Categories

Sykt Telekomunikasi Complaints

kemudahan jalur lebar

Posted :Sunday, July 3, 2011 by mohd fadzli nasir Send Maill

RANGKAIAN JALUR LEBAR DI KAWASAN KUALA TRIANG 28200 BERA PAHANG DAN KG SEKITAR MASIH BELUM ADA MACAM MANA HENDAK SAHUT SERUAN KERAJAAN???PIHAK SKMM TOLONG PRIHATIN.. KG-KG LAIN SEMUA TELAH ADA KEMUDAHAN JALUR LEBAR HANYA KAMI DI SINI MASIH...

Masalah Komunikasi menyukarkan kehidupan

Posted :Monday, July 11, 2011 by Nurul Shafiqah Mohamad Sobri Send Maill

Salam 1 Malaysia... Masalah yang ingin di adukan di sini ialah masalah yang dialami oleh penduduk warga Felda Lepang Nenering iaitu tidak mendapat liputan rangkaian bagi telekomunikasi Celcom,Digi mahupun Maxis. Masalah ini sudah berlarutan...

http://pqahcool.blogspot.com

Cuti Umum

Posted :Friday, December 30, 2011 by Khadija Ibrahim Send Maill

Adakah majikan punyai hak untuk menyuruh para pekerja nya untuk bekerja pada cuti umum tanpa pembayaran gaji " Double Pay " yang sepatutnya ?

Penarikan kredit RM2 melalui mesej

Posted :Saturday, March 10, 2012 by Nurfarhana binti Shahnudin Send Maill

Saya menerima satu mesej, apabila saya buka mesej tersebut, RM2 kredit saya ditolak.

Caj tidak beretika oleh syarikat telekomunikasi

Posted :Monday, April 16, 2012 by kamarul akmal bin abu yamin Send Maill

1.Kebanyakan syarikat telekomunikasi contohnya celcom mengenakan caj secara tidak beretika dimana mereka memotong atau mengenakan caj kepada pengguna yang membuat panggilan kepada pengguna yang lain tetapi tidak dijawab dan panggilan tersebut akan...

Caj telekomunikasi

Posted :Wednesday, June 20, 2012 by Mohd Sariffudin Bin Abdul Raof Send Maill

Caj bil yang membebankan , 1) Caj dikenakan atas bil yang akan dihantar atas alasan kos kiriman dan digalakkan memakai internet tetapi menyusahkan password tidak terima (taktik kerana kiriman sms lupa passworD) 2) Caj internet yang beza ketera...

signal hadphone lemah

Posted :Friday, October 18, 2013 by norazila encik yusof Send Maill

Saya anak jati kampung kusial bharu,tanah merah Kelantan ingin membuat aduan talian handphone bagi kampung saya sekarang mengalami masalah.Ini sangat membimbangkan saya kerana tidak dapat hubungi ibu bapa yang dalam keadaan tidak sihat. Minta...

barangan elektronik rosak

Posted :Thursday, May 29, 2014 by fazil khan bin naziruddin Send Maill

barangan tab yang saya beli dari tesco ampang iaitu tab mse made in taiwan kurang bermutu dan rosak dengan cepat saya hanya mengunakanya untuk tempoh sebulan dan terpaksa menghantarnya untuk servis selepas mendapatkanya daripada servis barang...

charge

Posted :Thursday, July 3, 2014 by roshadi rejab Send Maill

Mungkin saya diantara satu diantara sejuta(andaian) yang menjadi mangsa penolakan kredit dalam talian telefon pre-paid secara brutal. Apa yang pengguna boleh buat Kalau begini caranya kaedah mendapatkan duit secara haram daripada pengguna dibuat...

Penyelenggaraan yang lambat oleh pihak TM

Posted :Saturday, November 29, 2014 by Kak Min Send Maill

akak ni dah buat report byk kali kt telekom pasal line telefon dan internet terputus di opis akak di Gual Nering Rantau Panjang.sehingga ke hari ini dah hampir sebulan line masih tiada.apakah pihak TM mengambil cakna pada report tersebut?lagipun...

masalah line telefon

Posted :Thursday, December 11, 2014 by mohd zaqwan bin kamarulzaman Send Maill

asalamuialaikum dan salam sejahtera saya ingin memaklumkan bahawa di kawasan taman aman putra jinjang utara, Kepong. line telefon tiada di harapkan anda pihak syarikat komunikasi buat lah sesuatu, ini juga demi kepentingan dan keuntungan...

masalah line telefon

Posted :Thursday, December 11, 2014 by mohd zaqwan bin kamarulzaman Send Maill

asalamuialaikum dan salam sejahtera saya ingin memaklumkan bahawa di kawasan taman aman putra jinjang utara, Kepong. line telefon tiada di harapkan anda pihak syarikat komunikasi buat lah sesuatu, ini juga demi kepentingan dan keuntungan...

pemasangan unifi

Posted :Friday, December 12, 2014 by mohd shahril Send Maill

saya menerima temujanji dari UNIFI untuk pemasangan di rumah pada jumaat ini. Waktu di tetapkan sesi pagi dari jam 9.30 hingga 13.30 petang dan temujanji ini dimaklumkan melalui panggilan telefon dan perkhidmatan SMS. Menambahkan lagi keyakinan...

Rangkaian Telekomunikasi Celcom Lemah

Posted :Thursday, March 19, 2015 by Ngelai Anak Tinggi Send Maill

Salam sejahtera dan Salam 1 Malaysia..saya seperti pada nama tertera di atas, ingin membuat aduan mengenai rangkaian telekomunikasi Celcom di sekitar kawasan jatau jalan Bukong-Jagoi di daerah Kanowit Sarawak. Dulu perkhidmatan ini sangat baik...

The Mines Lenovo Handphone Shop(mobile ocean eleven sdn bhd)

Posted :Tuesday, May 19, 2015 by ko sei yin Send Maill

this shop is cheating, got stock say no stock, and they look down to you that you can't afford to buy the phone. bad attitude staff.

perkhidmatan penipu

Posted :Tuesday, May 26, 2015 by mohd roshidi md.ariff Send Maill

Perkhidmatan you tube dijanjikan bermasalah. Bertahun-tahun aduan masalah sama. Selalu beri alasan bodoh shj oleh operator.

servis buruk

Posted :Thursday, June 11, 2015 by hayana sdn bhd Send Maill

servis yg amat buruk apabila aduan kerosakan internet syarikat langsung tidak ada tindakan dari pihak tm walaupun sudah 3 hari berlalu. keadaan ini menjejaskan operasi syarikat yg amat bergantung kepada internet yg berfungsi. walaupun sudah...

Signal Telefon yang Lemah

Posted :Monday, June 22, 2015 by Siti Nur Rasyidah Binti Mazuki Send Maill

Signal telefon sangat lemah di kawasan asrama. Ia sangat menyusahkan para pelajar di Matrikulasi Kelantan. Kami terpaksa keluar ke bangunan pentadbiran untuk mendapatkan signal yang tinggi. Pelajar tidak dapat menggunakan kemudahan internet untuk...

aduan kerosakan rangkaian telefon mudah alih

Posted :Friday, June 26, 2015 by Nurul syafika hazwani Send Maill

Aduan kerosakan rangkaian telefon mudah alih dikawasan perumahan kampung baiduri ayu, felda sahabat, lahad datu sabah. Kira-kira hampir seminggu kawasan kami sukar untuk mendapatkan rangkaian telefon disebabkan kerosakan yang berlaku. Beberapa...

Caj Bil

Posted :Monday, August 17, 2015 by AZAMI MD SAINI Send Maill

Caj bil yang melampau walaupun telah dimaklumkan untuk dimaklumkan jika terdapat perubahan kepada bil

www.celcom.com.my

Kegiatan 'Mencuri' Melalui Rangkaian Telekomunikasi

Posted :Thursday, October 29, 2015 by Mohammad Zain Bin Jemat Send Maill

Saya ingin panjangkan aduan saya kepada pihak Aduan Rakyat untuk hebahan umum. Akhir-akhir ini, kebanyakan pengguna rangkaian telekomunsikasi seperti Digi, Celcom,dan Maxis kerap menerima mesej daripada nombor 5 angka yang memotong kredit dan...

dikenakan penalti oleh pihak celcom

Posted :Thursday, October 29, 2015 by mohd faizul b mat zain Send Maill

assalamualaikum aduan rakyat. saya mohd faizul bin mat zain ingin menyatakan kekesalan dan rasa tidak adil bagi pihak saya atas penalti yang telah dikenakan oleh pihak celcom. pada tahun 2013, pihak celcom telah datang membuat promosi di...

http://www.aduanrakyat.com

masalah line celcom

Posted :Monday, November 9, 2015 by ZULAMIN Send Maill

Assalammualaikum... Sy penduduk KAMPUNG ENGGONG Kuala krai Kelantan ...ingin membuat aduan tentang line celcom ...di kawasan KAMPUNG tersebut yg berhampiran dengan masjig kg ENGGONG ...tidak dapat digunakan ...sy sangat kesal Dan kecewa apabila sy...

masalah line telefon

Posted :Sunday, November 15, 2015 by rozalina aladin Send Maill

assalamualaikum dan salam sejahtera saya ingin memohon perhatian serius terhadap masalah yang penduduk kampung saya alami bahawa di kawasan KAMPUNG LAKLOK, MACHANG KELANTAN line telefon tiada di harapkan anda pihak syarikat komunikasi buat lah...

Rangkaian Telefon

Posted :Saturday, January 16, 2016 by Prissilla Angella Send Maill

Dengan ini, saya ingin merayu kepada kerajaan negeri bahawa kami sangat memerlukan rangkaian telefon seperti Digi, Celcom & Hotlink terutamanya di Kawasan Ulu Rimbas, Debak, Betong Sarawak (DUN N.30 Saribas, Sarawak) Ini kerana kesukaran kami...

masalah liputan rangkaian telekomunikasi

Posted :Monday, January 25, 2016 by ramizah bt md desa Send Maill

Assalamualaikum..saya ingin membuat aduan bahawa pendudukkg batu8, dan telukrambong ,mukim siong baling tidak mendapatliputan rangkaian bagi telekomunikasi celcom,digi dan maxis sejaksebulan yang lalu.walaupun dah ada pencawang baru di dalam...

Unifi Masih Tidak Pasang

Posted :Monday, January 25, 2016 by Hazrool Rizal B Abdul Rahim Send Maill

Masih tidak pasang Unifi setelah lama permohonan dibuat walaupun taman saya duduki adalah baru. Perlu pasang unifi secepat mungkin kerana perkdmatan adalah perlu untuk penduduk setempat

https://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx

Line Maxis

Posted :Monday, March 21, 2016 by Mohd Nor Zamri Bin Rohaizi Send Maill

Saya wakil penduduk kampung Bahagia, Kuala Krai ingin membuat aduan bahawa line maxis di kampung saya menjadi teruk setelah beberapa orang pekerja maxis membuat upgrade sistem data internet di pemancar maxis di kampung saya 2 bulan lalu. Kalau...

paiti

Posted :Monday, March 21, 2016 by mohd ridzuan idris Send Maill

Saya ingin memaklumkan kepada pihak imigresen dimana terdapat ramai pendatang tanpa izin menginap di alamat 2-2f JALAN ORKID 4 TAMAN ORDIK 43200 BATU 9 CHERAS SELANGOR.Berhubung kepada aduan saya ingin pihak tuan dapat mengambil tindak terhad PATI...

Tiada kemudahan rangkaian 3g dan 4g

Posted :Wednesday, April 27, 2016 by Mohd fadhil b jaffar Send Maill

Sangat mendukacitakan bagi segelintir penduduk kampung (cth; kampung Pt. Jawa & Pt. Gawong) di sekitar laluan Jalan Pt. Jalil - Tongkang Pechah (Batu Pahat, Johor) tidak dapat menikmati langsung kemudahan talian bertaraf 3g mahupun 4g. Menyukarkan...

Memohon Unifi Pro Di Kawasan Bukan Taman Perumahan

Posted :Sunday, June 5, 2016 by Muhammad Nor Ramlan Abd Rahim Send Maill

Salam Sejahtera, Tuan/Puan Saya berminat untuk melanggan Unifi Pro di kawasan saya yang beralamat 6100 KM 11 Jalan Pelabuhan 76400 Tanjung Kling, Melaka. Saya sebenarnya sudah lama menantikan pakej yang TM tawarkan ini khususnya di Tanjung...

https://www.tm.com.my/unifi

TALIAN CELCOM SANGAT MENDUKACITAKAN DI JALAN BINTULU- MIRI

Posted :Monday, June 13, 2016 by Alex Agan Hii Send Maill

SAYA MENDAPATI TALIAN CELCOM DI KAWASAN KAMPUNG SAYA (BATU 20 JALAN BINTULU MIRI) LANGSUNG TIADA SEJAK 4 TAHUN YANG LALU. SETELAH MEMBUAT ADUAN DI PEJABAT CELCOM BINTULU, MEREKA MENYATAKAN BAHAWA MEMANG MENARA MENGALAMI MASALAH. TETAPI KENAPA...

Talian komunikasi

Posted :Tuesday, October 4, 2016 by Zainal abidin daud Send Maill

Salam sejahtera..untuk makluman pihak berwajib kami penduduk di Taman Aman Putra kepong mengalami masalah line komunikasi yg agak lemah dan sukar memperolehi..diharap pihak berwajib tolong maklum dan memperbaiki masalah tersebut.

UMobile

Posted :Wednesday, January 4, 2017 by KAMARUDIN BIN MOHD HUSAIN Send Maill

Assalammualaikum. Saya ingin buat aduan terhadap syarikat U Moblie,diatas keengganan syarikat tersebut membenarkan saya pindah ke talian Maxis dengan menggunakan nombor yang sama. Saya telah banyak kali membuat pemohonan di Maxis, namun...

Memasang pemancar komunikasi di kawasan kampung terusan

Posted :Monday, January 23, 2017 by Zulfikar sultan Send Maill

Saya ingin membuat aduan keatas ketiadaan tiang pemancar isyarat komunikasi dikawasan kampung terusan yang hanya berada 10KM daripada pusat bandar lahad datu. Untuk maklumat, kawasan kampung kami terpaksa bergantung kepada isyarat rangkaian...

Liputan 3g down

Posted :Monday, January 23, 2017 by mohd hafezi bin mohd nordin Send Maill

Liputan rangkaian Celcom 3G dan Hsdpa dikawasan saya. Kg Bukit Jawa. Selising selali breakdown.... kadang2 makan minggu.... Sangat kesal bila kita sudah melanggan pakej data bulanan yg mahal tapi tidap dapat digunakan... pelanggan hanya...

Pekerja Asing Tidak Sah

Posted :Monday, February 13, 2017 by fazry Send Maill

Kepada yang berkenaan, Adalah disini hendak saya adukan bahawa syarikat bernama PINGGIR ARMADA SDN BHD (956537-K) di bawah naungan syarikat utama Avista Inc tersebut telah mengambil dan mengupah pekerja warga asing secara tidak sah mengikut...

www.avista-inc.com

Illigeal Workers From Bangladesh

Posted :Tuesday, February 14, 2017 by fazry Send Maill

Pinggir Armada Sdn Bhd (956537-K) Unit B-10-5, Blok B Level 10, Megan Avenue 2, Jalan Yap Kwan Seng, 50450, Kuala Lumpur Saya mahu pihak imigresen segera ambil tindakan terhadap syarikat tersebut di atas. Di mana mereka telah mengambil dan...

masalah talian celcom

Posted :Friday, February 17, 2017 by norhafiz bin mohamad Send Maill

Memang talian Celcom dikawasan Banir Belikong/Selising bermasalah,sudah buat report tptetap dgn masalah yg sama,bayar untuk internet mahal tapi talian macam siput.. Harap pihak Celcom ambil perhatian dan tindakan

masalah line internet

Posted :Saturday, March 18, 2017 by Zambry Send Maill

asal signal 4g tapi download service cuma max speed 100kb.. Upload service pula lebih tinggi daripada download service iaitu 1mbp.. asal macam jahaman betol?

Masalah Liputan Internet Celcom

Posted :Tuesday, March 21, 2017 by Zambry Send Maill

Line 4G tpi mcam jahanam... Kimen lah celcom rah sarawak.. Mun mok cawangan pecah kedak Digi juak kha?? line kedak sial.. Patut lha urg mdah line celcom kedak 'Sial'kom..

Rangkaian @ Internet Sangat Lemah ,Kadangkala Tiada Langsung Walaupun Ada Menara Telekomunikasi Terdekat ( Celcom dan Maxis)

Posted :Tuesday, March 21, 2017 by ROLAND MUNAN Send Maill

Tiada line@ rangkaian internet walaupun betdekatan dengan menara telekomunikasi.Liputan internet amat mengecewakan walaupun line telefon kuat.Perlu di selesaikan segera untuk memudahkan melayari internet.

Rangkaian internet sangat lemah

Posted :Saturday, April 1, 2017 by Muhammad Azizi Send Maill

Saya adalah pengguna celcom dari kampung baru sungai redan,ulu tiram johor ingin menyatakan hasrat membaik pulih sistem rangkaian dari celcom.keadaan untuk bermain internet sangat lemah sejak setahun kebelakangan ini.dahulu keadaan sangat baik dan...

produk

Posted :Friday, May 5, 2017 by muhammad asymawi bin ramli Send Maill

saya belajar di Uitm Jengka, awal tahun baru masuk tu hari jadi saya perlukan line telekomunikasi utk bt assingment. dlm premis Uitm ada bt promosi produk YEs , saya tertarik katanya line dia bagus , semasa beli produk adalah sign agrmnt kata nya...

Tidak menerima siaran tv3

Posted :Saturday, May 13, 2017 by Redza Send Maill

Selepas ucapam peedana menteri di hari sambutan umno do bukit jalil yg disiarkan oleh tv3...seterusnya kawasan apartment kami tidak boleh menerima siaran tv3 sehingga sekarang.Ada kemungkinan agenda sabotaj ..kami tak pasti apa masalahnya.harap...

MASALAH RANGKAIAN

Posted :Monday, June 5, 2017 by MUHAMMAD SALIHIN B PALAHUDDIN Send Maill

ASSALAMMUALAIKUM SAYA INGIN MENGNYUARAKAN HASRAT DIHATI INI DI TEMPAT SAYA KAMPUNG BELANGKA 28000 TEMERLOH SUDAH LAMA MENGALAMI MASALAH RANGKAIAN. IANYA AMAT MENYUKARKAN JIKA BERLAKU PERKARA YANG TIDAK DIINGINI SEPERTI SAMUN,BANJIR DAN LAIN-LAIN....

Service line celcom

Posted :Tuesday, June 6, 2017 by Erenson Send Maill

Saya membuat aduan tentang line internet celcom, H+ tapi tetap juga line celcom yang saya pakai lambat. Saya pengguna celcom sejak umur 14 tahun(form 2) smpai sekarang 12 tahun saya sebagai pengguna celcom. Saya ingin mencadangkan agar pihak...

Gangguan Streamyx & Teknikal Servis

Posted :Thursday, June 29, 2017 by Mohd Jailani Bin Ambak Send Maill

Saya ingin membantah mengenai charge RM 53.00 yang dikenakan keatas saya, menurut Teknikal TM, pasukan teknikal TM cuba mencari silap saya mengenai kerosakan yang berlaku, sedangkan ia bukanlah silap saya. Teknikal TM mengatakan bahawa kategori...

Caj Internet

Posted :Monday, July 24, 2017 by Ida Haryanti Muhammad Fuad Send Maill

Untuk makluman, saya adalah pelanggan prepaid Xpac dengan mendail *118*3*2#, biasa saya akan melanggan internet tambahan RM30 5gb, tapi sejak akhir ramadhan sehingga kini internet tambahan RM30 telah tiada.. yang ada RM50 5gb sepatutnya sebelum...

Celcom simply charge for data usage

Posted :Friday, September 1, 2017 by Ng see hin Send Maill

I am used my owned wifi, but celcom still charged me for data usage. All the while I used wifi at oversea there are no any additional charges but nowadays Celcom Berhad just simply charged without using their data .

www.celcom.com.my

Menara Telco dalam kawasan perumahan

Posted :Saturday, September 16, 2017 by Sharia shaari Send Maill

Terdapat sebuah projek sedang dijalankan di kawasan tempat timggal saya untuk membina sebuah menara telekomunikasi. Kawasan sekitar menara tersebut adalah kws perumahan. Ini adalah tidak baik untuk kesihatan penduduk berkenaan kesan dari radiasi...

masalah line 3g digi

Posted :Tuesday, October 10, 2017 by Nurul Najihah Rameli Send Maill

Aduan saya berhubung dengan masalah rangkaian internet 3g Digi di kampung saya ,Kampung Sekayu (Kuala Berang). Saya sebagai pengguna pelan postpaid digi sudah hampir 2 minggu tidak mendapat liputan internet 3g. Ini menyulitkan saya untuk malayari...

Masalah line

Posted :Sunday, October 22, 2017 by Rodey bin nurik Send Maill

Saya penduduk warga kg bambangan membakut sabah ingin membuat aduan tentang masalab line di kg bambangan ini yg hampir 2 minggu sudah line hp di kawasan ini mengalami masalah kelembapan line hp..di harap pihak berwajip dapat menyelasaikan masalah...

MASALAH COVERAGE YANG SANGAT TERUK !

Posted :Thursday, October 26, 2017 by MUHAMMAD SYAIFUL NAJMI Send Maill

SAYA MENGALAMI MASALAH LINE ATAU COVERAGRE YANG SANGAT TERUK KEBELAKANGAN INI , INI KERANA MASALAH INI MENYUKARKAN SAYA MEMBUAT KERJA ATAU APA SAJA YANG MENGGUNAKAN KHIDMAT PIHAK TUAN , INI JUGA TURUT MERUGIKAN SAYA KERANA MEMBAYAR ATAU MEMBELI...

http://www.digi.com

talian internet lambat

Posted :Saturday, November 4, 2017 by Amir Aizat Send Maill

Saya menetap di kawasan Kg.Perepat, Kapar, Selangor hampir 10tahun....dalam tempoh yang sama talian internet di kawasan saya ini sangat lambat dan tidak memuaskan kerana data internet mahal dan talian internet hanya berkelajuan 2G shj....saya...

Rangkaian yang sangat lemah

Posted :Saturday, November 11, 2017 by Muhamad fadzli bin saad Send Maill

Saya penama diatas ingin melaporkan bahawa rangkaian u mobile di taman seri astana prasa e adalah sangat teruk sejak 7 hari yang lalu.diharapkan pihak u mobile dapat memperbaiki masalah ini..terima kasih