Categories

TNB Complaints

charge bil TNB

Posted :Wednesday, June 15, 2011 by Muhammad Nazir b mokhdar Send Maill

bil2 TNB didapati menindas pengguna kerana arahan kerajaan mengeluarkan bil selama dua bulan. ini akan menambah kan lagi charge unit dimana setiap unit mempunyai tarif yang berbeza. jika jumlah penggunaan selama 2 bulan dikira, bacaan meter adalah...

indon

Posted :Tuesday, July 12, 2011 by liams Send Maill

tnb klang jalan meru jadi medan warga indon kosong bekerja..payung baik,senang penyelia buat projek..

LAMPU AWAM DIJADIKAN MILIK PERSENDIRIAN

Posted :Monday, October 31, 2011 by RAMLI YUSUF Send Maill

KEPADA, SEMUA PIHAK-PIHAK TERLIBAT DATO',DATIN. TUAN, PUAN, ASSALAMUALAIKUM/SELAMAT PAGI LAMPU AWAM TNB JADI LAMPU MILIK PERSENDIRIAN Adalah saya dengan segala hormatnya merujuk perkara di atas 2. saya telah membuat aduan bertulis...

Nak contact TNB ni, susah

Posted :Monday, December 26, 2011 by mun Send Maill

TNB kuantan ni, building je besar, tapi, nak call cari siapa-siapa, tak ada orang boleh bantu, cuma dia pass sini-sana, last sekali tiada jawapan langsung, service macam nilah negara morden sekarang kita ni... ubahlah sikit..aduh...

LAMPU JALAN AWAN TIDAK MENYALA WAKTU MALAM

Posted :Wednesday, December 28, 2011 by ZAINI BIN OTHMAN Send Maill

20/12/2011 Buat lapuran kerosakkan lampu jalan awam diKampung Menteri Kuala Sepetang no.KM/5/10A dan KM/6/B dan pada 21/12/2011 satu lagi report no tiang M44/3/C kedua duanya dijanji utk dibaiki dalam masa 48jam cuba kira tengok sampai ketika ini...

Laporan tidak dihiraukan

Posted :Monday, February 6, 2012 by Saipul Azhar bin Idris Send Maill

Saya membuat aduan tentang percikan api pada tiang lampu jalan dihadapan rumah terhadap no. 15454 TNB, pada jam 8.00 mlm 6/2/2012, hingga jam 12.30 mlm belum ada tindakan daripada TNB. untuk pengetahuan, sudah lebih enam kali panggilan aduan ke...

lembaga letrik

Posted :Monday, March 19, 2012 by Masran Bin Ali Send Maill

Sehingga kini, tiada bekalan letrik di Kenangan Manis Bt12( Jalan MPS) sandakan,sabah. pelbagai janji manis di berikan oleh wakil rakyat tetapi sehingga kini tiada bekalan yg di berikan kepada rakyat. kamo berharap kepada pihak yang berkenaan...

selepas diperbaiki 3 hari lampu jalan rosak semula

Posted :Saturday, July 28, 2012 by faizal efendy b.mat ali@johari Send Maill

mohon jasa baik pihak tuan untuk memperbaiki lampu jalan untuk KG.DATO AHMAD MUSA,SANGLANG,PERLIS.kebanyakan lampunya akan rosak semula selepas 3 hari diperbaiki,mohon perhatian dari tuan untuk diperbaiki dengan sempurna

lampu jalan tnb rosak/tidak nyala

Posted :Thursday, August 23, 2012 by zara Send Maill

saya telah buat lapuran kepada tnb Careline ditalian 15454 pada 15hb.Ogos,2012 kurang lebih 8.55 pagi mengenai kerosakan lampu jalan tnb (rusak sejak 2 bulan lalu) di depan kediaman dan kedai saya bernombor tiang lampu TMBI 5 (tiang batu) melalui...

www.tnb.com.my

bil yg diterima sangat tinggi

Posted :Wednesday, September 26, 2012 by Norzamri bin Shamsuri Send Maill

Pad 19.9.2012 saya telah membuat aduan melalui tnb careline 15454 dan membuat aduan tentang bil elektrik yg saya terima terlalu tinghi..kemudian saya diberi nombor rujukan iaitu no tel saya sendiri..menurut pegawai berkenaan aduan saya mengambil...

Penipuan TNB?

Posted :Friday, January 4, 2013 by sangtua Send Maill

pada september 2012 saya didatangi bil anggaran yang tinggi lebih 1 kali ganda dari kebiasaan bagi premis saya.bil anggaran ini dihantar melalui pos.walhal sebelum ini saya tidak pernah menerima bil tnb melalui pos.saya membuat aduan di talian...

lampu jalan tak nyala

Posted :Thursday, February 14, 2013 by steven Send Maill

saya mewakili penduduk atau pelajar universiti selangor bestari jaya yang sedang menginap di asrama taman ilmu disini ingin membuat aduan berkaitan sederet lampu jalan tidak nyala sejak kami menduduki disini 2 bulan yang lalu. tujuan kami hendak...

https://www.facebook.com/stevenarul

sederet lampu jalan rosak/ tidak nyala di asrama unisel (taman ilmu)

Posted :Thursday, February 14, 2013 by steven Send Maill

saya mewakili penduduk atau pelajar universiti selangor bestari jaya yang sedang menginap di asrama taman ilmu disini ingin membuat aduan berkaitan sederet lampu jalan tidak nyala sejak kami menduduki disini 2 bulan yang lalu. tujuan kami hendak...

http://www.tnb.com.my/

hangin dgn tnb

Posted :Wednesday, February 27, 2013 by zulkifli zainutdin Send Maill

Hangin tul lah aku ngan tnb ni kawasan rumah aku ni sebulan 4 hingga 5 kali karen tak ada tnb ni tido ke apa?buatlah kerja sikit bila bil lambat bayar tahu nak potong je tapi kerja tak pernahnya nak sempurna.aku ni ada anak kecik jadi bila tak ada...

URUSAN DAN BIL TNB YANG TIDAK MUNASABAH KEPADA PENGGUNA

Posted :Sunday, April 7, 2013 by faizal izwan Send Maill

SAYA INGIN MELAPORKAN TNTANG PIHAK TNB BERKAITAN BIL ELETRIK DI RUMAH SAYA.. KERANA BIL 7 HINGGA 8 BULAN TIDAK DITERIMA DAN SECARA MENGEJUT MENERIMA NOTIS SURAT BERWARNA MERAH YG TERTERA OPERASI TNB DAN MEMOTONG BEKALAN ELETRIK SAYA.. SEMAKAN DI...

Unsatisfying service at TNB counter

Posted :Tuesday, May 7, 2013 by Mazlina Mamat Send Maill

I find the service provided by Jerteh, Terengganu TNB counter is very terrible. The lady who is at the counter is very rude and unhelpful. She even threw the electricity bills at me when she found out I paid the bills at TM point(in my opinion...

jahanam tnb

Posted :Wednesday, May 15, 2013 by mohd khairil Send Maill

Salam...saya nk bayar secara ansuran untuk bil tnb kerana saya xmampu untuk bayar keseluruhan bil tersebut.kenapa xboleh bayar ansuran.saya bukannya org senang.nak-nak jugak bayar habis.ari jumaat ni dia dtg nk potong karen klu x byr jumlah...

kontraktor tnb masuk kws permis tanpa tengetahuan

Posted :Monday, July 15, 2013 by zulkipli Send Maill

Masuk permis tanpa dapat kebenar di sisi undang adalah salah masuk ke kawasan berpagar ,iaitu permis individu tanpa pengetahuan dan kebenaran pemilik permis. Notis kuning tidak sampai ke tangan . Tapi notis merah sampai pada hari yg sama bekalan...

maasalah 'low voltage'

Posted :Thursday, February 6, 2014 by hisamuddin bin idris Send Maill

maasalah 'low voltage, yang dihadapi di rumah ibu mertua saya telah berlarutan lebih 10 tahun. maasalah makin meruncing bila tiba musim perayaan yaitu hari raya. sejak kebalakangan ini maasalah makin teruk. lampu terpaksa dipasang seawal jam 5...

low voltage

Posted :Monday, July 14, 2014 by mohd asniza bin abu bakar Send Maill

Dah bertahun2 mslh ni blaku shingga org kg muak utk buat aduan.pd thn lps sy pernah ke tnb batu pahat utk aduan tp tiada tindakn susulan.dh byk brg2 elektrik rosak gara2 low voltage ni.penduduk kg rata2 x pki lampu kalimantang yg ada starter,buat...

Lampu Tiang Jalan AwamTak Menyala

Posted :Saturday, August 2, 2014 by Chong Pei Chia Send Maill

Selamat Sejahtera Tuan/Puan, Untuk Pengetahuan tuan/puan, Saya ialah Penduduk di Taman Sri Kuching berada di Jalan Selingsing Satu ingin membuat laporan mengenai kerosakkan lampu jalan awam di hadapan blok rumah saya and juga sekeliling di...

SESB Kota Belud membiarkan aktivit curi elektrik

Posted :Friday, August 29, 2014 by Aziz Send Maill

SESB Kota Belud tidak mengambil peduli tentang aduan kecurian elektrik. Walaupun aduan telah dibuat sekian lama dan aktiviti penyambungan haram telah berlarutan selama lebih 3 bulan dan digunakan untuk sarang perjudian, namun SESB Kota Belud tidak...

PEMOTONGAN BEKALAN ELEKTRIK

Posted :Wednesday, November 19, 2014 by HANAFI Send Maill

As Salam, saya adalah salah seorang pekerja syarikat swasta dan ingin memaklumkan kepada Pihak berwajib dan Menteri Besar supaya ada campurtangan untuk memantau TNB (syarikat gergasi) di Malaysia yang suka-suka keluar surat pemotongan bekalan ke...

LALUAN PENANAMAN KABEL BAGI BAHU JALAN TAK DITURAP DENGAN SEMPURNA

Posted :Sunday, January 11, 2015 by WAN NADRIS BIN WAN MOHAMAD Send Maill

BAHU JALAN TIDAK DITURAP DENGAN SEMPURNA SELEPAS PENANAMAN KABEL DARI SIMPANG MASUK IKBN/FRU KE RUMAH PENCAWANG TNB DI IKBN WAKAF TAPAI (LEBIH SETAHUN LEPAS). 1. Mohon pihak TNB lawat dan nilai semula cara Kotraktor yang membuat kerja2 selepas...

ubah tiang TNB

Posted :Wednesday, March 4, 2015 by Dr Wan Idris Wan Hussein Send Maill

memohon pihak TM memindahkan TNB no SMK12B/3 di alamat WAN ABDULRAHMAN WAN HUSSEIN (HP:01969959340), Kg. Seberang Pekan, Kuala Pegang, 09100Baling, Kedah. Ini adalah kerana tiang tersebut berada di laluan/jalan yang baru dibina . terima kasih.

Pelik Prosedur TNB

Posted :Wednesday, April 1, 2015 by KAMARUL ARIFFIN Send Maill

Semalam saya pergi untuk buat pemotongan elektrik, tetapi difahamkan urusan tidak dapat dilakukan oleh kerana gangguan talian on line.Keesokan hari saya datang untuk urusan yang sama, tetapi yang pelik saya cuma disuruh isi borang secara bertulis...

tarif elektrik tempat Rumah kediaman

Posted :Tuesday, May 12, 2015 by Hair Johari bin Abd Jalil Jalil Send Maill

Saya hendak membuat aduan ketidakadilan Tnb cawangan SEGAMAT memberi tarif elektrik di tempat kediaman keluarga.TNB cawangan SEGAMAT tidak mengikut procedure polisi yg tertera di website mereka.Banyak menggunakan andaian peribadi.mereka sahaja...

power breakdown

Posted :Monday, July 13, 2015 by mohd afiq Send Maill

GANGUANBEKALAN ELETRIK Dengan segala hormatnya perkara di atas dirujuk. pada 8 julai 2015,satu kawasan perumahan di taman ria mesra 2,gurun kedah (termasuk masjid),mengalamai ganguan bekalan eletrik Boleh bayangkan pada bulan puasa ketika...

Penyambungan semula meter

Posted :Wednesday, August 12, 2015 by AZIELANIZA BINTI ABDUL HAMID Send Maill

Saya tidak berpuas hati dengan cara kerja tnb.Hal ini kerana saya baru sahaja menerima surat notis pemberitahuan untuk penanggalan meter pada tarikh 12/8/2015.Surat berkenaan mejelaskan bahawa sekiranya saya tidak menjelaskan bil yang tertunggak...

tnb tdak beri kerjasama

Posted :Tuesday, October 13, 2015 by mia Send Maill

saya terkilan dengan sikap mereka . sedang kan pihak kami menelefon operator tnb . tetapi mereka macam endah tidak endah . kami ni menelefon tnb bersebab . bukan kerana ingin bergurau atau apa . saya terkilan sedikit . saya harap pihak tnb amik...

Lamps not lit

Posted :Monday, November 2, 2015 by Lee.Siew Wah Send Maill

Hi,there were 2 lamps not lit at jalan ceria 13, taman nusa indah, kindly help to check, thanks

gangguan bekalan berterusan

Posted :Sunday, November 15, 2015 by mohammad hasri Send Maill

Gangguan bekalan yang berterusan selama bertahun2 lamanya..pada hari ini gangguan terputus bekalan elektrik dr jam 2 pagi hingga jam 5.30(masih belum hidup).....bekalan elektrik yang tidak cukup kuat terjadi hampir tiap2 malam dan berlanjutan...

Bil Bulan 9 sampai sekarang tidak diterima

Posted :Monday, November 23, 2015 by Mimi Chik Send Maill

Sy sangat kecewa dengan perkhidmatan TNB di kawasan tpt sy tinggal. bil dari bulan 9 sampai sekrg tidak dihantar dan tak pernah terima. Tiba2 datang staf tnb cabut plug dan bg notis. Apa masalah pihak TNB yea. Setiap tahun perkara yg sama...

Perkhidmatan Lif dihentikan

Posted :Monday, November 30, 2015 by Siti Aishah Abdul Fatah Send Maill

Assalamualaikum, Saya ingin memohon pertolongan berkenaan perkhidmatan lif yang dihentikan kerana pihak pengurusan pangsapuri gagal berurusan dengan pihak tnb. saya mempunyai orang tua dan adik yang sarat mengandung. kaki ibu bapa saya...

kerosakan lampu jalan

Posted :Wednesday, December 2, 2015 by zulkifli bin ab majid Send Maill

lampu jalan di jalan raksa 3, jalan raksa 3a dan lorong menghubung jalan raksa 3 dengan lorong raksa 1 telah mengalami kerosakan sejak bulan julai 2015, aduan telah dibuat ke majlis perbandaran klang, namun pihak majlis telah menerangkan bahawa...

Refund

Posted :Sunday, December 20, 2015 by sheau yun Send Maill

I had make double payment of RM140 to TNB early last month by mistake. And because I am tenant, I didn't want the amount to get carried forward. So I called up the credit card bank and I was informed that I could call up TNB to reject the...

MASALAH PENYAMBUNGAN ELEKTRIK

Posted :Tuesday, December 29, 2015 by NORLIZA JUSOH Send Maill

ASSALAMUALIKUM SAYA AMAT KESAL DENGAN TINDAKAN TNB YNG SENGAJA MELEWATKAN PENYAMBUNGAN LETERIK...ELETRIK RUMAH SAYA KENA POTONG..SETELAH MENGUMPUL DUIT DGN MELAKUKN PELBAGAI KERJA DAN MEMINJAN AKHIRNYA ANK SAYA BERJAYA MEMBUAT BAYARAN SEBANYAK RM...

TNB Pole Collapse confirmed with MPS

Posted :Monday, January 4, 2016 by Khirulzaman Jamil Send Maill

TNB Pole Collapse confirmed with MPS and Pole Collapse share with MPS Lampu Jalan. Maklum Balas dari Majlis Perbandaran Selayang (MPS) Merujuk kepada permasalahan anda berikut adalah maklumbalas dari Bahagian Pengaduan Awam MPS: No....

Calibration TNB Meter

Posted :Monday, January 4, 2016 by Khirulzaman Jamil Send Maill

Calibration TNB Meter for Housing and Commercial. This is due to for accurate kwatt reading and charging. Please advise.

Pemasangan Electric dan air pipe

Posted :Monday, January 25, 2016 by Mohd azri abdullah Send Maill

Pemasangan litar electric dari rumah no 15, jln puji 2, 25/120A , tmn sri muda , shah alam melalui bawah longkang no 1, jln puji 2, 25/120B, tmn sri muda shah alam ke kawasan simpanan lori. Membahayakan terutama musim hujan dan wire terendam di...

Kos Penyambungan

Posted :Thursday, January 28, 2016 by Mohd Nasir Che Mood Send Maill

Saya terperanjat apabila TNB meminta bayaran RM17,000 untuk caj sambungan dari kotak meter ke feeder box yg jauhnya 110m melalui kabel bawah tanah. Katanya ini untuk cagaran kepada MBSA untuk kerja-kerja pengorekan. Saya rasa ini tidak betul sebab...

kabel telekom jatuh

Posted :Wednesday, February 17, 2016 by Lim Chia Chien Send Maill

Kabel telekom sudah jatuh ke atas lantai.

Tnb biadap

Posted :Wednesday, February 24, 2016 by Nuramirah Send Maill

Pada 24.2.2016, sy ada bertemu dgn pegawai TNB seberang jaya yg bernama siti di bahagian urusan kontraktor. Pegawai yg bernama siti ini memberikan layanan yg buruk kpd sy walaupun sy telah bersikap profesional ketika berurusan dgnnya. Sikap yg...

lampu jln tidak nyala

Posted :Monday, March 14, 2016 by lee siew ching Send Maill

saya mewakili penduduk ingin membuat aduan berkaitan sederet lampu jalan tidak nyala sejak kami menduduki disini 2 bulan yang lalu. tujuan kami hendak lampu jalan tersebut perlu dinyalakan adalah untuk memperkukuhkan keselamatan penduduk yang...

METER RUMAH

Posted :Monday, March 21, 2016 by PARAMESWARY Send Maill

RUMAH SAYA DI TMN SRI PAGI,SENAWANG, N.S. PIHAK TNB BUKA METER RUMAH SAYA TANPA SEBARANG MESSAGE KEPADA OWNER PADA HAL TNB ADA NO. TALIPON BIMBIT SAYA DI REKOD MEREKA. RUMAH ITU SAYA SEWAKAN KEPADA ORANG LUAR BELIAU SUDAH LARI TANPA BAYAR BIL...

Curi bekalan electrik TNB

Posted :Wednesday, April 13, 2016 by Rakyat Malaysia Send Maill

Ada kecurian bekalan electrik di block D Sri Aman Relay, di berapa tingkat yg ditinggali oleh warga asing

Harga bil tinggi

Posted :Wednesday, April 20, 2016 by Akim pewaris Send Maill

Saya ingat saya sahaja yang mengalami masalah cas bil elektrik tinggi daripada biasa, malah ramai lagi yang mengalami masalah ini. Saya melihat di halaman facebook TNB CARELINE begitu ramai pengguna complaint tentang harga bil elektrik. Saya harap...

https://m.facebook.com/TNBCareline?v=timeline&filter=2

Sikap

Posted :Thursday, April 28, 2016 by ISMAIL B YEOP TARIFF Send Maill

Sya sudah byr tunggakkn rm1250.00 kemudian sya juga sudah buat pmbayaran rm170.00 untuk deposit meter dzn stem hasil rm10.00 pembayaran pd 26.4.16..sya ada telefon en ravi krn dia bahagian penyambungan semula..sya cal lebih kurang pkl 2.20..tetapi...

Sikap

Posted :Thursday, April 28, 2016 by ISMAIL B YEOP TARIFF Send Maill

Sya sudah byr tunggakkn rm1250.00 kemudian sya juga sudah buat pmbayaran rm170.00 untuk deposit meter dzn stem hasil rm10.00 pembayaran pd 26.4.16..sya ada telefon en ravi krn dia bahagian penyambungan semula..sya cal lebih kurang pkl 2.20..tetapi...

Bil eletrik yang terlampau tinggi

Posted :Thursday, May 12, 2016 by Azlina Md Yusoff Send Maill

Pada bulan Mac saya menerima bil elektrik berjumlah RM 349. Penggunaan sama seperti bulan-bulan sebelumnya. Terasa agak terbeban, saya dan keluarga bertekad untuk mengurangkan penggunaan pada bulan April. Dengan itu kami telah melakukan langkah...

Bekalan elektrik terputus 3 jam lambat buat tindakan. Adakah pihak boleh menyelesaikan masalah dengan segera. Atau staff tnb tidak pandai membaiki

Posted :Thursday, May 12, 2016 by Mustaza hidayat bin abdul halim Send Maill

Masalah menyelesaikan bekalan elektikal lambat menyesalkan masalah adakah pihak atau staff tnb tidak pandai buat kerja.

bil elektrik

Posted :Thursday, May 19, 2016 by Che mat nordin bin sha Send Maill

cakap bil anggaran tapi tak hantar bil..bil 2 bulan sekali...charge yg dikenakan lebih tinggi...ingat semua orang mampu ka? please bagi kerjasama..

kelewatan tnb dari pagi sehingga petang tanpa sebarang makluman

Posted :Tuesday, May 24, 2016 by siti nur syamilah mansur Send Maill

Kelewatan tnb menyambung semula wayar utama ke rumah tanpa sebarang pemberitahuan dari pihak tnb dan menyebabkan pelbagai rutin harian yang tergendala. malah,pihak kami telah menelefon call center tnb berulang kali. Ibu saya telah menelefon tnb pd...

APAKAH WUJUD PROSEDUR DALAM TNB BERKAITAN PEMOTONGAN BEKALAN ELEKTRIK

Posted :Tuesday, May 24, 2016 by NASYARUDDIN Send Maill

salam.. Adalah tidak relevan jika kita fikirkan kembali berkaitan NOTIS PEMOTONGAN yang di hantar kepada pengguna melalui perkhidmatan Pos Malaysia sedangkan surat ARAHAN PEMOTONGAN BEKALAN ELEKTRIK di hantar/di serah terus ke rumah pengguna...

Care line tiada orang jawab

Posted :Monday, June 6, 2016 by Soon Ai nee Send Maill

Aliran electrik Putus tiba-tiba pada waktu malam , telefon TNB Kuantan care line , tetapi tiada orang jawab ! Bertanggungjawab TNB di mana ?

No street lights

Posted :Monday, June 6, 2016 by Mazlan Bin Hamdan Send Maill

As Salam, Saya penduduk di Taman Puteri Indah, Batu Pahat, ingin melapurkan kenapa tiang no JPI 9 & 10 bersebelah rumah saya yg beralamat No: 21, Jalan Putri Indah 1/6, Taman Puteri Indah, 83000 Batu Pahat, tidak ada lampu jalan, walhal tiang...

Lampu jalan

Posted :Saturday, June 11, 2016 by Muhamad Nor Hasan Send Maill

Lampu jalan di depan rumah no. 18, jln melor 5b, desa melor, serendah, selangor sudah tidak menyala sejak seminggu. Minta TNB segera baiki. Sekian, terima kasih.

Bil elektrik

Posted :Thursday, June 23, 2016 by Nor Halim Manan Send Maill

Pada bulan 5-2016.Saya tidak menerima bil dari pihak TNB mahupun bil anggaran.Pada 21.06.2016 saya menerima bil tnb selama 2 bulan dari kiraan 18.04.2016 hingga 21.06.2016 iaitu selama 64 hari.Total unit 976.Kiraan tnb merugikan saya kerana cas...

illegal electrical extension, distribution and transsmision

Posted :Sunday, June 26, 2016 by shekar vellala thevar Send Maill

this complaint relates to illegal supply of electricity from no:5 jalan 1/2b bandar rinching 43500 semenyih to illegal hawkers on the street.my main concern is of unsafe transmission of electricity from tnb points

Kecurian bekalan elektrik tnb

Posted :Saturday, July 9, 2016 by Chong kok boon Send Maill

Kecurian bekalan elektrik tnb di rumah No.19,Jalan Bullion Mewah 6,Taman Bullion Mewah,68100 Kuala Lumpur

VOLTAN RENDAH

Posted :Tuesday, July 12, 2016 by salim seran Send Maill

Isteri Saya sudah salurkan aduan melalui 'Talk Us' kepada pihak SESB Kota Kinabalu tetapi masih belum ada sebarang tindakan. Aduan melalui akhbar Daily Express Sabah juga telah disiarkan namun tindakan sewajarnya belum diambil oleh pihak SESB/TNB....

Kes curi bekalan elektrik Ridzuan Condo

Posted :Sunday, July 17, 2016 by E.H LIM Send Maill

Aduan asal telah dibuat pada 16/6/17 rujukan SEL16062016TCUP2484289 kepada pihak TNB Careline tetapi sehingga sekarang belum ada tindakan yang dibuat. Sehubungan dgn perkara diatas Saya sebagai penghuni di Ridzuan kondo,Jalan pjs 10/11,bandar...

Kerja Lambat

Posted :Thursday, July 28, 2016 by Chuah Chai Wen Send Maill

Rasanya tiada tindakan akan ambil juga kalau buat aduan di sini. Fuis elektrik saya terbakar. Saya sudah buat aduan di careline TNB. Cakapnya akan datang dalam masa satu jam. Dan sebelum datang mereka akan telepon dulu. Selepas satu jam, saya...

Kelewatan Bacaan Meter

Posted :Wednesday, August 17, 2016 by Chew Huey Hoon Send Maill

Bacaan meter bulan ini (Ogos 2016) sudah lewat (33 hari). Ini bukanlah kali pertama mereka berbuat demikian. Kadang kala 32 hari dan kadang kala 34 hari! Perbuatan TNB sebegitu menjadi akan bil elektrik saya mencecah lebih daripada RM70!...

Potong pokok

Posted :Monday, September 12, 2016 by Leelavathy Perumal Send Maill

Mohon untuk memotong pokok yang dahannya begabung dengan cable lampu tiang tnb. Kami berasa tidak selamat sekiranya dahan tersebut tumbang mengakibatkan cable terputus Dan ini amat merbahaya kepada penduduk.

Lampu jalan tak bernyala

Posted :Wednesday, September 28, 2016 by mohd zhafri Send Maill

Merujuk kepada perkara di atas, saya mewakili penduduk di sini ingin memaklumkan masalah tentang masalah lampu jalan tak bernyala. untuk makluman tuan/puan, keadaan gelap meningkatkan risiko untuk tindakan jenayah pihak tidak bertanggungjawab.

LAMPU AWAM TIDAK MENYALA

Posted :Tuesday, November 1, 2016 by fauzziah Send Maill

As Salam, Saya penduduk di Taman Kasawari, Durian Tunggal,Melaka ingin melapurkan kenapa tiang tidak menyala, aduan telah saya buat 2 minggu. alasan yang diberi bill box tiada stock. Berapa lama masa lagi kami perlu tunggu untuk dapatkan stock?...

cable connector terbakar

Posted :Tuesday, November 1, 2016 by ismai idris Send Maill

kerosakan wire di luar rumah dan aduan telah di buat pd 10.20pm di talian 15454 no laporan no diberi u6254w sehingga jam 1.30am masih menunggu staff dr tnb dan telah buat bayakkali follow up dan smp pkl 2 br staff tnb dtg tetapi amat menduka cita...

TNB Bill Payment

Posted :Wednesday, November 16, 2016 by Wang Joon Chew Send Maill

Make bill payment through TNB Website and transaction show already paid on my credit card statement but not capture at TNB payment. Been log complaint since 21st Oct but still not resolve!! Call care line just ask to wait and will feedback later...

KECURIAN ELEKTRIK HAMPIR 2TAHUN

Posted :Thursday, January 12, 2017 by VILVE MALAR Send Maill

SAYA PENDUDUK KAWASAN INI, INGIN MELAPORKAN KEPADA PIHAK TUAN BAHAWA CINA SEBELAH RUMAH SAYA MENCURI ELEKTRIK SELAMA HAMPIR 2TAHUN .BILL LEKTRIK MEREKA HANYA RM100 SAHAJA TETAPI ELEKTRIK RUMAH MEREKA 24JAM DIPASANG. SAYA MEMBUAT ADUAN INI AGAR...

staff tnb menyalah guna kuasa

Posted :Saturday, February 4, 2017 by mohd bin saleh Send Maill

21/12/2016..staff kurang ajar dan kata beliau tak tau apa2 tnb hanya sampai meter ..selepas meter itu contaktor tnb ...beliau(staff tnb terus buat call kepada contaktor mengata kan ada kerja untuk die ..rupa2 nye contaktor tersebut ANAK kpd STAFF...

a org beranggapan bahawa staff yg memperkenal kn itu tentu dpt *****KOMISEN DR CONTRATOR..BTUL ATAU TIDAK..dn cotraktor charge harga yang mahal ...sy TIDAK BERPUAS HATI ..TOLONG AMBIL PERHATIAN TNB DA

Aduan tentang kecurian elektrik

Posted :Sunday, April 16, 2017 by Shasha Send Maill

Hello, saya ingin membuat aduan tentang kecurian elektrik. Saya merasa curiga rumah jiran saya memiliki elektrik sedangkan meter tnb tiada. Saya harap sangat pihak tnb meneliti tentang kecurian elektrik. Terima kasih

lampu jalan awam tidak menyala

Posted :Tuesday, May 9, 2017 by choonbg ching yan Send Maill

Saya sebagai S.U JKKK Ringlet ingin mengadukan bhw phk TNB tidak mengambil tidakan terhadap aduan kami tentang betapa lampu jalan awam(no. tiang R10/8/1, R9/4, R10/9, BR7/1B, RB8/16, R10/12, R10/13 & BR6)yg tidak menyala selepas membuat beberapa...

UBAH TIANG & KABEL TNB

Posted :Friday, May 19, 2017 by Baharuddin Tahir Send Maill

1) MEMOHON MEMINDAHKAN KABEL ELETRIK KE RUMAH 2) MEMOHON MEMINDAHKAN KEDUDUKAN TIANG ELETRIK N0. KDAS T2 E31/10 Dengan segala hormatnya merujuk perkara di atas, saya ingin memohon: 1) Agar pihak TNB dapat mengubah kabel dari tiang ( No....

Kecurian Electricity

Posted :Sunday, June 11, 2017 by Teoh Gaik Eng Send Maill

Saya ingin membuat laporan kecurian electricity di alamat 990B,Jalan Kuang,Buntong ,30010,Ipoh oleh penyewa rumah berkenanan walapun tnb telah memutuskan bekalan elektik

arahan ubah papan meter tak bepatutan

Posted :Tuesday, June 13, 2017 by Norhafizah bt Ad Fauzi Send Maill

Saya baru beli rumah subsale. Saya buka akaun baru untuk penyambungan semula bekalan elektrik. Technician TNB mai rumah, tapi tak mau pasang meter balik.Terus bagi arahan papan meter perlu di ubah ke hadapan sket. Kedudukan papan meter tu...

Aduan kerosakkan lampu jalan awam tidak diambil tindakkan.

Posted :Friday, June 23, 2017 by hisham b. salandrak Send Maill

Kepada pihak TNB perkhidmatan dan tanggungjawab anda terhadap lampu jalan awam sangat-sangat mengecewakan (terutamanya didalam bulan Ramadan), perkara ini berikutan saya sendiri dalam masa seminggu dah 4-5 kali membuat aduan terhadap kerosakkan...

aduan rakyat

Posted :Saturday, August 5, 2017 by nazlia Send Maill

saya ingin melaporkan jiran sebelah rumah saya yang beralamat di c2 jalan raja syed alwi, 01000 kangar perlis telah mencuri bekalan elektrik selama 3 tahun setelah rumah mereka telah dipotong dan dicabut meter bekalan elektrik 5 tahun lalu

www.aduanrakyat.com

Jalan Gelap

Posted :Saturday, October 7, 2017 by Samsudin Tukimin Send Maill

Lampu jalan awam di Tiang Letrik tidak berfungsi di waktu malam I

Too frequent blackout

Posted :Monday, October 9, 2017 by Hafizuddin Mohd Zin Send Maill

Too frequent blackout at setia alam, shah alam to an extend more than once blackout in a month from my renting duration starting january 2017. No solution from tnb whatsoever eventhough fhe problem has re-occur so many time.