Categories

Barang dikembalikan

Posted :Wednesday, November 6, 2019; by Sharulizawati Shaari Send Maill   

Sangat kecewa bila barang pos dikembalikan sebab penerima tak tuntut di pejabat pos.Tak kiralah apa alasan barang tu tak sampai kepada penerima, yg peliknya kenapa posmen tak call nombor telefon yg tertera pada bungkusan.????

Kalaulah posmen call & bertanya terus pada penerima tentang masalh delivery, mesti sekejap jer settle masalah.

Sekarang ni ada banyak syarikat penghantaran barang & mereka memang akan call bila ada masalah nak hantar barang. Tak perlu nak kembalikan pada pengirim pun.

Cadangan saya sila hapuskan bahagian nombor telefon pengirim atau penerima pada semua sampul atau kotak pos.
Cukuplah minta alamat dan nama SAHAJA macam zaman awal 80an dulu.

Dear Friends, Dont forget to bookmark and submit your offers to social media websites listed here.It will bring more visibility, buzz and fast action to attend your Complaint

Complaint Related To Barang dikembalikan

Comments  :

Post Your Comment :

Name

required, use real name

Email

required, will not be published

Website Address

optional, will not be published

Your attitude towards Complaint

Agree Neutral Disagree

Confirmation Code