Categories

Pekerja tidak sopan

Posted :Monday, August 6, 2018; by siti alis saqheera Send Maill   

Tuan/Puan,

Saya, Alis jngin membuat aduan tentang pekerja anda yang bertugas di stesen terminal bas selatan pada waktu 5.55 pagi pada 7/8/2018 dimana dia berlaku kasar dengan saya ketika saya nak membeli tiket untuk ke batang kali. Dia tanya saya nak topup berapa? Then saya bagitahu lah saya nak ke batangkali. Dia beritahu saya orang tanya lain jawab lain. Masalah nya tu salah saya ker padahal tu tugas dia sebagai pekerja. Manalah saya tahu nak yopup berapa sebab selalunya bila saya kata nak ke batang kali terus dia topup. Sepatutnya dia harus melayan dengan baik pelanggan bukan dengan kasar. Lagi satu apa hak dia nak marah depan publik, kalau saya marah dia depan malu tak? Of course dia malu macam tu jugak dengan saya.
Saya harap pihak tuan dapat mengambil tindakan kepada pekerja tersebut. Sekian terima kasih

Dear Friends, Dont forget to bookmark and submit your offers to social media websites listed here.It will bring more visibility, buzz and fast action to attend your Complaint

Complaint Related To Pekerja tidak sopan

Comments  :

Post Your Comment :

Name

required, use real name

Email

required, will not be published

Website Address

optional, will not be published

Your attitude towards Complaint

Agree Neutral Disagree

Confirmation Code