Categories

pegawai meyusahkan

Posted :Tuesday, October 9, 2018; by MUHAMMAD HAZIM BIN MUSA Send Maill   

Ingin membuat aduan pada hari 09/10/2018 jam 5.00 petang saya membawa adik saya untuk memperbaharui passport di utc keramat. Disebabkan keluarga berpindah di kuala lumpur dan kami urgent untuk pergi ke jakarta, cuma passport adik saya telah dibatalkan di UTC kb mall disebabkan tarikh tamat tempoh 3 bulan..pada bulan febuari saya sendiri memperbaharui passport saya di utc keramat dengan kes yang sama tapi prosesnya senang sahaja.. Tapi hari ini adik saya berurusan dengan cik Munirah di kauter 5 untuk selesai masalah ini tapi jawapanya sangat2 tidak masuk akal. Cik munirah berkata jadi kes macam ni saya kena buat kes apa dan macam mana. Dia suggest kalau saya buat passport hilang nanti akan effect. Saya berkata masalah sekarang passport bukan hilang dan semua pegawai di sana lansung2 tidak membantu dan lepas tangan. Cik munirah tanya pegawai lelaki di belakangnya pon bagi alasan yang sama dimana suruh kami berurusan sendiri di jalan duta atau putrajaya. Saya berkata kenapa yang saya punya bulan 2 boleh memperbaharui disini. Dan cik munirah masuk kedalam hampir 15minit dan keluar berkata masa bulan 2 system lama dan sekarang system baru.. procedure sekarang pegawai mereka pon tidak mengambil tahu jika kes begini boleh selesai dimana. Katanya lagi seelok eloknya kena balik kelantan. Saya rasa jawapan pegawai munirah paling2 tidak masuk akal bahkan dia sudah refer lepada pegawai atasam di dalam. Saya suruh dia call UTC kbmall dia kata itu bukan urusan kami. Jadi saya sendiri call menggunakan telefon bimbit ke UTC KBMALL pegawai operator angkat, saya tanya passport adik dah batal di kelantan nak renew di UTC KERAMAT BOLEH TAK? pegawai operator panggil pegawai kanan UTC Kelantan cakap kata yes memang boleh renew di UTC KERAMAT dan pegawai kelantan ingin bercakap dengan cik munirah. Cik munirah siap bawak hp saya masuk dalam bilik belakang untuk serah percakapan dengan pegawai ??? 15 minit menggunakan telefon bimbit saya. JADI HARI INI SAYA RASA SEMUA PEGAWAI UTC DI KERAMAT TIDAK MEMBANTU DAN MENYUSAHKAN SAYA DAN KELUARGA MENUNGGU HAMPIR SATU JAM. selepas pegawai kelantan bercakap tiba2 pegawai munirah keluar dia kata baiklah dia boleh renew cuma saya kena buat kes oasspirt hilang.SAYA DAN KELUARGA TERUS NAIK ANGIN dan saya call lagi sekali utc kbmall dia kata tadi pegawai kanan saya sendiri sudah terang kat pegawai utc keramat passport bukan hilang cuma utc kbmall telah serah kepada hq.. Saya betul2 naik angin sebab communication pegawai munirah banyak alasan yang berlainan.. Saya harap pihak immigration mengambil tindakan dengan pegawai bahawasanya dia telah menyusahkan rakyat dan dia tidak untuk menyelesaikan masalah customer.

Dear Friends, Dont forget to bookmark and submit your offers to social media websites listed here.It will bring more visibility, buzz and fast action to attend your Complaint

Complaint Related To pegawai meyusahkan

Comments  :

Post Your Comment :

Name

required, use real name

Email

required, will not be published

Website Address

optional, will not be published

Your attitude towards Complaint

Agree Neutral Disagree

Confirmation Code