Categories

Staff tiada etika /biadap

Posted :Monday, June 11, 2018; by Mohd shahrizal bin saari Send Maill   

Assalamualaikum dan salam sejahtera.... Kejadian ini berlaku 2kali ditempat yg sama. Pd 2.6.2018 urusan kami ditolak dgn alasan no habis padahal pagi tersebut kami sudah sampai tetapi tidak membawa sijil surat beranak. Walaupun kami cuba mendapatkannya tetapi kakitangan tersebut tidak mahu menerimanya atas alasan tidak memaklumkan kpdnya utk dtg kembali ke jabatan tersebut.
Pd yg kedua iaitu pd 9.6.2018 urusan kami ditolak kembali atas alasan ibu dan bapa anak tersebut perlu hadir utk membuat passport krn status ibu bapa sudah bercerai atau pihak ibu perlu mendptkan surat mahkamah diatas hak penjagaan anak. Utk makluman tuan/puan anak tersebut adalah anak tiri saya dan adalah tidak masuk akal sama sekali walhal ibu kandung anak tersebut yg dtg dan sblm ini menguruskan utk mnhidupkan passport. Ini bknlah utk membuat passport baru tetapi adlh existing customer dimana urusan passport keluar masuk sudah ada dlm rekod dijabatan tersebut. Pelbagai rayuan yg kami buat dan jelaskan tetapi staff tersebut memandang sinis dan tiada budi bahasa dgn menjawab dan pergi dgn begitu sahaja. Sebelum ini sudah byk terjadi pada jabatan imigresen diatas kesulitan dan kebiadapan staff tetapi ia berlaku byk kpd warga asing,tetapi disini saya ingin memberitahu saya dan isteri saya adalah rakyat malaysia malahan juga dilayan mcm sampah oel jabatan imigresen (utc) .Atas kejadian tersebut saya amat berharap pihak atasan dpt mengambil tindakan diatas staff tersebut supaya kejadian yg sama tidak berulang kembali dan harus meletakkan pegawai yg bertauliah dan bukan yg beremosi dan tidak berpengatahuan..
Sekian dari saya...


Yang benar

Mohd shahrizal bin saari
0173764730
rizal110276@gmail.com

Dear Friends, Dont forget to bookmark and submit your offers to social media websites listed here.It will bring more visibility, buzz and fast action to attend your Complaint

Complaint Related To Staff tiada etika /biadap

Comments  :

Post Your Comment :

Name

required, use real name

Email

required, will not be published

Website Address

optional, will not be published

Your attitude towards Complaint

Agree Neutral Disagree

Confirmation Code