Categories

Diserang Gerombolan Kera

Posted :Sunday, October 6, 2019; by Cheang Chee Sim Send Maill   

Saya hendak mengadu diserang gerombolan kera seramai 40 ekor di tempat tinggal saya seperti tertera dalam alamat saya. Mereka penghuni ladang kealap sawit di seberang dan terdiri daripada beberapa ketua keluarga yang garang dan akan menyerang serta melakukan kerosakkan di sekeliling condominium kami.

Kira-kira pukul 6.45 pagi 7 hb Oktober saya dan anak saya Andrea Bong telah berjalan ke tempat parking kereta. Ternampak gerombolan kera sedang berkeliaran di kawasan tangga dan pokok di tepi tangga yg naik ke tempat parking dekat Radiant Masionet. Apabila kita mendekati kereta yang diparking di bawah pokok dimana kera-kera berada salah seekor mendekati dan menggugut macam hendak menyerang. Saya buka bottle air dan menyimbahnya sebelum cari jalan masuk ke dalam kereta. Kera tersebut naik ke loteng kereta dan menguggut lagi sebelum saya menjerit sekuat boleh terhadapnya. Ketua kera itu berhenti dan beredar dari situ memerhati dari jauh.

Saya mohon untuk menangkap atau menghalau gerombolan kera tersebut yang selalu merombak tong sampah kawasan kondominum kami dan menyerang penduduk yang tinggal di sini.

Oleh kerana insiden ini berlaku terallu cepat saya tidak smepat ambil gambar kejadian tersebut.

Dear Friends, Dont forget to bookmark and submit your offers to social media websites listed here.It will bring more visibility, buzz and fast action to attend your Complaint

Complaint Related To Diserang Gerombolan Kera

Comments  :

Post Your Comment :

Name

required, use real name

Email

required, will not be published

Website Address

optional, will not be published

Your attitude towards Complaint

Agree Neutral Disagree

Confirmation Code