Categories

pemulangan duit deposit elektrik lewat

Posted :Thursday, July 5, 2018; by norhidayah bt ab rahman Send Maill   

saya ada buat pemotongan akaun elektrik kedai pada 5 jun 2018 lepas, sehingga sy kol semula pada 25 jun 2018, pihak tnb cakap cek dah di pos ke alamat kedai saya yang dah tutup. saya memang pelik kenapa pihak tnb sangat cuai menghantar cek ke alamat sudah tutup sedangkan di dalam borang saya sudah nyatakan untuk masuk terus ke dalam akaun, segala dokumen lengkap sudah saya hantar pada TNB raub, dah saya tak pernah memohon untuk pemulangan secara cek.

Saya diminta memajukan semula no akaun bank dan pihak TNB akan proses semula, memerlukan masa selama lagi sebulan jadi ini akan menjadi 2bulan, padahalnya kecuaian dan kesilapan adalah dari pihak TNB kerana tidak mengikut borang permohonan dan sewenangnya mengjhantar cek ke alamat yang sudah tutup, sepatut nya pihak TNB tidak menangguhkan pemulangan duit deposit tersebut malah perlu dibuat dengan kadar segera di atas kesilapan mereka.

disini saya mohon pihak TNB memulangkan duit deposit saya dengan segera bukan sehingga sampai 2bulan.

Dear Friends, Dont forget to bookmark and submit your offers to social media websites listed here.It will bring more visibility, buzz and fast action to attend your Complaint

Complaint Related To pemulangan duit deposit elektrik lewat

Comments  :184 days ago by Sophia    [ Send Maill ]Saya nak buat aduan kelewatan pemulangan wang deposit. Saya telah tutup akaun pada 23/05/2019 dan dijanjikan akan terima wang deposit dalam tempoh 14 hari dari tarikh tutup akaun. Namun, selepas 14 hari, wang deposit tersebut masih belum dikreditkan ke akaun saya. Saya telah hubungi cearline TNB lebih dari 5 kali, namun alasan pihak TNB adalah akan buat semakan dan kemungkinan wang deposit akan dikreditkan ke akaun saya dalam tempoh 30 hari selepas tutup akaun. Sehingga ke tarikh ini 23/08/2019 saya masih belum terima wang deposit saya. Ambil tindakan TNB, kalau potong elektrik lambat bayar laju pulak kn.

Post Your Comment :

Name

required, use real name

Email

required, will not be published

Website Address

optional, will not be published

Your attitude towards Complaint

Agree Neutral Disagree

Confirmation Code