Categories

Rude staff

Posted :Thursday, July 5, 2018; by Chacky Ngoh Send Maill   

I just received a pos laju delivery mail.
Encountered the delivery staff to be extremely rude and doesn’t seem to respect customer.
1. Instead of stepping out from his van, he choosed to honked till I came out. There is child sleeping.
2. Secondly, he choosed to “anyhow” point the form to sign without customer knowing which lines/number to acknowledge.
2. When signing under hot sun, I signed 2 columns at one go, the staff literally “barked” at me to sign both column by simply stating “SOP”
(Do you think everyone understand acryonym?)
3. And as I was annoyed he honked , he actually shooked his head & GLARED at me.
4. Please do educate your staff for some job ethics & manners and not just going about his job thinking everyone owes him.
5. If your staff is not happy to see his customer, maybe some should be left at back office instead.

Dear Friends, Dont forget to bookmark and submit your offers to social media websites listed here.It will bring more visibility, buzz and fast action to attend your Complaint

Complaint Related To Rude staff

Comments  :



137 days ago by Sofia    [ Send Maill ]



Salam , staff poslaju yang selalu hantar barang kat umah aku mmg kurang ajar .. Biadab ! Sbb apa ? Dia kurang ajar ngan mak aku . Ehh dia ingat dia siapa ? Aku check track & trace , kau tau dia tulis apa ? " item delivered to MEKTAIK " kau rasa ? Benda ni bukan sekali dua , bnyk kali . Tapi kali ni mmg aku takleh diam . Letak barang dekat pagar smpai brg tu jatuh , nasib brg tu bukan kaca . Lepastu minta nama and ic .. Pastu blah mcm tu je , mmg tak pernah di ajar ke mcm mne ? Aku harap sgt staff pos laju dekat batu 4 jln klang lama ambil tindakan ! Terima kasih .



142 days ago by Muhammad syaqirin ashraf    [ Send Maill ]



Sebentar tadi saye baru sahaja mendapat panggilan dari postman. Selang setengah jam dari saye keluar dari rumah untuk bekerja .. Didapati syaff awak sangay biadap dan kurang ajar .. Dimakinya saya dengan perkataan "eh sial lahh kau ni" , "weyh anjing kau ni memanh babi laaa. Kau ingat aku tak ada kerja ke haa sial " no telepon staff awak 0148068651 .. Dan dia call saye berkali kali semata mata nak cakap asal kau tak jawab call aku sial ?? Takut ?? Mohon pihak tuan ambil perhatian akan kes ini ..



152 days ago by Nurul    [ Send Maill ]



Salam... Baru sebentar pos man datang hantar barang, anak saya berlari keluar amik barang, dan pos man tu mintak no ic sambil cakap dengan suara garang. ‘Cepat sikit!’ Anak saya pun berlari masuk mintak no ic lepas tu berlari keluar serah pada postman tu. Ade ke patut postman tu cakap, ‘ntah pape tulisan!’ Saya memohon kalau ambil pekerje tu siasat betul2 perangai peribadi dia. Cuba bayangkan kalau orang tua yang keluar tadi, boleh ke dia cakap kurang ajar macam tu? Tolong ambil tindakan atas perangai yang kurang ajar seperti postman tu tadi. Supaya tak akan ade lagi perkara berulang kembali, terima kasih

Post Your Comment :

Name

required, use real name

Email

required, will not be published

Website Address

optional, will not be published

Your attitude towards Complaint

Agree Neutral Disagree

Confirmation Code