Categories

Masalah air di kediaman Flora Damansara

Posted :Thursday, May 7, 2020; by Wan Hazril Hisham Send Maill   

Saya adalah penduduk di Flora Damansara Apartment beralamat Flora Damansara, Jalan PJU 8/9, 47820 Petaling Jaya, Selangor dan telah menetap disini hampir 10 tahun.

Dukacitanya pada 7 May 2020 hati khamis, bekalan air untuk seluruh kediaman Blok D, Blok E dan Blok F telah dipotong oleh pihak Syabas. Dan kebetulan hari dimana bekalan air di potong adalab semasa hari cuti Wesak. Dan yang amat menyedihkan, di ambang pandemik Covid 19 dan di bulan ramadan yang mana bekalan air adalah sangat penting telah disekat kerana faktor yang tak dapat dikenalpasti. Pihak management office tidak dapat dihubungi kerana sedang bercuti.

Kalau dilihat mengapa SYABAS mengambil keputusan untuk mengunci "Main Pipe" terang terangan datang dari masalah Management yang tak dapat membayar tunggakan kepada pihak SYABAS.

Jadi disini saya nak membuat aduan yang perkara ini sangatlah mengecewakan dan tidak sepatutnya berlaku.

Jika semua urusan air di kelolai oleh SYABAS, saya berasa masalah ini tidak berlarutan. Hanya rumah yang ada tunggakan sahaja akan dipotong. Tetapi sekarang oleh kerana semua urusan pembayaran air telah diambil alih oleh JMB, maka perkara ini telah berlaku. (JMB menjadi orang tengah dalam urusan pengendalian bil dan maintanence air).

Pihak JMB amatlah tidak cekap terus terang saya cakap dalam mengendalikan hal ink.

Kenapa? Pernah kami tidak ada bekalan air selama lebih seminggu dan terpaksa beratur berjam jam hanya untuk mendapatkan sebesen air untuk kegunaan mandi yang ala kadar sahaja. Alasannya pum motor pecah dan tak ada back up pump. Memalukan. Itu baru satu kes dari bermacam macam kes yang telah berlaku.

Saya rasa bukan saya seorang yang berasa menderita dengan masalah air di Flora Damansara ni tetapi ada beratus malahan berribu penduduk menderita.
Air sangat penting lebih lagi di masa Pandemik Corona virus ini berlaku dan sumber air untuk membasuh tangan adalag sangat mustahak.

Saya harap ada pihak yang baik hati dapat kengadu dan mengambil tindakan lebih lanjut untuk menyelesaikan masalah berbangkit ini. Pihak SYABAS boleh meneliti balik fungsi dan cara pengendalian Air di Flora Damansara. Ingat air tidak boleh dipolitikkan dan bukannya untuk dimanipulasi dan dikorupsi. Air adalah keperluan harian manusia yang harus di jaga dan dekelola dengan penuh maruah!

Dear Friends, Dont forget to bookmark and submit your offers to social media websites listed here.It will bring more visibility, buzz and fast action to attend your Complaint

Complaint Related To Masalah air di kediaman Flora Damansara

Comments  :0 days ago by pills for erection    [ Send Maill ]Ofrckq ddrtjk erectile dysfunction pills non prescription erection pills2 days ago by impotence pills    [ Send Maill ]Vspkbr eesuat erection pills viagra online erectile dysfunction medication4 days ago by erectile dysfunction pills    [ Send Maill ]Intvlg keaaiw cheap erectile dysfunction pill impotence pills6 days ago by Candy Ioni    [ Send Maill ]This is a bleeding compelling post. Thwart my position mambo jambo6 days ago by best over the counter ed pills    [ Send Maill ]Nflyab dpaziv best erection pills erection pills online

 1  2  3  Next

Post Your Comment :

Name

required, use real name

Email

required, will not be published

Website Address

optional, will not be published

Your attitude towards Complaint

Agree Neutral Disagree

Confirmation Code