wednesday, May 25, 2011 by mohd helmi kamarudin Send Maill

Saya menghantar proton saga saya pada 15.10.2009, no pendaftaran kereta WCL 1883. Kereta memerlukan enjin baru kerana enjin asalnya telah pecah dan rosak teruk (enjin lame). Kemudian saya membeli enjin lain daripada rakan saya half cut.. (tiada...

monyet

Posted :Tuesday, October 18, 2011 by MASLINA ALI HASAN Send Maill

aduan sy...b'kenaan masalah binatang liar(monyet) di kawasan taman perumahan d sy di tmn perumahan tmn bukit tembakau, umbai, melaka...sosial monyet disini semakin b'kembang sehingga menakutkan kami. Habis sampah sarap di selongkar. pernah...

alinmaslina.vblogspot.com

JALAN TEMBUS ATAU SAMBUNGAN KE TAMAN SEBELAHAN TERBENGKALAI SELAMA 10 TAHUN

Posted :Saturday, December 17, 2011 by MIOR AHMAD FAIZAL B ARIFIN Send Maill

Taman bukit mewah fasa 7 kajang selangor.kami penduduk tidak mempunyai kemudahan asas yang cukup.Hanya ada tadika dan surau sahaja.Bangunan kedai tiada satu pun.Jalan penyambung ke taman bersebelahan tidak siap tergendala selama 10 tahun dan...

Pantau Bas Nadi Putra

Posted :Sunday, December 18, 2011 by Wan Faridah binti Wan Majid Send Maill

No. Bas WTV 7150 No. 500. Pada 11.12.2011 jam 10.15 saya menaiki bas Nadi Putra dari Bus Stop pasar, Presint 8 Fasa 4A ke Presint 8 Fasa 4C. Sampai Bus Stop SK Putrajaya 2 saya telah menekan loceng tetapi bas berkenaan tidak berhenti. Bas masuk...

Tiada bayaran gaji oleh kompeni metro security sejak bulan ogos 2010

Posted :Monday, January 16, 2012 by Mohamad farizal bin jekerak. Send Maill

Saya dan 6 rakan kami ingin membuat aduan mengenai gaji kami yang belum dibayar sejak bulan ogos 2010,dan kami telahpun tamat kontrak dari berkhidmat sebagai pengawal keselamatan di bahagian limbang sejak bulan 12 namun sehingga sekarang kami...

Gaji Tidak Mengikut Prosedur

Posted :Tuesday, January 31, 2012 by Lydia Daud Send Maill

Asslammaualaikum Warahmattulahi Wabarakattuh.Saya seperti nama yang tertera di atas ingin berkongsi masalah saya di tempat kerja saya sekarang ni.Saya merupakan kerani seperti nama syarikat di atas.mengikut bulan yang saya kira sudah 4 bln lebih...

PTI Patutkah jadi Ketua Kerani?

Posted :Tuesday, February 14, 2012 by Lydia Send Maill

Tolong pantau company saya dengan segera.saya tidak selesa bekerja dengan ketua kerani saya.bahasa tidak sopan..juga tidak tahu menghormati orang.

Indonesian workers carry custom declaration forms

Posted :Saturday, March 10, 2012 by harry francis Send Maill

just want to clarify,either Indonesian workers can carry any custom form(declaration forms),as they does not have any authourise letter from Jabatan Kastam,and local forwarding agencies totally less income than this Indonesian workers because 80%...

talian telphone rosak

Posted :Tuesday, April 3, 2012 by sree rengnathan Send Maill

Saya telah pun melaporkan bahawa talain saya rosak kerana sebuah lori langgar tiang telekom dihadapan pejabat kami menyebabkan talian putus. Office saya terletak di sebelah center telekom di gemencheh lama. Walaupun sudah dua hari kami lapurkan...

Penjualan Rumah

Posted :Friday, April 20, 2012 by Mazlina binti Othman Send Maill

Penjualan perumahan semi-D di kawasan pdg serai terlalu cepat naik harga dalam tempoh seminggu..dr RM 183000 ke RM 185000.(dalam edaran iklan RM 180000). Dalam beberapa hari satu blok dah clear n selepas seminggu semua rumah habis di jual! Sikap...

Layanan Pemaju

Posted :Friday, April 20, 2012 by zafrinasofi Send Maill

Kenapa susah sangat nak berusan dengan pihak pemaju ini untuk membeli rumah.10 orang kerani 10 orang jawapan berlainan.Kejap ada banyak lagi rumah kejap dah habis dijual....dalan tempoh satu hari.

Servis SAJ yang tidak cekap!!

Posted :Tuesday, April 24, 2012 by hasnita Send Maill

SAJ menyusahkan saya. Bekalan air di rumah saya telah di potong pada waktu pagi tanpa pemberitahuan lebih awal. Itu masih tidak mengapa kerana atas kesilapan dan kealpaan saya sendiri. Tetapi yang membuatkan saya marah adalah kenapa jika...

KEROSAKAN JLN UTAMA YG SERIUS

Posted :Tuesday, July 3, 2012 by Puteri Sahara binti Abd Jalil Send Maill

Saya sebagai wakil dari penduduk kampung Sungai Redan, Ulu Tiram Johor meminta kerjasama pihak yg berkenaan memantau keadaan jalan utama kampung kami yg rosak teruk akibat dari lori yg membawa lebih muatan pasir dr kawasan sekitar/berdekatan yg...

KEROSAKAN JLN UTAMA YG SERIUS

Posted :Tuesday, July 3, 2012 by Puteri Sahara binti Abd Jalil Send Maill

Saya sebagai wakil dari penduduk kampung Sungai Redan, Ulu Tiram Johor meminta kerjasama pihak yg berkenaan memantau keadaan jalan utama kampung kami yg rosak teruk akibat dari lori yg membawa lebih muatan pasir dr kawasan sekitar/berdekatan yg...

sikap pekerja tentang pengetahuan produk pos laju

Posted :Wednesday, July 4, 2012 by nurul sharifah Send Maill

saya disini ingin membuat aduan tentang sikap pekerja pos laju yang berada di pejabat kota bharu jalan parit dalam yang bernama hasrin. saya ingin menanyakan tentang sesuatu produk pos laju untuk memulakan perniagaan, tetpi jawapan amat...

ADUAN MENGENAI KEGAGALAN TERUK PEMAJU UNTUK MENYIAPKAN RUMAH SAYA DAN MENYERAHKAN KUNCI RUMAH MENGIKUT JADUAL YANG DITETAPKAN DALAM PERJANJIAN JUAL BELI

Posted :Saturday, August 25, 2012 by ERIC Send Maill

Nama Projek: Rumah Teres Dua-Tingkat, Lot 99, Block 9, Sibu Town District, Sibu, Sarawak, Malaysia. Nama Pemaju: TSL Development Co. (Regn No. 144/06) No. Lesen: L1208/KP/HD/03/242 No. Permit: P1183/KP/HD/03/242 Alamat: No. 13, Lorong 5, Jalan...

ADUAN MENGENAI KEGAGALAN TERUK PEMAJU UNTUK MENYIAPKAN RUMAH SAYA DAN MENYERAHKAN KUNCI RUMAH MENGIKUT JADUAL YANG DITETAPKAN DALAM PERJANJIAN JUAL BELI

Posted :Saturday, August 25, 2012 by ERIC Send Maill

Nama Projek: Rumah Teres Dua-Tingkat, Lot 99, Block 9, Sibu Town District, Sibu, Sarawak, Malaysia. Nama Pemaju: TSL Development Co. (Regn No. 144/06) No. Lesen: L1208/KP/HD/03/242 No. Permit: P1183/KP/HD/03/242 Alamat: No. 13, Lorong 5, Jalan...

Lagi berkenaan service shamisha ekspress

Posted :Sunday, February 3, 2013 by syaz Send Maill

Merujuk pada aduan-aduan yg lama,rasany sudah terlalu banyak aduan mengenai servis yg diberikan oleh pengangkutan awam dinegara kita. Lagi mengenai bas ekspress shamisha yg bernombor kbx 5359. Sepatutny bertolak dari shahab perdana pada pukul...

Lagi berkenaan service shamisha ekspress

Posted :Sunday, February 3, 2013 by syaz Send Maill

Merujuk pada aduan-aduan yg lama,rasany sudah terlalu banyak aduan mengenai servis yg diberikan oleh pengangkutan awam dinegara kita. Lagi mengenai bas ekspress shamisha yg bernombor kbx 5359. Sepatutny bertolak dari shahab perdana pada pukul...

Penganyaiaan terhadap diri saya dan anak2

Posted :Saturday, January 5, 2013 by Judith Bt Abdullah Send Maill

Saya Judith Binti Abdullah ingin membuat aduan Terhadap Syarikat Arwah suami yang dimonopoli sepenuhnya oleh Lillian Pillay sebagai pengarah Syarikat. Saya dengan Arwah suami memeluk agama Islam pada 2007.Setelah selesai sijil Faraid,...

http://www.alessya_02.com

illegal staff

Posted :Monday, May 20, 2013 by Ken Wong Send Maill

Please come to Cyber X , Damai Luyang Plaza Kota Kinabalu and investigate this company premises and the illegal staffs. I know the area police is bribed so much from the company's bosses to backup his staff and business operation for many years...

pemandu bas jengka liner yang tidak bertamadun

Posted :Monday, July 22, 2013 by zaw Send Maill

saya ingin membuat aduan mengenai pemandu bas jengka liner ke terengganu sesi pagi (8 pagi), pemandu itu suka memaki hamun penumpang dan langsung tiada budi bahasa. pemandu tersebut suka jerkah orang sana sini dan tak pernah nak menunjukkan...

gaji tidak dibayar

Posted :Saturday, September 14, 2013 by anonymous Send Maill

Sehingga 14/09/2013, Perwaja Steel Sdn. Bhd masih gagal membayar gaji untuk bulan Ogos bagi executive level, sudah beberapa bulan yg lalu gaji masuk agak lewat, ada yg selewat 7 haribulan dan ada yang lebih dari itu. Kami tidak mampu lagi...

tidak di ambil berat

Posted :Thursday, November 7, 2013 by aziz Send Maill

Saya nama seperti di atas telah terlibat dalam kemalagan jln raya pada 24-9-2013 jam 550am pagi di highway kulai jaya 45.9km sebagai penumpang dari pg ke jb lambang bas cityexpress syarikat cepat sedia di cetak pada btm,bas vs lorikayu .sejurus...

tidak di ambil berat oleh syarikat cepat sedia

Posted :Thursday, November 7, 2013 by aziz Send Maill

sambungan dari saya kemalagan bas ctyexperess jnu 6928 vs lorikayu apakah semua ini tidak di pandang serious oleh syarikat dan badan insurance dan kerajaan saya yang menanggung derita segala pencarian saya hancur kerana syarikat cepat sedia sdh...

Hub untuk bas RapidKL

Posted :Wednesday, January 8, 2014 by rasul aswadi hitam Send Maill

Aduan tentang kelemahan dan kekurangan perkhidmatan bas RapidKL sering kita dengari. Aduan tentang sikap Pemandu bas yang sekarang dikenali sebagai Kapten sering dihebohkan. Namum saya mahu melihat dari sudut lain pada kali ini. Saya merupakan...

pemandu bas meninggi suara

Posted :Saturday, April 26, 2014 by mawarni marwan Send Maill

Pada 26.4.2014 jam 10am saya telah membeli tiket bas metrobus dari temerloh ke k.l. suami saya bekerja di sana. SAya melawat dia waktu saya cuti. Bila saya menaiki bas,pemandu bas telah memarahi saya kerana membawa sebungkus air nescafe panas yg...

PATI

Posted :Saturday, June 14, 2014 by shahrir abdul aziz Send Maill

Salam bahagia saya ingin membuat aduan tentang kemasukan pati tanpa permit yang berkerja dibawah agensi berkaitan kerajaan di hospital sg buluh dan pusat kawalan kusta negara berlindung di bawah Redicare dan masallah rasuah atau duit perlindungan...

Rumah SPNB

Posted :Thursday, June 26, 2014 by Hamili Masidin Send Maill

Tuan/puan,saya ingin memberitahu pihak tuan/puan yg terdapat pemilik Rumah mampu milik yg menjual rumah mereka dengan harga berkali ganda dari harga asal.Bukankah tujuan SPNB membina rumah mampu milik kepada rakyat yg memerlukan rumah yg mampu di...

http://www.spnb.com.my/

POOR CUSTOMER SERVICES

Posted :Wednesday, July 23, 2014 by DavinK Send Maill

SKYNET DELIVERY SERVICE SUCKS!!!. IT happened to me today. They say they came to deliver but no one at the office. I work for an IT company in Cyberjaya. its a 5 story building full of analyst and the mailroom is also the guard room and its a...

courier service

Posted :Thursday, July 24, 2014 by MOHD AZMI Send Maill

SKYNET KUALA PILAH MENGECEWAKAN .... SAYA HANTAR BARANG MINTA HANTAR KE ALAMAT PENERIMA ... SKYNET CALL PENERIMA MINTA DATANG AMBIL PULAK... SAYA CALL NO SEPERTI DALAM WEB SKYNET , YANG JAWAB IALAH KLINIK ... MINTA DRP CAW LAIN NO SKYNET KUALA...

Teraniaya Dengan Agensi Sewa Rumah.

Posted :Thursday, October 9, 2014 by Yahya Bin Samad Send Maill

Saya Yahya Bin Samad pemilik kediaman dialamat A-2-13, Jalan Bahtera (P/Puri Seri Harmoni) Hulu Bernam, 35900 Hulu Bernam, Selangor. Pada 28/05/2013 saya telah menerima surat dari Goldium Property Management Sdn Bhd. menyatakan urusan sewa rumah...

Lampu Jalan

Posted :Tuesday, October 28, 2014 by Edward Hao Send Maill

Lampu jalan yang sudah tak nyala selama 3 bulun dan tak di baiki semua di Lot 4 Taman Tyng ,Sandakan,Sabah.

Harga Minyak Ron97 RM 2.85

Posted :Thursday, December 4, 2014 by Wari Send Maill

Minta pihak yang berkenaan pergi siasat kenapa harga minyak petrol RON97 di stesen PETRON RANTAU PANJANG KELANTAN dijual pada harga RM 2.85 seliter.

Penindasan Terhadap Pekerja

Posted :Thursday, December 11, 2014 by Muhamad Khalis Bin Wahid Zukni Send Maill

Saya merupakan pekerja bergaji hari di sebuah kilang memproses makanan,saya dijanjikan dengan bayaran gaji RM30 sehari ketika menerima tawaran pekerjaan operator pengeluaran sejak 5 bulan yang lalu.Pembayaraan gaji ialah setiap 2 minggu,setiap...

Nil

Building construction non stop even 11pm

Posted :Monday, January 5, 2015 by Stanley Tan Send Maill

The construction of work non stop and it's very annoying. We can't sleep well and it effect our working performance. Their project keep doing even now is 11pm at night.

Lift Rosak

Posted :Tuesday, January 27, 2015 by zul omar Send Maill

Lift rosak dengan kadar kekerapan yang banyak..Terdapat 3 lift Di block tetapi hanya satu unit lift yang berfungsi. Purata kerosakan : Setiap mnggu dalam sebulan rosak.. bermakna hampir Setiap hari lift akan rosak.. apabila pangilan dibuat...

www.sigma elevator.com

Company penipu

Posted :Friday, January 30, 2015 by Niz Send Maill

Saya nak beritahu semua orang. Berhati-hati dengan company yang bernama Reich Associates. Mereka bukan daripada lawyer company. Mereka ni hanya collection agency cikai sahaja. Kalau dapat panggilan daripada nombor +60 3 4266 6229 , +603 , atau...

ditipu syarikat jualan kereta terpakai

Posted :Sunday, March 8, 2015 by mohamar razali b izham Send Maill

DI TIPU SYARIKAT PENJUALAN KERETA TERPAKAI AX MOTOR SDN BHD. PADA OCT 2014 LALU, SAYA MENJUAL KERETA KE SYARIKAT DI ATAS DAN MEREKA MEMBERITAHU BAHAWA TELAH MENDAPAT PEMBELI SERTA DALAM PROSES PERMOHONAN PINJAMAN YANG MENGAMBIL MASA LEBIH...

Pemandu Bas yang tidak Menghormati Penumpang-penumpang

Posted :Saturday, April 11, 2015 by Tan Ah Ling Send Maill

Pemandu Bas Seranas Group untuk laluan Meru di Selangor tidak mempunyai sikap yang baik terhadap penumpang-penumpang,terutamanya terhadap penumpang orang tua. Salah satu pemandu memarah-maki penumpang orang tua yang nak turun dari bas dan tidak...

Gangguan Talian Telefon

Posted :Sunday, May 10, 2015 by Hazlina Send Maill

Aduan berkenaan gangguan talian telefon. Syarikat kami berpindah ke kawasan perindustrian semambu pada Februari 2015. Sepanjang tempoh perpindahan sehingga 11 may 2015, kami telah mengalami gangguan perkhidmatan telefon sebanyak 3 kali dimana...

www.nura.com.my

kesorakan talian telephone

Posted :Thursday, May 14, 2015 by tan teck chai Send Maill

MY TELEPHONE LINE HAD BREAKDOMN SINCE 05-05-2015,COMPLAINT NUMBER 1-11549380504 FOR TEL 044919452 & 1-11549252538 FOR TEL 044909452. PLS HELP US, WE NEED TELEPHONE LINE TO RUN OUR BUSINESS AND PLEASE LET THE CALLER OF THIS 2 TEL LINE KNOW THAT...

Menyalah guna permit pekerja asing

Posted :Friday, May 29, 2015 by Aminah Abdullah Send Maill

Saya ingin membuat aduan mengenai pekerja asing dari negara Philippines, masuk ke Malaysia mengunakan permit orang gaji tetapi sebenar ya bekerja di bahagian operation seperti department purchasing dan QC. Harap pihak imigresen dapat membuat...

Pernipuan perkhimatan

Posted :Tuesday, June 9, 2015 by Mohamad haire bin hassan Send Maill

Saya seorang pelanggan SKEM. Saya telah mengambil pakej untuk lesen memandu dgn syarikat ini. Ternyata pengurusan syarikat ini terlalu lemah. Perkhimatan yang di beri tidak amat memuaskan. Saya telah selesai sesi latihan saya. Dan telah...

Menyalahgunakan permit pekerja asing

Posted :Monday, June 29, 2015 by Aminah Abdullah Send Maill

Company membawa masuk pekerja asing dengan mengunakan permit sebagai orang gaji tapi sebenarnya bekerja sebagai executive. Pihak imegresen Shah Alam pernah menelefon syarikat tapi sebaliknya meminta wang untuk menutup kes. Diharap pihak SPRM...

EPF CONTRIBUTION NOT PAID BY EX-EMPLOYER

Posted :Tuesday, July 7, 2015 by ABANG PAUZAN ABANG OSMAN Send Maill

EX-EMPLOYER UNDER COMPANY NAME SA KARGO SDN BHD & CEO DATO' SAMSUDIN ABDUL RAHMAN DID NOT PAY THE EPF CONTRIBUTIONS THOUGH THE EMPLOYEE SHARE HAVE BEEN DEDUCTED FROM MONTHLY SALARY FOR YEAR 2013 & 2014 PLUS EMPLOYER SHARE AS PER EPF ACT.I HAVE...

kehilangan barang

Posted :Friday, July 31, 2015 by RONA ANAK BINDU Send Maill

Saya nak complain kenaa barang saya lama tak sampai lepas tu saya check kat internet barang sudah DELIVERED tapi bukan atas nama saya.tapi nama orang lain.saya rasa posmen salah hantar barang saya.barang saya dari miri sarawak.tarikh delivery...

Kecuaian, Sambil Lewa

Posted :Monday, October 26, 2015 by Nur Iqa Fadzlin binti Mohd Hanafi Send Maill

Kami mengirim kek berkrim dan meminta staf lebih berhati-hati tetapi staf tersebut menyatakan itu bukan tanggungjawab mereka.

PENDATANG TANPA IZIN MEMBUAT GANGUAN

Posted :Wednesday, November 25, 2015 by MOHD IZZAT BIN HILMI Send Maill

1- saya seperti nama di atas ingin memaklumkan tentang beberapa orang wanita (warga indonesia) yang bekerja di salah sebuah kilang di kawasan industri alam jaya. seperti yang dimaklumkan pada saya sebelum ini sekumpulan wanita ini sering...

http://www.huanschen.com.my

Tidak terima surat

Posted :Wednesday, December 9, 2015 by Traffic One Auto Sdn Bhd Send Maill

Sejak seminggu lalu, kami tidak menerima sebarang surat daripada posmen. Kami bergantung penuh kepada surat-surat tersebut untuk memudahkan kerja seharian di pejabat. Padahal, kian hari kami mengalami kesulitan untuk menerima surat mengambil masa....

Non Deliveries of Documents

Posted :Monday, January 11, 2016 by Jacey Koo Send Maill

Dear Sir We had been receiving our mail late lately and most of the documents comes in 2 weeks once. The delivery seem very bad for almost 5 months and we had spoken to the postman on this matter. He seems asking us to go ahead with the...

CANTUMAN USAHA SDN BHD CEKIK DARAH & TIDAK BUATKERJA

Posted :Thursday, March 3, 2016 by feroz Send Maill

Saya menerima penyata pada bulan Mac untuk membayar maintenance fees / yuran penyelengaraan daripada pihak Cantuman Usaha Sdn bhd. Saya antara pengguni yang membayar maintenance fees setiap kali mendapat penyata. Saya tidak menerima sebarang...

Aduan Pendatang Asing

Posted :Thursday, March 24, 2016 by Goh Eng Piao Send Maill

saya ingin membuat laporan berkenaan pendatang asing yang tiada work permit bekerja di kawasan section 16, kawasan air putih, bandar serdang,serdang kedah. Saya berharap pihak imigrasen dapat mengambil tindakan segera bagi mengelakkan perkara...

Pekerja Asing tanpa Permit di Pejabat Besar Kepala

Posted :Friday, April 15, 2016 by najwa aiman Send Maill

Saya nak buat aduan tentang company saya yang menggajikan pekerja asing (pakistan) tanpa permit kerja. Kami pekerja yang kebanyakannya melayu sudah 4 bulan tidak dibayar gaji sewajarnya. Dan company seolah-olah ingin kami berhenti kerja untuk...

aduan berkenaan orang gila menganggu dan mengotorkan kawasan ofis kami.

Posted :Wednesday, June 8, 2016 by zuhaida Send Maill

saya ingin membuat aduan berkenaan dengan orang gila di area medan tuanku ,jln tuanku abdul rahman. orang gila berkenaan telah membuat kotor, membuang sisa najis, kencing dan berak di sekitar premis pejabat kami. selain itu juga orang gila...

Bill Payment

Posted :Thursday, August 18, 2016 by Nalini Send Maill

My problem with Yes did not solve since last year. I purchased Yes 4G on 2013 and I'm a prompt pay master. I had problem with the modem on Feb 2015 and I request to change the modem but the customer service was not so helpful, so i decided to...

https://www.yes.my/4g-broadband

Frustrating experience with YES Broadband

Posted :Thursday, August 18, 2016 by Nalini Send Maill

My problem with Yes did not solve since last year. I purchased Yes 4G on 2013 and I'm a prompt pay master. I had problem with the modem on Feb 2015 and I request to change the modem but the customer service was not so helpful, so i decided to...

surat tidak sampai

Posted :Tuesday, November 15, 2016 by hafiz Send Maill

salam sejahtera. Disini kami ingin membuat aduan berkenaan dokumen yang dihantar seringkali tidak diterima oleh pihak kami. Selain itu resit/kad pemberitahuan pun tidak pernah ditinggalkan oleh postmen dipremis kami untuk tujuan pungutan. Ini...

polisi tempoh SIMPANAN ITEM MENUNGGU DITUNTUT DITETAPKAN SELAMA 7 HARI

Posted :Tuesday, December 6, 2016 by Farida Send Maill

Bermula 1 november 2016, Pos laju telah menukar polisi tempoh simpanan item pos laju di kaunter Serahan Tingkap selama 7 hari bermula dari tarikh Notis Pemberitahuan dikeluarkan. 1. Polisi lama selama 7 hari tidak mengambil kira cuti umum....

http://www.poslaju.com.my/

Poor bus services

Posted :Monday, December 26, 2016 by Ferris Ahmad Send Maill

Bus menghala ke Kuala Lumpur Amat menghampakan kerana terdapat banyak kebocoran dan kotor. Kami Yang netizen adalah pelancong amat dukacita sekali di samping dalam kesesakan lalulintas di lebuhraya utara selatan

Pekerja tiada cidb dan menggunakan kad pengenalan orang lain utk bekerja

Posted :Friday, January 27, 2017 by Abdul Kadir Bin Rahim Send Maill

Kilang cermin di simpang jambatan kitobu jalan kiansom inanam kota kinabalu, menggunakan pekerja yang tidak mempunyai cidb dan kad pengenalan orang lain.. selain itu, faktor keselamatan pekerja juga diabaikan..cara kerja sangat berbahaya.. Ada...

No work permit foreing workers

Posted :Sunday, February 19, 2017 by MOHD SHALEY BIN JUTEK Send Maill

The Bangladesh student of Unimas is working for canteen contractor at Samarahan Country Club. The contractor hired the Bangladesh with only a student pass and no work permit. In addition the Bangladesh, frequently create problem in the club such...

Perkerja Asing Tanpa Permit Kerja

Posted :Sunday, February 19, 2017 by Adenan Send Maill

Infomasi yang diterima.Syarikat ini mempunyai 4 pekerja yang berasal dari Singapura,bekerja di syarikat tetapi tidak mempunyai permit bekerja.Mohon diberi tindakan atas kesalahan melanggar undang2.

Aduan Kali Kedua Pekerja Asing Bekerja Tanpa Permit Kerja Yang Sah

Posted :Wednesday, March 22, 2017 by Pengadu Send Maill

Beberapa lama telah berlalu sejak aduan pertama dilakukan ke atas syarikat ini,namun sehingga kini masih lagi ada sebarang tindakan dibuat.Beberapa pekerja asing yang hanya mempunyai pass masuk social bekerja di kedai tersebut tanpa permit kerka...

Postal Order

Posted :Wednesday, March 29, 2017 by Shahrull Send Maill

Assalam dan Salam sejahtera..disini saya ingin bertanya bilakah Postal Order boleh dibeli keran kebelakangan ni sudah 3 hari saya tak boleh nak dapatkan postal order tersebut. itu Sahaja. Jikalau tidak keberatan boleh emelkan pada saya bilakah...

Aduan Kali Ketiga Pekerja Asing Bekerja Tanpa Permit Kerja Yang Sah

Posted :Tuesday, April 11, 2017 by Pengadu Send Maill

Mempunyai pekerja yang tiada permit sah untuk berkerja .telah beroperasi lebih dari 5 tahun

Aduan Pekerja Asing Bekerja Tanpa Permit Kerja Yang Sah

Posted :Friday, May 12, 2017 by Pengadu Send Maill

SYARIKAT ASING DAN PEKERJA ASING YANG BEKERJA TANPA PERMIT KERJA YANG SAH.TELAH LAMA BEROPERASI. KEDAI K.M.OLI MOHAMAED (M) SDN BHD .132070-K

PEKERJA ASING YANG TIDAK KOMPETEN

Posted :Friday, May 26, 2017 by thuraisingam Send Maill

TAHNIAH KEPADA PEGAWAI KERAJAAN YANG MENGENDAHKAN ADUAN SAYA YANG LAMA Sekarang saya difahamkan pekerja asing negara INDIA, G.RAGUWARAN & sekutunya THIAGU, DHARMARAJ ditawarkan pangkat MANAGERIAL untuk projek-projek di PENGERANG & PASIR GUDANG....

Di CTOS tanpa sebab kukuh

Posted :Wednesday, June 7, 2017 by Syawana Send Maill

Saya apply utk beli kereta second hand dgn 0 deposit. Saya gunakan mak cik sebagai penjamin lesen di sebabkan saya masih x de lesen. Ada agent yg uruskan semua proses trsebut. Saya hanya dtg ke kedai selepas di maklumkan loan Aeon saya telah...

Pekerja asing tampa permit Dan bawah umur

Posted :Tuesday, July 18, 2017 by Nisha Send Maill

Saya seperti nama di atas ingin buat aduan tentang ss graphic printer (m) sdn bhd yanhmengambil pekerja Tampa primit Dan juga bawah umur..dengan ini saya mohon pihak atasan mengambil tindakan selanjutnya untuk selamat kan negara kita dari maslah...

Gaji dibayar kurang daripada asas, potongan EPF tiada, gaji overtime tidak dibayar.

Posted :Tuesday, July 25, 2017 by Rohani Usai Send Maill

Selamat petang, saya sprti penama di atas yg jg staff cls hsptl pitas, ingin berkongsi masalah mengenai majikan yang bersikap pilih kasih di mana ada di antara gaji pekerja di bayar kurang daripada gaji basic seperti yang dinyatakan. Bukan itu...

Gangguan

Posted :Wednesday, August 16, 2017 by Safari Send Maill

Assalamualaikum dan selamat pagi, saya salah seorang yang menerima mesej menang 150k. Dalam aduan rakyat ni dah buka complain Dan aduan berkaitan best products ni. Jadi harap ambil tindakan segera. Terima kasih

Working Without Working Permit

Posted :Saturday, September 23, 2017 by Hafidzul Helmy Send Maill

Syarikat K.M.OLI MOHAMED (M) SDN BHD No :132070-K beralamat di Unit F2,Tingkat 1,Bangsar Shopping Centre,59000 Kuala Lumpur.Saya mendapat infomasi ada 3 pekerja yang memegang passport dari Singapura yang bekerja di syarikat ini tiada permit yang...

Working Without Working Permit

Posted :Saturday, September 23, 2017 by Hafidzul Helmy Send Maill

Syarikat K.M.OLI MOHAMED (M) SDN BHD No :132070-K beralamat di Unit F2,Tingkat 1,Bangsar Shopping Centre,59000 Kuala Lumpur.Saya mendapat infomasi ada 3 pekerja yang memegang passport dari Singapura yang bekerja di syarikat ini tiada permit yang...

Working Without Working Permit

Posted :Saturday, September 23, 2017 by Hafidzul Helmy Send Maill

Syarikat K.M.OLI MOHAMED (M) SDN BHD No :132070-K beralamat di Unit F2,Tingkat 1,Bangsar Shopping Centre,59000 Kuala Lumpur.Saya mendapat infomasi ada 3 pekerja yang memegang passport dari Singapura yang bekerja di syarikat ini tiada permit yang...

Working Without Working Permit

Posted :Monday, September 25, 2017 by Hafidzul Helmy Send Maill

Syarikat K.M.OLI MOHAMED (M) SDN BHD No :132070-K beralamat di Unit F2,Tingkat 1,Bangsar Shopping Centre,59000 Kuala Lumpur.Saya mendapat infomasi ada 3 pekerja yang memegang passport dari Singapura yang bekerja di syarikat ini tiada permit yang...

Working Without Working Permit

Posted :Monday, September 25, 2017 by Hafidzul Helmy Send Maill

Syarikat K.M.OLI MOHAMED (M) SDN BHD No :132070-K beralamat di Unit F2,Tingkat 1,Bangsar Shopping Centre,59000 Kuala Lumpur.Saya mendapat infomasi ada 3 pekerja yang memegang passport dari Singapura yang bekerja di syarikat ini tiada permit yang...

Working Without Working Permit

Posted :Monday, September 25, 2017 by Hafidzul Helmy Send Maill

Syarikat K.M.OLI MOHAMED (M) SDN BHD No :132070-K beralamat di Unit F2,Tingkat 1,Bangsar Shopping Centre,59000 Kuala Lumpur.Saya mendapat infomasi ada 3 pekerja yang memegang passport dari Singapura yang bekerja di syarikat ini tiada permit yang...

Working Without Working Permit

Posted :Saturday, September 30, 2017 by Hafidzul Helmy Send Maill

Syarikat K.M.OLI MOHAMED (M) SDN BHD No :132070-K beralamat di Unit F2,Tingkat 1,Bangsar Shopping Centre,59000 Kuala Lumpur.Saya mendapat infomasi ada 3 pekerja yang memegang passport dari Singapura yang bekerja di syarikat ini tiada permit yang...

Working Without Working Permit

Posted :Sunday, October 1, 2017 by Hafidzul Helmy Send Maill

Syarikat K.M.OLI MOHAMED (M) SDN BHD No :132070-K beralamat di Unit F2,Tingkat 1,Bangsar Shopping Centre,59000 Kuala Lumpur.Saya mendapat infomasi ada 3 pekerja yang memegang passport dari Singapura yang bekerja di syarikat ini tiada permit yang...