Categories

Gangguan Anjing Peliharaan Jiran

Posted :Tuesday, July 24, 2018; by Onn Send Maill   

Saya nak buat aduan berkenaan jiran peliharaan 3 ekor anjing liar yang tiada lesen di rumah flat 5 tingkat. Anjing selalu menyalak siang & malam, membuat bising dan berbau busuk, dan selalu membiarkan anjing berkeliaran di luar pintu rumah (tangga flat), ini mengganggu ketenteraman penghuni flat sebab ada ramai penghuni yang takut anjing. Ada seekor akan mengejar orang. Diharap pihak berkuasa mengambil tindakan dengan segera, sekian terima kasih.

Dear Friends, Dont forget to bookmark and submit your offers to social media websites listed here.It will bring more visibility, buzz and fast action to attend your Complaint

Complaint Related To Gangguan Anjing Peliharaan Jiran

Comments  :47 days ago by Haniza    [ Send Maill ]Saya ingin membuat aduan berkenaan jiran-jiran yang membela anjing di Flat Taman Alam Megah Seksyen 28 Shah Alam, perkara ni dah hampir setahun tapi tiada sebarang tindakan di ambil. Suami saya telah membuat aduan menggunakan Apps aduan Majlis Bandaraya Shah Alam, aduan tu sampai tapi tak lama tu tau status aduan "selesai". Jiran-jiran ada call membuat aduan, tapi sama juga tiada sebarang tindakan di ambil. Jiran atas rumah saya membela 2 ekor anjing, manakala jiran belakang rumah membela 1 ekor anjing. Masalah dekat sini adalah anjing-anjing tu terlalu bising menyalak tak kira masa, bising dan sangat menganggu jiran-jiran yang mempunyai anak kecil dan juga warga tua. Dari segi kebersihan pula, meraka memandikan anjing- anjing di beranda belakang rumah, air basuhan tu habis terkena baju-baju yang disidai dan air termasuk dalam rumah. Kami buntu, bila tegur akan jadi pergaduhan. Mohon pihak berkuasa dapat mengambil tindakan dan tatatertib terhadap penghuni yang memelihara anjing di Flat ini.

Mohon jasa baik dari pihak berkuasa mengambil tindakan dan tataterbit terhadap penduduk yang membela anjing di Flat kami ini.51 days ago by Lena    [ Send Maill ]Aduan berkenaan kawasan rumah konsep kejiranan, mohon pihak berkuasa mengambil tindakan dan tatatertib terhadap penghuni yang memelihara anjing dua ekor seperti serigala (coklat dan hitam) terlalu bising sehingga menganggu ketenteram kawasan kejiranan serta anjing tersebut terlepas dari kawasan penghuni tersebut hampir hampir ingin menggigit penghuni kawasan tersebut.

Mohon jasa baik dari pihak berkuasa mengambil tindakan dan tataterbit terhadap penghuni di No. 55, Jalan USJ 11/4M, Subang Jaya, UEP Subang Jaya, 47820 Subang Jaya, Selangor.51 days ago by Lena    [ Send Maill ]Aduan berkenaan kawasan rumah konsep kejiranan, mohon pihak berkuasa mengambil tindakan dan tatatertib terhadap penghuni yang memelihara anjing dua ekor seperti serigala (coklat dan hitam) terlalu bising sehingga menganggu ketenteram kawasan kejiranan serta anjing tersebut terlepas dari kawasan penghuni tersebut hampir hampir ingin menggigit penghuni kawasan tersebut.

Mohon jasa baik dari pihak berkuasa mengambil tindakan dan tataterbit terhadap penghuni di No. 55, Jalan SS 11/4M, Subang Jaya, UEP Subang Jaya, 47820 Subang Jaya, Selangor.98 days ago by Michelle    [ Send Maill ]Saya nak buat aduan berkenaan jiran peliharaan 4 ekor anjing yang tiada lesen di rumah. Anjing selalu menyalak tengah pagi buta selama beberapa jam, dan berbau busuk, dan menyebabkan banyak nyamuk / tikus berkeliaran. ia mengganggu ketenteraman penghuni kawasan perumahanan sebab ada setengah penghuni yang warga emas yang sakit. Diharap pihak berkuasa mengambil tindakan dengan segera, sekian terima kasih.
Alamat 51,jalan bukit kempas 1/1,taman bukit kempas 81200 jb

Post Your Comment :

Name

required, use real name

Email

required, will not be published

Website Address

optional, will not be published

Your attitude towards Complaint

Agree Neutral Disagree

Confirmation Code