Categories

pencemaran bunyi yang teramat melampau

Posted :Monday, November 25, 2013; by Balkis binti Abd. Aziz Send Maill   

Saya seperti nama dan alamat di atas telah membuat banyak aduan pada pihak mpsj.. Mereka pun dah datang kompaun kedai berkenaan, namun sekadar kompaun sahaja tidak mencukupi kerana gangguan bunyi pada setiap masa dan kadang2 sehingga lewat malam.. Kami dah tak tahan dengan pencemaran bunyi ini.. Jalan yang sempit dijadikan track mereka mencuba kekuatan motor masing2.. Jalan itu juga telah menjadi kawasan main anak2 kecil.. Bukankah ini berbahaya..? Kami memohon.. Tolong lah ambil tindakan.. Kawasan kami ini juga ada warga tua yang berpenyakit seperti.. Lemah jantung dan sebagainya.. Kami harap kedai ini dapat dipindah kan atau ditutup.. Persoalan yg amat memberi tanda tanya kepada saya ialah.. Bagaimana seorang warga asing dapat mendapatkan lesen untuk mendirikan premis bengkel motor yang amat menganggu masyarakat setempat.. Tolong lah.. Kami ni rakyat malaysia yang ada hak di negara ini, manakala mereka.. Rakyat indonesia yang berada di malaysia dan dapat membuat sewenang-wenangnya.. Saya harap pihak aduan rakyat dapat membantu kami.. Kerana kami telah berada di jalan buntu.. Kedai itu memberi keuntungan hanya pada mereka.. Bukan kepada masyarakat.. Mereka langsung tidak mengendahkan sentimen masyarakat disni.. Mereka tak ada lesen tuan.. Ambil lah tindakan.. Kami merayu..
Sekian, terimakasih

Dear Friends, Dont forget to bookmark and submit your offers to social media websites listed here.It will bring more visibility, buzz and fast action to attend your Complaint

Complaint Related To pencemaran bunyi yang teramat melampau

Comments  :34 days ago by Foong Man Khee    [ Send Maill ]Salam Sejahtera,
Disini kami ingin membuat aduan atas gangguan bising dari sebuah premis yang membuka audio lagu yang amat melampau kuat setiap hari dari pagi hingga malam sehingga menyebabkan kesihatan kami kurang sihat serta menggangu prestasi syarikat kami. Kami dapati pintu pagar premis sentiasa tutup dan tiada menjalankan perniagaan tapi membuka audio lagu dengan kuat. Harap pihak tuan boleh datang membuat siasat atas perkara tersebut.
Harap aduan kami ini mendapat perhatian pihak berwajib.
Sekian, terima kasih.
Alamat Premis: 31 Jalan Lapangan Siber 10, Bandar Cyber, 31350 Ipoh,

Post Your Comment :

Name

required, use real name

Email

required, will not be published

Website Address

optional, will not be published

Your attitude towards Complaint

Agree Neutral Disagree

Confirmation Code